Security manager opdrachten

Ben jij een analytische en pragmatische security manager op zoek naar nieuwe opdrachten of een nieuwe baan? Meld je dan aan voor de Quest4 Talentpool. Wij zijn namelijk doorlopend op zoek naar IT security managers voor onze opdrachtgevers, waaronder de rijksoverheid. Als je cv eenmaal in onze Talentpool zit, dan kunnen we je snel matchen met passende ICT-opdrachten.

Upload je cv in onze Talentpool

 

Wat doet een IT security manager?

Als security manager ben je onderdeel van het team of afdeling IT Security Management. Je bewaakt en beheert met IT security collega’s de informatiebeveiliging bij een organisatie. IT security bestaat uit een set cyber security strategieën die ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsmiddelen zoals computers, netwerken en data voorkomt. De IT security waarborgt de integriteit en vertrouwelijkheid van gevoelige informatie en houdt geavanceerde hackers tegen. Het is noodzakelijk om digitale bedrijfsmiddelen en netwerkapparaten te beschermen tegen beveiligingslekken.

Er zijn diverse soorten IT security manager opdrachten. Je kunt ze onderverdelen op basis van het soort IT security. Drie belangrijke soorten IT security zijn netwerk security, internet security en cloud security.

Netwerk security weert ongeautoriseerde gebruikers van het bedrijfsnetwerk. Daardoor blijven de bruikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit onaangetast. Netwerk security is noodzakelijk om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot data op het netwerk.
Internet security beschermt zowel de informatie die verzonden en ontvangen wordt in browsers, als de webgebaseerde toepassingen. Internet security controleert inkomend internetverkeer op malware en ongewenst verkeer, bijvoorbeeld door het instellen van firewalls, antimalware en antispyware.
Als derde noemen we cloud security. Deze vorm van IT security beschermt de toepassingen, data en identiteiten die door de organisatie zijn verplaatst naar de cloud.

Vaardigheden, kennis en competenties voor de security manager

Voor security manager opdrachten en vacatures is het gevraagde opleidingsniveau minimaal HBO. Voor overheidsopdrachten is meestal WO-niveau vereist.
Vereiste vaardigheden voor security manager opdrachten variëren sterk en worden uiteraard bepaald door het type IT security.

Wil je aan de slag als security manager bij de overheid? Dan is meerjarige ervaring een groot voordeel, bijvoorbeeld met:

 • project- en programmamanagement in een IT-organisatie of met een grote IT-component;
 • werken in een bestuurlijke context;
 • agile/scrum werken in groot-zakelijke IT omgeving;
 • project(en) op het gebied van technische security van IT infrastructuur;
 • inrichten van security controls in IT infrastructuur en rapporteren in het kader van IT audits;
 • intensief samenwerken en challengen van IT engineers en (security) architecten;
 • het frictievlak tussen lijn- en projectorganisatie, en tussen security en technisch beheer;
 • werken onder architectuur.

Belangrijke competenties voor de IT security manager:

 • bestuurssensitiviteit
 • plannen en organiseren
 • analytisch
 • resultaatgericht
 • probleemoplossend
 • omgevingsbewustzijn
 • netwerken
 • aansturen organisatie

>> Lees de tips ‘Zet de juiste competenties en vaardigheden op je cv

Quest4 helpt je bij de volgende stap in je carrière

Door je te laten detacheren via Quest 4 kun je als zzp’er veel tijd besparen op het zoeken naar nieuwe opdrachten en administratieve werkzaamheden. Wij nemen je tijdrovend werk uit handen, zodat jij kunt focussen op je opdracht. We vinden het belangrijk dat jij een opdracht of baan vindt die bij je past. Want we geloven dat je je ambities het beste kunt realiseren als je in je kracht staat. Daarom geven wij jou als ICT-professional intensieve begeleiding in het gehele proces, zowel vóór als tijdens je opdracht. We zijn een betrouwbare sparringpartner voor alles wat te maken heeft met je ICT-opdracht.

We zijn sinds 2000 gespecialiseerd in IT-detachering en -recruitment en behoren tot de ‘preferred suppliers’ van vele overheidsorganisaties. Dat betekent dat we directe leverancier zijn voor ICT-opdrachten. Onder andere bij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Justitie en Veiligheid en bij DICTU.

“Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen”Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de Rijksoverheid

“Dit was mijn eerste ervaring met detachering”Désirée Meijne-Schmit

>> Lees meer reacties van IT-professionals over samenwerken met Quest4

Security manager opdrachten bij de overheid

Security manager is een verantwoordelijke functie bij grote organisaties, zoals de overheid. Je maakt meer kans op een uitdagende opdracht als je al ervaring hebt opgedaan bij een grote organisatie waarbij processen en regels belangrijk zijn. Denk aan overheidsinstellingen, telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners.

Onze opdrachtgevers

We werken onder andere samen met:

Achmea, Waterschap Rivierenland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, HEMA, Holland Casino, Gemeente Amstelveen, Ahold Delhaize, Provincie Noord-Holland, Port of Rotterdam, Gemeente Arnhem, KPN, ABN AMRO, Gemeente Rotterdam, Kamer van Koophandel, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Crocs, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, De Connectie, Gemeente Arnhem, SSC-ICT, Logius, Rijksdienst Ondernemend Nederland.

Upload je cv in onze Talentpool

Alleen CV uploaden
CV uploaden *

Maximum file size: 5MB

Meerkeuze *

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Direct contact met  Marco Buitenhuis

 

06 296 02 668

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

De nieuwste opdrachten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden