Testmanager | Assen

Sorry, deze opdracht voor Testmanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2024-598
Startdatum:
01-06-2024
Verwachte einddatum:
30-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-04-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Testmanager

Binnen de IV organisatie van IMG zijn meerdere applicaties in ontwikkeling en onder beheer. Op deze applicaties worden meerdere soorten testen uitgevoerd, van systeemtest t/m GAT. Als Testmanager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de richtlijnen voor de verschillende testsoorten en een goede implementatie van deze richtlijnen. Een extra focus ligt op het bewaken en mitigeren van keten en applicatie overstijgende risico’s. De applicaties worden iteratief ontwikkeld. Voor mn het hoofdsysteem MIRA (een Rijkszaaksysteem gebaseerd op PEGA) vindt er af en toe nog een implementatie oude stijl plaats. Als Testmanager heb je als taak deze projecten te adviseren over de risico’s en de uit te voeren testen anders dan de standaard way of work die voor de iteratieve ontwikkeling geldt. Je leidt het Testgilde waarin de Testers van alle agileteams vertegenwoordigd zijn en signaleert en duidt de impediments die vanuit Test worden aangegeven, die je daarna in de WoW als verbetervoorstellen op pakt. Een hoofdtaak is op dit moment de implementatie van testautomatisering binnen de teams die aan MIRA werken. Hier treedt je op in de rol van Product Owner om te zorgen dat de implementatie door de leverancier voldoet aan de richtlijnen en wensen van de IV organisatie.

Achtergrond

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (hierna IMG) is het zelfstandig bestuursorgaan dat alle schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Kwam voorheen alleen de fysieke schade aan woningen in aanmerking, tegenwoordig geldt dat ook voor andere schadevormen zoals immateriële schade of WOZ-waardedalingcompensatie. En voor schade aan bedrijfspanden en infrastructurele of waterbouwkundige werken. Dat betekent dat – zo lang er mijnbouwschade kan ontstaan in Groningen- er een onafhankelijk aanspreekpunt is dat de schade afhandelt. Het IMG heeft de taak schadeafhandeling uit te voeren en richt zich uitsluitend op de vergoeding van fysieke mijnbouwschade, waardedaling en immateriële schade. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg.

Organisatie

Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt.
Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen.
Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder uit de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schadeafhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Testmanager

Harde-eisen

 • TMap®️ Certified en of ISTQB®️ Certified;
 • Bewezen kennis en ervaring met agiletechnieken zoals SCRUM;
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring in Agile werkomgeving, zoals Scrum (5 jaar);
 • Werkervaring binnen de overheid (5 jaar);
 • Ervaring met het opzetten en managen van testautomatisering (5 jaar).

Wensen

 • Goede beheersing Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift;
 • Ervaring met de tool PostMan;
 • Aantoonbare praktijk ervaring met Tosca;
 • Affiniteit met Pega is een pré;
 • Kennis van het Gronings Schade dossier.

Competenties

 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • teamplayer (kan desgewenst ook zelfstandig werken);
 • klantgericht;
 • proactieve werkhouding;
 • stressbestendig;
 • doorzettingsvermogen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaats: Groningen, bereidheid wordt verwacht om minimaal 2 dagen per week op locatie te werken

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-19 11:34:44

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden