Veranderconsultant/scrummaster | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Veranderconsultant/scrummaster is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-925
Startdatum:
12-06-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
30-05-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Veranderconsultant/scrummaster

Opdrachtomschrijving
Deze opdracht betreft het uitvoering geven aan een veranderprogramma om effectiever invulling te kunnen geven aan de afdelingsdoelstellingen. Doelstelling hierbij is om:

 • Een cultuur te creëren waarin medewerkers eigenaarschap nemen
 • Continue verbeteren en data-gedreven feedback een onderdeel van het werk is
 • De medewerkers in verbinding staan met onze klanten en gebruikers om ze te ondersteunen bij het realiseren van hun doelen
 • Processen zijn ingericht die zorgdragen voor kwalitatieve borging van onze dienstverlening
 • En er vernieuwd wordt met de blik om ruimte te maken voor innovatie en het reduceren van beheer capaciteit

Het afgelopen half jaar heeft een strategisch veranderconsultant met de afdeling de contouren voor het veranderprogramma neergezet en het programma opgestart. Voor de rest van 2024 zoeken we een agile consultant die dit programma verder gaat doorzetten en die de scrummasterrol op zich neemt voor 1 van de 3 teams. Er is een tweede scrummaster aanwezig voor de andere teams. Daarbij is het doel dat de afdeling aan het einde van het jaar de nieuw ingeslagen weg zelfstandig kan voortzetten zonder extra begeleiding.

Achtergrond
De afdeling Data & Analyse is 3 jaar geleden opgericht met als doel dat de organisatie betere beslissingen kan nemen op basis van inzichten uit data en gebruikersonderzoek. Het heeft echter moeite om hier goede stappen vooruit in te zetten. Dit komt deels door de context van een organisatie met lage veranderkracht. En deels doordat de teams, medewerkers en regierollen binnen de afdeling nog moeite hebben om de benodigde veranderingen tot stand te brengen. Om dit beter te leren, doorloopt de afdeling een veranderprogramma wat gericht is op het verhogen van de impact van de dienstverlening. Hierbij is het doel om te focussen op onderwerpen waar het zelf invloed op heeft om zo vaker kleine successen te kunnen vieren en in een lerende modus te komen.

Organisatie
Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij betrouwbaar, vakkundig en in eenvoud.

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

KOOP, het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet: overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl. KOOP is sinds 1 januari 2023 onderdeel van agentschap Logius. KOOP ondersteunt daarmee alle overheidsorganisaties in Nederland om elke dag informatie zoals wet- en regelgeving, parlementaire stukken, vergunningen en internationale verdragen te publiceren. Iedereen heeft recht op betrouwbare en toegankelijke overheidsinformatie. Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter digitale ontsluiting van wet- en regelgeving. Wij staan voor laagdrempelige toegang tot officiële overheidsinformatie.

De afdeling Data & Analyse bestaat uit 3 agile teams (UX-research, data voorzieningen en data bedrijfsvoering) en een aantal overkoepelende regiefuncties (product owners, scrummasters, coördinerende data steward en informatie beveiligingsspecialist). De afdeling heeft tot doel om.

Eisen en wensen voor de functie Veranderconsultant/scrummaster

Harde-eisen

 • Op het gebied van verandering in een Agile omgeving;
 • Kandidaat is in bezit van een SAFe en Scrum certificering;
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring op het gebied van changemanagement en complexe verandertrajecten;
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het verhogen van de agile volwassenheid en het initiëren van gedragsverandering;
 • Ervaring met het in een kadans brengen van organisatieonderdelen gericht op de voorspelbaarheid en het verhogen van volwassenheid;
 • Ervaring als verandermanager (5 jaar);
 • Ervaring in SAFe transformaties en het opzetten van agile governance (5 jaar);
 • Ervaring met coachen op gedrag op zowel team als management niveau (5 jaar);
 • Ervaring met het formuleren van objectives en key-results (5 jaar).

Wensen

 • Leading Safe (SA) is een pré;
 • PSM II is een pré;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Competenties

 • Organisatiesensitiviteit voor directie en management: weet mensen en strategie te verbinden en spreekt de taal van hoger management en bestuurders;
 • Motiverend, enthousiasmerend, en inspirerend;
 • Resultaat gericht: zorgt dat iedereen in het team focus houdt op het doel;
 • Focus op aansluiting op de strategie en zodat de belangen van de organisatie worden nagestreefd;
 • Realistisch en pragmatisch met effectieve interventies en doelen die aansluiten bij de context waarin geopereerd moet worden;
 • Coachen van management, regierollen en stakeholders in het toepassen van Agile;
 • Open in communicatie: naar teams luisteren zonder gewoon te doen wat ze zeggen / willen;
 • Coachen in groepsprocessen: helpen knopen door te hakken, duidelijkheid scheppen in discussies /meetings en daarin ook streng afkappen, bijsturen en timeboxen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 5 juni 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-28 13:23:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden