XBRL Specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor XBRL Specialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1162
Startdatum:
02-10-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
17-08-2023 00:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving XBRL Specialist

Voor de afdeling Stelselregie van Logius zijn wij op zoek naar een SBR/XBRL specialist. Als specialist werk je mee aan het project uitbreiding elektronische deponering handelsregister, ook bekend als ‘KVK verplichtstelling groot’. Jouw taken als SBR/XBRL specialist omvatten onder andere het uitbreiden van het huidige SBR afsprakenstelsel met de toepassing van het Europese formaat, het ontwerpen van een nieuwe structuur van de rapportage op basis van dit formaat, het realiseren van een aanvulling op de bestaande KVK taxonomie en het creëren van verschillende voorbeelden van extensietaxonomieën voor rapporteurs en softwareleveranciers.

Achtergrond Opdracht

Dit project maakt deel uit van de aankomende verplichtstelling waarbij vanaf 1 januari 2026 alle jaarrekeningen via SBR bij het handelsregister van de KVK gedeponeerd moeten worden. Het SBR afsprakenstelsel moet hiervoor uitgebreid worden met het Europese formaat (XHTML met Inline XBRL tags). Dit project omvat tevens het ontwerpen en realiseren van een aanvullende XBRL taxonomie en diverse ondersteunende documenten. Je maakt deel uit van het projectteam dat verantwoordelijk is voor het realiseren van deze verplichtstelling. Het projectteam werkt op gestructureerde (agile) wijze aan de verschillende deliverables en brengt deze in bij de SBR Taskforce Jaarverslaggevingsketen ter inhoudelijke bespreking.

Organisatorische context en cultuur

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius worden voor de gehele overheid ontwikkeld en zijn gericht op het eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar regelen van zaken tussen overheden, burgers en bedrijven. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.De vacature is voor een XBRL Specialist bij Logius, waarbij je mee zal werken aan de uitbreiding van het SBR afsprakenstelsel met het Europese formaat. Je zal onder andere de structuur van de rapportage ontwerpen, een aanvulling op de bestaande KVK taxonomie realiseren en verschillende extensietaxonomieën creëren. Het projectteam waarin je komt te werken hanteert een gestructureerde (agile) werkwijze en brengt de gerealiseerde deliverables in bij de SBR Taskforce Jaarverslaggevingsketen ter bespreking. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en is verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van diensten en standaarden voor de gehele overheid.

Eisen en wensen voor de functie XBRL Specialist

Eisen:

  • WO werk en denk niveau, aangevuld met de titel Registeraccountant (RA), aantoonbaar ingeschreven in het register van de NBA
  • Kandidaat heeft meer jaren ervaring als XBRL expert ( 5 jr)
  • Kandidaat heeft meerdere jaren ervaring met het ontwikkelen en gebruiken van XBRL taxonomieën ( 5 jr)
  • Kandidaat heeft meerdere jaren ervaring met gegevensanalalyse en -definitie ( 3 jr)
  • Kandidaat heeft ervaring met Standard Business Reporting (SBR) ( 3 jr)

Wensen:

  • Aanvullende kennis van Standard Business Reporting

Competenties:

  • Projectmanagement
  • Politiek sensitiviteit
  • Rapportage vaardigheden

Overige functiewensen:

  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.
De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-15 08:25:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden