Tester | Zwolle

Sorry, deze opdracht voor Tester is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2023-1040
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
31-08-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
25-07-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Tester

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Tester op basis van 36 uur per week. 

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een ervaren testautomatiseerder voor werkzaamheden in het kader van de ontwikkeling van het Uitvoeringsplatform EU (UPEU). UPEU is een applicatie ter ondersteuning van de uitvoering van (subsidie-)regelingen in het Europese domein en is gebaseerd op zaakgericht werken. In het UPEU programma is in de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen van een inregelmodule voor het ondersteunen van opgavegericht werken op basis van Blueriq technologie. Daarnaast zijn diverse ondersteunende koppelingen ontwikkeld, die onder andere het berichtenverkeer en het geautomatiseerd afhandelen van verplichtingen in de financiële administratie met het UP platform verbinden en ondersteunen. RVO is op zoek naar een testautomatiseerder, bij voorkeur met ruime ervaring in het geautomatiseerd testen van systemen voor zaakgericht werken.

De werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Coördineren van testwerkzaamheden;
 • Actief meedenken bij verdere professionalisering kwaliteitsborging in de teams;
 • Formuleren van testgevallen (logisch, fysiek);
 • Uitvoeren van functioneel testwerk UPEU en van applicaties in de keten;
 • Ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van geautomatiseerde en handmatige tests;
 • Ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van performance tests.

Achtergrond opdracht:
UPEU is een uitvoeringsplatform binnen RVO ter ondersteuning van de uitvoering van (subsidie-)regelingen in het Europese domein en is gebaseerd op zaakgericht werken. De applicatie ondersteunt een aantal uitvoeringsprocessen in het KP-EU domein. Het platform bestaat uit een SOA-laag, een Oracle-APEX deel en een rule engine en klant/gebruikersdialogen in Blueriq. Naast de Blueriq inregelmodule zijn diverse ondersteunende koppelingen ontwikkeld, die onder andere het berichtenverkeer en het geautomatiseerd afhandelen van verplichtingen in de financiële administratie met het UP platform verbinden en ondersteunen.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Tester

Harde eisen:

 • TMap NEXT test engineer of vergelijkbaar;
 • TMap NEXT foundation, Tmap next in scrum, Certified Agile Tester (CAT);
 • Focus ligt op uitvoeren van testen en automatiseren van testgevallen;
 • Business Information Management Foundation, Informatiesystemen Foundation, Testen Foundation, ITSM Foundation; ITIL Foundation, Information Security Foundation based on ISO/IEC 27002;
 • Minimaal 3 jaar (recente) ervaring in een vergelijkbare rol (geautomatiseerd testen);
 • Werkervaring met ICT projecten op basis van Agile scrum ( 3 jaar);
 • Ervaring met testen in Agile Scrum ontwikkelproces ( 3 jaar);
 • HBO opleiding.

Wensen:

 • We zijn op zoek naar een kandidaat die: – Ervaring heeft met de verschillende testsoorten (acceptatietesten, functionele acceptatietesten, ketentesten); – Kennis en ervaring heeft van Agile/Scrum en werken in DevOps teams; – Kennis heeft van testontwerptechnieken, zoals TMap, TPI, ISEB of ISTQB; – Ervaring heeft met testtools en testautomatisering; – Communicatief sterk is en graag samenwerkt (je schakelt met veel interne en externe stakeholders); – Stuurt op oplossingen en resultaat. Vaardigheden en skills: – Integer, klant- en resultaatgericht; – In staat een objectief en onderbouwd oordeel te vormen; – Goede communicatieve vaardigheden; – Creatief met analytisch vermogen; – Initiatiefrijk, zelfstandig kunnen werken; – Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde).
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen en uitvoeren van acceptatietesten conform TMap Next; – Kennis en ervaring met de Agile werkwijze (SCRUM) icm TFS (backlog); – Werkervaring in vergelijkbare functie in een grote overheids- of dienstverlenende organisatie; – Ervaring met GUI based en API based test automation, ervaring met Cypress is een pré; – Ervaring met performancetesten, ervaring met Neoload is een pré; – Ervaring met build frameworks (bijvoorbeeld Jenkins); – Ervaring met inzet van APM suites in performancetesttrajecten, ervaring met Dynatrace is een pré; – Ervaring met diverse programmeertalen, bij voorkeur Javascript (schrijven) en Java (lezen);
 • Kennis van en ervaring met Oracle systemen in het bijzonder; – Relevante werkervaring in het beheren van functionaliteiten binnen een grootschalige gebruikersorganisatie; – Ervaring met beheer- en analysemethoden en beheertools (onder andere Topdesk); – Aantoonbare werkervaring in een functie, waarin men optreedt als intermediair tussen ICT leveranciers en gebruikers; – Kennis van de AVG wet- en regelgeving, Ervaring met het implementeren van deze regelgeving in applicaties is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

De kandidaat moet er rekening mee houden dat bij RVO hybride wordt gewerkt. Dus een mix van Thuis werken, op kantoor of elders. Als dit voor de opdracht gewenst is, wordt er één tot twee dagen op de hoofdstandplaats gewerkt. En mogelijk incidenteel elders zoals Assen en Utrecht. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-20 13:42:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden