UX designer | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0226
Startdatum:
01-05-2020
Verwachte einddatum:
01-11-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
28-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27 Apr 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Senior UX Designer op basis van 28-36 uur per week. 

Werkzaamheden:
Als UX Designer ontwerp je voor elke burger, ondernemer of bezoeker van Amsterdam een betekenisvolle en aangename digitale gebruikerservaring. Je gebruikt jouw kennis en ervaring om ingewikkelde processen en interacties zo te ontwerpen dat ze voor de gebruiker eenvoudig en vertrouwd aanvoelen. Uiteraard doe je dit vanuit het perspectief van de klant en gebaseerd op de aanwezige data.
De gemeente Amsterdam bereid zich voor op de komst van de omgevingswet. We ontwikkelen hiervoor op dit moment een webapplicatie voor het oriënteren op vergunningen. Hierna richten we ons ook op het aanvragen en afhandelen van vergunningen. Als UX Designer ontwerp je hiervoor de klantinteractie en werk je aan het verbeteren van het gebruiksgemak.
 
Om dit project succesvol uit te kunnen voeren zoeken we een ervaren UX Designer met relevante ervaring in online publieke dienstverlening. Tot de werkzaamheden behoren het ontwerpen van de online klantreis, het uitwerken van nieuwe functionaliteiten en proactief bijdragen aan het design system. Dit doe je in een multidisciplinair team die volgens Agile Scrum werkwijze werkt.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Dienstverlening: de plek met expertise over het contact met alle Amsterdammers. We beantwoorden vragen en leveren diensten en producten van de gemeente Amsterdam aan de burgers en ondernemers. Dit doen we via de balie, telefoon en online.

Gemeente Amsterdam wil een voorloper zijn in de ontwikkeling en vernieuwing van de dienstverlening in Nederland. We nemen de dienstverlening aan de burgers en ondernemers uiterst serieus. Daarom organiseren we onze dienstverlening als één organisatie met één beleid vanuit één sturing. Dit vraagt om een organisatie met medewerkers die zowel wat betreft takenpakket als standplaats flexibel zijn. Of een Amsterdammer nu telefonisch, online of aan de balie met de gemeente contact heeft: de vorm, inhoud en benadering is gelijk.

We verbeteren onze dienstverlening continu. Met nieuwe technieken onderzoeken we of de Amsterdammer ook op andere manieren kunnen bereiken. En we zorgen dat de informatie en communicatie van de gemeente begrijpelijker is voor alle Amsterdammers.

Functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • Minimaal 1 relevante referentie (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 • Je bent in het bezit van een erkende HBO/WO diploma in een relevante richting voor UX Design. Bijvoorbeeld Human Computer Interaction, User Experience Design, Interaction Design of een HBO/WO opleiding in combinatie met aantoonbare training in het vak van UX Design. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! Je  moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd;
 • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom je de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je beschikt over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden. Let op, er wordt hier gevraagd naar een motivatie van de kandidaat. Je motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd;
 • Je hebt brede ervaring met servicedesigntechnieken en het opstellen van customer journeys, user stories, wireframes, prototypes en stroomdiagrammen.
  Graag aantonen door omschrijving ervaring, referentie-projecten en/of portfolio (uploaden als bijlage);
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als UX Designer in het ontwikkelen en verbeteren van interactiepatronen. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het werken in multidisciplinaire teams en aantoonbare werkervaring met user centered design. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt in de laatste 4 jaar ruime ervaring opgedaan met Sketch, Invision en Adobe Creative Suite. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.

Wensen:

 • Kennis van Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v gele arceringen en toegelicht in de motivatie.
 • Kennis van Agile en Scrum projectaanpak. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt ervaring met UX Design in online publieke dienstverlening. Geef aan hoeveel jaar ervaring. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt ervaring met Design Systems. Geef aan hoeveel jaar ervaring. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie;
 • Je hebt ervaring met het maken van 3D illustraties. Geef aan hoveel jaar ervaring. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv d.m.v. gele arceringen en toegelicht in de motivatie.

Competenties:

 • Soft skills / communicatief vaardigheden;
 • Team player / samenwerkingsgericht;
 • Resultaatgericht;
 • Analytisch;
 • Secuur / zorgvuldig;
 • Creatief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-04-16 10:49:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden