Testspecialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0612
Startdatum:
02-06-2022
Verwachte einddatum:
01-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23-05-2022 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens op zoek naar een Testspecialist op basis van 36 uur per week. 

Jij maakt als test specialist bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens een integraal onderdeel uit van het beheer en de ontwikkeling van onze producten. Door deze onmisbare stap naar steeds hogere kwaliteit zet jij testen nog beter op de kaart.

Voorbereiding, uitvoering en afronding: jij voelt je thuis in het gehele testproces. Je voert het geldende testbeleid, de testprocedures en de testafspraken uit. Je voert alle activiteiten uit om te kunnen vaststellen of alles wat ontworpen en gebouwd is, ook daadwerkelijk voldoet aan de gestelde eisen. Jouw wijze van testen geeft inzicht in de productkwaliteit, de risico’s en de daarbij horende afhankelijkheden. Je schrijft detailtestplannen en eindrapporten.

Als testspecialist analyseer je bestaande testsets. Je voegt ontbrekende testsets toe. Je onderzoekt in hoeverre testgevallen geautomatiseerd kunnen worden. Het daadwerkelijke automatiseren doe je onder andere met SoapUI Pro. Je voert zelfstandig (geautomatiseerd) acceptatietesten uit. Je adviseert over het vervolg van de geautomatiseerde testscripts wat na de projectfase in beheer genomen zal worden. Je geeft een duidelijk inzicht in de compleetheid van de testsets.

Als testspecialist werk je samen met een multidisciplinair en zelfsturend team. De werkzaamheden voer je indien nodig op locatie van de leverancier of bij RvIG zelf uit.

Productkennis en -ervaring:

 • Je hebt ervaring met het automatiseren van testen;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met SoapUI Pro en hebt kennis en ervaring met diverse andere automatiseringstools zoals Tosca.

Gevraagd:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting;
 • Je hebt ruime ervaring als testspecialist;
 • Je hebt kennis en ervaring met het automatiseren van testen;
 • Je hebt minstens 5 jaar kennis van diverse testtooling en –automatisering;
 • Je bent TMap NEXT gecertificeerd;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met het werken in een Agile (Scrum/Safe) omgeving;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met rapporteren over voortgang, kwaliteit, risico’s, en aanbevelingen t.a.v. de geteste producten.

Hij/zij is in het bezit van:

 • Een zakelijke en beveiligde laptop;
 • Een mobiel;
 • Zelfstandig vervoer en/of openbaar vervoer.
  Deze dienen ingezet te worden t.b.v. deze opdracht.

Competenties:

 • Zelfstandig;
 • Communicatief (mondeling en schriftelijk);
 • Klantgericht;
 • Stressbestendig;
 • Zelfstandig kunnen werken.

Opdrachtgever:
De kernwaarden van de democratie: het ministerie van BZK zorgt ervoor dat die gewaarborgd zijn. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Het ministerie draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meedoet en het prettig leven is.

Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat die met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven kan bereiken. ‘Samenleven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het Burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfraude. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties en koepelorganisaties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening.

Directie Informatievoorziening en systemen:
Ter ondersteuning van werkprocessen en informatievoorziening heeft RvIG een ICT-infrastructuur met hoge kwaliteitseisen aan beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Deze infrastructuur is een absolute voorwaarde voor de werking van een aantal belangrijke stelsels binnen de rijksoverheid. De systemen zijn 7×24 operationeel en stellen zeer hoge eisen aan de infrastructuur als het gaat om beschikbaarheid (99,8%), integriteit en vertrouwelijkheid.

De Directie Informatievoorziening en systemen zorgt voor het managen van de infrastructuur en de applicatielandschappen. Er wordt gewerkt met agile ontwikkel- en beheermethoden. Daarnaast is de afdeling samen met haar partners voortdurend bezig met innovatie van de dienstverlening. Ook draagt zij bij aan de realisatie van nieuwe diensten in het portfolio van RvIG.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft minimaal een HBO denk- en werkniveau, aantoonbaar via een afgeronde HBO opleiding en/of minimaal 5 jaar relevante ervaring als Testspecialist;
 • Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met de producten/technieken: TMap, rapporteren, Ready API en SoapUI Pro;
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het werken in een Agile (Scrum/Safe) omgeving.

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat relevante kennis heeft van het relevante domein, Reisdocumentenstelsels, en ervaring heeft met de beschreven werkzaamheden. (blijkt uit motivatiebrief en eventueel gesprek);
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over de volgende competenties: – Probleemoplossend gedrag; – Is analytisch; – Toont initiatief, ambitie en gedrevenheid; – Zelfstandig kunnen werken. (blijkt uit motivatiebrief en eventueel gesprek).
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met werken in grote programma’s met veel verschillende stakeholders.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-05-19 08:26:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden