Testmanager | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Testmanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-1161
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
29-08-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Testmanager

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Testmanager op basis van 36 uur.

Teststrategie

 • Samen met de ART het opstellen en onderhouden van een teststrategie voor de ART voor alle testsoorten en testmomenten.
 • Inititatief nemen tot het opstellen van productrisicoanalyses (PRA) die dienen als basis voor de teststrategie.
 • Uitvoeren van de teststrategie consequent doorvoeren in de ART
 • Uitdragen van de teststrategie binnen de ARTPlanning
 • Voorbereiding PI planning met productmanager, product owner en RTEDagelijkse sturing
 • Escalatiekanaal test richting PMT
 • Coördinatie van verschillende team of ART overstijgende testen
 • Coördinatie van bevindingenproces
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van het vrijgaveprocesTestprocesverbetering
 • Sparringpartner voor de productmanager en RTE.
 • Er op toe zien dat de in de epics en features vastgelegde acceptatiecriteria SMART en testbaar zijn
 • Het stimuleren van Test Driven Development
 • Verbeteren kwaliteit van de verschillende testen
 • Verbeteren van het vrijgaveproces Algemeen
 • Het werk vindt plaats in een hybride omgeving. Afspraak binnen IBS LH is twee dagen per week onsite te werken (dinsdag en donderdag), overige werkdagen kan naar keuze offsite of onsite gewerkt worden. Afspraken over het hybride werken kunnen wijzigen gedurende de inzet

Achtergrond Opdracht
Als testmanager werk je vanuit het System Team en Shared Services (STeSS) binnen IBS Loonheffingen (IBS LH) en ondersteun je één of meer Agile Releasetrains (ART) die verantwoordelijk zijn voor de continuïteit, nieuwbouw en implementatie van verschillende services binnen deze ART. Door de diverse vernieuwingen binnen de keten Loonheffingen, is het noodzaak overview en sturing te geven aan de testsoorten. Dit vereist veel afstemming binnen, maar vooral ook buiten de teams Je hebt een agile mindset en je draagt als testmanager de verantwoording voor het voeren van adequate uitvoering van alle testsoorten, met in het bjizonder de gebruikersacceptatietesten en de ketentesten. Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. De Afdeling IBS Loonheffingen (LH) is verantwoordelijk voor adviesregie, architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en het implementatierijp opleveren van de aangepaste bedrijfsprocessen en informatievoorziening binnen de keten Loonheffingen. IBS LH is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS LH, STS, GBS en raakvlakken binnen IBS. IBS LH stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de realisatieteams en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS LH neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met de business owner (productmanagement) over prioritering en implementatie- en releasemomenten. Samen met de keten Loonheffingen staan we de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in beweging. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen moet het applicatielandschap worden gemoderniseerd, met gebruikmaking van state-of-the-art architectuurprincipes en technologieën. Hierbij moet voortdurend de afweging worden gemaakt tussen enerzijds het tijdig kunnen voldoen aan de eisen van wetgeving en business en het anderzijds realiseren van een robuust en wendbaar applicatielandschap om dit ook in de toekomst te kunnen doen.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Testmanager

Harde eisen:

 • Ruime ervaring met testmanagement in een complexe, Agile omgeving;
 • Ruime ervaring met het opstellen van teststrategie en PRA;
 • Ervaring met testmanagement in een complexe omgeving ( 5 jr );
 • Ervaring met testmanagement in een Agile omgeving ( 5 jr ).

Wensen:

 • Competenties: • Samenwerken • Initiatief • Analyseren • Onafhankelijkheid • Overtuigingskracht
 • Als testmanager binnen IBS LH ben je een persoon die (positief) kritisch is en dit durft uit te dragen. Je ziet verbeteringen en initieert het realiseren van deze verbeteringen. Je durft vanuit je kennis, ervaring en persoonlijkheid het voortouw te nemen in het testproces van een ART.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-14 13:06:51

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden