Scrum master opdrachten

Ben jij een doortastende scrum master op zoek naar nieuwe opdrachten of een nieuwe baan? Meld je dan aan voor de Quest4 Talentpool. Wij zijn namelijk doorlopend op zoek naar ervaren scrum masters voor onze opdrachtgevers, waaronder de rijksoverheid. Als je cv eenmaal in onze Talentpool zit, dan kunnen we je snel matchen met passende ICT-opdrachten.

Upload je cv in onze Talentpool

 

Wat doet een scrum master?

De belangrijkste taak van een scrum master is het bewaken van een goede toepassing van het scrum framework. Dit betekent onder andere dat je er als scrum master voor zorgt dat het team een daily scrum (standup) heeft. In die standup maakt je team een plan voor het werk dat die dag nog gedaan moet worden. Je zorgt er ook voor dat het team feedback haalt op werk dat al af is. Dat gebeurt tijdens een sprint review.

Als scrum master ben je verantwoordelijk voor een of meerdere multidisciplinaire teams in de organisatie. Jij weet als geen ander wat er speelt. Je signaleert, anticipeert en bewaakt de focus voor het team, zodat de afgesproken sprintdoelen worden behaald. Hierbij werk je nauw samen met product owners en alle teamleden. Jij motiveert iedereen om zijn of haar rol en de bijbehorende verantwoordelijkheden te kennen.
Kortom: als scrum master ben je constant bezig met sturen, begeleiden, coachen en bewaken. Dankzij jouw heldere communicatie, coaching en feedback kunnen zelfsturende teams hun doelen behalen.

Vaardigheden, kennis en competenties voor de scrum master

Als je scrum master opdrachten en vacatures naast elkaar legt, dan zie je grote verschillen. Dat komt omdat de functie scrum master nog relatief nieuw is en bedrijven daar een eigen invulling aan geven. We zetten de veel voorkomende eisen en wensen voor de scrum master voor je op een rijtje.

Veelgevraagde opleiding en ervaring:
Voor de meeste functies is een diploma op HBO-niveau vereist en een Scrum Master certificaat, zoals Professioneel Scrum Master (PSM) of Certified Scrum master (CSM). Ook heb je actuele kennis nodig van projectmanagement-tools en -technieken voor agile werken. Het is daarnaast goed als je ervaring hebt met:

 • doelgericht managen van een backlog en sprints;
 • agile (project)management tools zoals JIRA of Confluence;
 • situationeel leiderschap;
 • sturen op overall productiviteit, doorstroom (flow, feature cycle time);
 • stimuleren van zelforganisatie;
 • coaching bij scrum-adoptie;
 • stakeholder-management voor adoptie van scrum en agile werken.

Competenties die nuttig zijn voor een scrum master:

 • communicatief
 • organisatiesensitief
 • flexibel
 • meedenkend
 • draagvlak kunnen creëren
 • stressbestendig

>> Lees de tips ‘Zet de juiste competenties en vaardigheden op je cv

Quest4 helpt je bij de volgende stap in je carrière

Door je te laten detacheren via Quest 4 kun je als zzp’er veel tijd besparen op het zoeken naar nieuwe opdrachten en administratieve werkzaamheden. Wij nemen je tijdrovend werk uit handen, zodat jij kunt focussen op je opdracht. We vinden het belangrijk dat jij een opdracht of baan vindt die bij je past, want we geloven dat je je ambities het beste kunt realiseren als je in je kracht staat. Daarom geven wij jou als ICT-professional intensieve begeleiding in het gehele proces, zowel vóór als tijdens je opdracht. We zijn een betrouwbare sparringpartner voor alles wat te maken heeft met je ICT-opdracht.

We zijn sinds 2000 gespecialiseerd in IT-detachering en -recruitment en behoren tot de ‘preferred suppliers’ van vele overheidsorganisaties. Dat betekent dat we directe leverancier zijn voor ICT-opdrachten. Onder andere bij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Justitie en Veiligheid en bij DICTU.

“Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen”Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de Rijksoverheid

“Dit was mijn eerste ervaring met detachering”Désirée Meijne-Schmit

>> Lees meer reacties van IT-professionals over samenwerken met Quest4

Scrum master opdrachten bij de overheid

Scrum master is een belangrijke aansturende functie bij grote organisaties, zoals de overheid. Je maakt meer kans op een uitdagende opdracht als je al ervaring hebt opgedaan bij een grote organisatie waarbij processen en regels belangrijk zijn. Denk aan overheidsinstellingen, telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners.

Onze opdrachtgevers

We werken onder andere samen met:

Achmea, Waterschap Rivierenland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, HEMA, Holland Casino, Gemeente Amstelveen, Ahold Delhaize, Provincie Noord-Holland, Port of Rotterdam, Gemeente Arnhem, KPN, ABN AMRO, Gemeente Rotterdam, Kamer van Koophandel, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Crocs, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, De Connectie, Gemeente Arnhem, SSC-ICT, Logius, Rijksdienst Ondernemend Nederland.

Upload je cv in onze Talentpool

Alleen CV uploaden
CV uploaden *

Maximum file size: 5MB

Meerkeuze *

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Direct contact met  Winhold Bartelink

 

06 461 29 822

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

De nieuwste opdrachten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden