Werving & Selectie

Quest4 kijkt verder dan een CV, om een kandidaat te beoordelen. Wij kijken ook naar persoonlijkheid, kernwaarden, harde (kennis en ervaring) en zachte (competenties) criteria. Tevens naar ambitie passend bij de functie en bedrijfscultuur van een opdrachtgever en organisatie. Hetzelfde basisprincipe geldt, alleen mensen op de juiste plek zijn succesvol zijn en dit resulteert in tevreden opdrachtgevers. Samen met de opdrachtgever stellen wij een duidelijk profiel met selectiecriteria op waaraan de kandidaat moet voldoen. Aan de hand van het profiel gaan wij op zoek, gebruikmakend van verschillende wervingskanalen. Elk profiel is uniek en krijgt een individuele aanpak en dus ook inzet van wervingskanalen.

Werving & Selectie uitbesteden aan Quest4 heeft als toegevoegde waarde dat een opdrachtgever over de expertise van onze Resource Consultants beschikt. Zij hebben uitgebreide kennis van de markt, ervaring met het voeren van gestructureerde interviews en toegang tot uiteenlopende wervingskanalen. Het resultaat is dat de meest geschikte kandidaat eerst grondig beoordeeld en getest wordt en pas dan aan u wordt voorgesteld.

Wervingsmiddelen:

  • Database Search: snelle manier om potentiële kandidaten te vinden en als er basis nodig is om te netwerken. Dit houdt in dat de kandidaat, benadert door onze consultant zelf niet geschikt of beschikbaar is. Doorgaans heeft deze kandidaat een netwerk met soortgelijke profielen. De database van Quest4 bestaat uit een groot aantal potentiële kandidaten met vaak unieke specialismen. Dit is een krachtig hulpmiddel bij het vinden van een geschikte kandidaat.
  • Adverteren: als potentiële kandidaten niet individueel te benaderen zijn. Ook wordt deze manier van werven vaak ingezet als de opdrachtgever een grotere naamsbekendheid binnen een bepaalde doelgroep wil bereiken. Of, als er meerdere vacatures met hetzelfde profiel zijn, die binnen korte tijd ingevuld dienen te worden, behoort dit tot een potentiele optie voor print en online.
  • Netwerk Search: om doeltreffend een breed publiek aan te spreken. Wij maken gebruik van Social media, zoals: LinkedIn, Facebook en Twitter.
  • Direct Search: indien de database geen geschikte kandidaten oplevert en adverteren voldoende reacties genereert en/of er gekozen is om niet te adverteren. Deze worden vervolgens direct telefonisch benaderd en als zij interesse hebben in de vacante functie, gekwalificeerd.

De kandidaten die het meest geschikt lijken, worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een van onze Resource Consultants. Tijdens dit gesprek worden de opdrachtgever en de aangeboden functie nader toegelicht en wordt de kandidaat beoordeeld op geschiktheid. Indien geschikt, wordt de kandidaat voorgesteld bij de opdrachtgever en bij een wederzijdse match worden vervolgens afspraken gemaakt over de vervolgprocedure.

Het tarief voor Werving & Selectie bedraagt een vast percentage van het inkomen van geplaatste kandidaten. Percentage is exclusief gemaakte kosten voor het werven, deze worden alleen gemaakt in overleg met opdrachtgever. Hier is derhalve sprake van een zogenaamde ‘Cure and Pay’ clausule.

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden