Projectmanager opdrachten

Ben jij een prestatiegerichte, doortastende projectmanager op zoek naar nieuwe opdrachten of een nieuwe baan? Meld je dan aan voor de Quest4 Talentpool. Wij zijn namelijk doorlopend op zoek naar ervaren algemene projectmanagers en specifieke IT-projectmanagers voor onze opdrachtgevers, waaronder de rijksoverheid. Als je cv eenmaal in onze Talentpool zit, dan kunnen we je snel matchen met passende ICT-opdrachten.

Upload je cv in onze Talentpool

 

Wat doet een projectmanager?

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van IT-projecten. Je bent de spil tussen de business en de techniek. We bespreken twee veelgevraagde projectmanager-rollen binnen de IT: de algemene projectmanager en de technische projectmanager.

Als algemene projectmanager zorg je dat je team de gestelde doelen en deadlines haalt. Voor deze rol gaat het om je overall view, daadkracht en communicatieve skills. Je hoeft voor deze functie meestal geen diepgaande kennis van de technische inhoud van IT-projecten te hebben. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn planning, organisatie, informeren, budgetbewaking en stakeholdermanagement.

Ben je een technische IT-projectmanager, dan stuur je het IT-team aan op inhoud. Je bewaakt de gestelde projectdoelen en je kunt ook inhoudelijk meedenken en bijdragen aan het IT-project. Je stuurt bijvoorbeeld systeem- en infrastructuurmigraties aan en je hebt kennis van datacenters, Windows, Linux en netwerken. Je managet software-implementaties en je bent goed op de hoogte van het development-proces. Je kent ook de IT-infrastructuur en de software-eisen goed.

Vaardigheden, kennis en competenties voor de projectmanager

Er zijn inhoudelijk veel verschillen tussen de aangeboden projectmanager opdrachten, maar er zijn ook overeenkomsten. Met name in gevraagde opleiding, ervaring en competenties. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Veelgevraagde opleiding en ervaring:

 • HBO-denk- en -werkniveau;
 • ervaring met het draaien van (agile) projecten;
 • aantoonbare, meerjarige ervaring met IT-projectmanagement;
 • ervaring met het implementeren van complexe ICT-systemen;
 • ervaring met werken onder architectuur;
 • je weet hoe je bedrijfsprocessen kunt laten ondersteunen door informatievoorziening;
 • je kent de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT.

Veelgevraagde competenties voor een projectmanager:

 • overtuigen
 • motiveren
 • flexibel
 • resultaatgericht
 • slagvaardig
 • communicatief
 • sociaal

>> Lees de tips ‘Zet de juiste competenties en vaardigheden op je cv

Quest4 helpt je bij de volgende stap in je carrière

Door je te laten detacheren via Quest 4 kun je als zzp’er veel tijd besparen bij het zoeken naar nieuwe opdrachten en administratieve werkzaamheden. Wij nemen je tijdrovend werk uit handen, zodat jij kunt focussen op je opdracht. We vinden het belangrijk dat jij een opdracht of baan vindt die bij je past, want we geloven dat je je ambities het beste kunt realiseren als je in je kracht staat. Daarom geven wij jou als ICT-professional intensieve begeleiding in het gehele proces, zowel vóór als tijdens je opdracht. We zijn een betrouwbare sparringpartner voor alles wat te maken heeft met je ICT-opdracht.

We zijn sinds 2000 gespecialiseerd in IT-detachering en -recruitment en behoren tot de ‘preferred suppliers’ van vele overheidsorganisaties. Dat betekent dat we directe leverancier zijn voor ICT-opdrachten. Onder andere bij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken, Justitie en Veiligheid en bij DICTU.

“Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen”Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de Rijksoverheid

“Dit was mijn eerste ervaring met detachering”Désirée Meijne-Schmit

>> Lees meer reacties van IT-professionals over samenwerken met Quest4

Projectmanager opdrachten bij de overheid

Projectmanager is een belangrijke aansturende functie bij grote organisaties, zoals de overheid. Je maakt meer kans op een uitdagende opdracht als je al ervaring hebt opgedaan bij een grote organisatie waarbij processen en regels belangrijk zijn. Denk aan overheidsinstellingen, telecombedrijven, verzekeringsmaatschappijen en financiële dienstverleners.

Onze opdrachtgevers

We werken onder andere samen met:

Achmea, Waterschap Rivierenland, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, HEMA, Holland Casino, Gemeente Amstelveen, Ahold Delhaize, Provincie Noord-Holland, Port of Rotterdam, Gemeente Arnhem, KPN, ABN AMRO, Gemeente Rotterdam, Kamer van Koophandel, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Crocs, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, De Connectie, Gemeente Arnhem, SSC-ICT, Logius, Rijksdienst Ondernemend Nederland.

Upload je cv in onze Talentpool

Alleen CV uploaden
CV uploaden *

Maximum file size: 5MB

Meerkeuze *

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Direct contact met Remco Blommesteijn

 

06 113 55 233

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

De nieuwste opdrachten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden