UX Designer | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor UX Designer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1368
Startdatum:
01-11-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
09-10-2023 16:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving UX Designer

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een UX Designer op basis van 24 uur per week. 

De CDO van JenV legt primair de focus op het vormgeven van gegevensdelings- en gegevenstyperingsbeleid. Dit komt voort uit de behoefte om data op een efficiënte en transparante wijze over de diverse onderdelen van het ministerie met elkaar te kunnen delen. Hiervoor is het essentieel dat er sprake is van eenheid van taal wanneer wordt gesproken over data. De CDO heeft om die reden de ambitie om van gegevensdeling een organisatorische vaardigheid te maken. JenV brede standaarden voor het definiëren van metadata worden vastgelegd in het JenV Afsprakenstelsel Gegevens (JAG). De metadata zelf wordt op een systematische manier opgenomen in een Gegevensboekhouding (Data Administratie of Data Catalog). Vanuit het programma helpen we door het realiseren van deze gegevensboekhouding, in nauwe samenwerking en onder functionele aansturing van de JenV CDO.

Het voornemen is de Gegevensboekhouding te ontwikkelen met behulp van open source oplossingen die draaien in een Azure omgeving. De software ontwikkeling vindt plaats via een design thinking programma met diverse gebruikers. Als senior UX researcher speel je een cruciale rol in het leiden en uitvoeren van end-toend UX-onderzoeksprojecten, inclusief het definiëren van onderzoeksdoelen, het selecteren van methoden, het verzamelen en analyseren van gegevens en het presenteren hiervan aan belanghebbenden. Samen met het team help je deze onderzoeksresultaten te integreren in het ontwerp- en ontwikkelproces. Daarnaast denk je in brede zin mee met het team aan de inrichting van de Gegevensboekhouding die aansluit bij het JenV Afsprakenstelsel Gegevens.

JenV staat aan het begin van deze ontwikkeling – daarom zoeken we een ervaren senior UX researcher die ons vanaf de start helpt met identificeren van kansen voor UX-onderzoek op basis van doelstellingen en gebruikersbehoeften. Je ontwikkelt personas, custumer journey maps en andere tools om het begrip van gebruikersbehoeften te vergroten en te delen binnen het team. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in UX-onderzoek en draagt bij aan het continu verbeteren van de onderzoeksprocessen en -methodologieën. Aanvullend heb je ervaring met UX design en het vermogen designconcepten om te zetten naar concrete prototypes en test deze met gebruikers. Tot slot moet je in staat zijn flexibel mee te bewegen met keuzes die gaandeweg op basis van opgedane ervaring – gemaakt zullen worden. Omdat we nieuwe software opbouwen gaan we uit van veel onderling samenwerking en dus vragen we in principe fysieke aanwezigheid op locatie (Utrecht) en een mogelijkheid om naar de toekomst het aantal uren op te schalen.

Achtergrond opdracht:
Rijksbreed loopt programma Open op Orde. Binnen het department van Justitie en Veiligheid wordt op het onderwerp Datakwaliteit nauw samengewerkt met de CDO van JenV. Voor de realisatie van een JenV brede Gegevensboekhouding (of Data Administratie) als onderdeel van het Afsprakenstelsel Gegevens zoeken we een ervaren senior UX Researcher.

Organisatie:
“Op 6 april 2021 heeft de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het generieke actieplan ‘Open op Orde’ aan de Kamer aangeboden. In dat generieke actieplan is op heldere wijze uitgewerkt hoe organisaties binnen de Rijksoverheid langs vier actielijnen een versnelling willen bereiken in het op orde krijgen van de informatiehuishouding. Elk departement moet hiertoe een eigen actieplan opstellen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) is verantwoordelijk voor de eigen informatiehuishouding en het aanpakken van specifieke knelpunten en opgaven daarbinnen. Het actieplan voor JenV beschrijft hoe de informatiehuishouding van JenV er uitziet en met welke verbeterinitiatieven JenV beoogt de Rijksbrede doelen uit het overkoepelende actieplan te bereiken. Bij de totstandkoming van het actieplan JenV zijn meer dan 20 organisaties betrokken. Om deze majeure inspanning te coördineren is binnen de Directie Informatievoorziening en Inkoop een programmateam Informatiehuishouding op Orde (IHHOO) gecreëerd. Een van de speerpunten van dit team is de werving van specialisten binnen en op het snijvlak van de domeinen Informatiehuishouding (IHH), Informatievoorziening (IV) en ICT en een aantal generieke ondersteunende en coördinerende rollen. Deze aanvraag vloeit hier uit voort.”

 

Eisen en wensen voor de functie UX Designer

Harde eisen:

  • De kandidaat heeft minimaal hbo/wo werk-en denkniveau;
  • De kandidaat heeft minimaal 4 jaar werkervaring als UX researcher;
  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met UX-onderzoek in een professionele en complexe (veel stakeholders; snelle veranderingen binnen organisatie) omgeving;
  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met het werken met/ontwerpen van UX tooling;
  • De kandidaat moet op elk interviewcriteria een voldoende scoren om in aanmerking voor gunning te komen;
  • Hoofdregel is 3 dagen vanaf locatie werken in Utrecht. Hybride werken is incidenteel mogelijk. Dit wordt in overleg besproken.

Wensen:

  • De kandidaat heeft x-aantal jaar werkervaring als UX researcher. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt. Meer dan 8 jaar is 100 punten ( 30%);
  • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met tools voor het uitvoeren en analyseren van onderzoek, zoals enqueteplatforms, usability software en designprototype-tools. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt. Meer dan 9 jaar is 100 punten (25%);
  • De kandidaat heeft recente (afgelopen 10 jaar) en aantoonbare werkervaring met UX onderzoek binnen de overheid (15%);
  • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met Design Thinking methodologie en toepassing hiervan. Dit blijkt duidelijk uit het cv (15%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 12, 13 en 16 oktober 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-04 12:06:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden