Tester | Zwolle

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2022-0053
Startdatum:
01-02-2022
Verwachte einddatum:
31-01-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
21-01-2022 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Senior Tester op basis van 32 uur per week.

Als senior tester ben je verantwoordelijk voor het opstellen van testscripts en testgevallen samen met de business en functioneel beheer. Je ondersteunt de verschillende testsoorten (functionele acceptatietesten en gebruikersacceptatietesten) en ketentesten. Je bent op de hoogte van het gehele scrum ontwikkeltraject, hebt een ‘hands on’ mentaliteit (graag zelf initiatief toont en je handen graag uit de mouwen steekt) en onderhoudt daarvoor contacten met de testmanager, het devops team en de business. Je sluit aan bij de driewekelijkse sprintreviews en de refinements indien noodzakelijk. Testen die o.a. uitgevoerd dienen te worden, zijn: FAT, GAT, ketentest. Hiervoor dienen detailtestplannen opgesteld te worden.

Als senior tester vallen de volgende activiteiten ook onder jouw verantwoordelijkheid:

 • Opstellen van testscripts met behulp van testontwerptechnieken;
 • Intake van de testomgeving;
 • Het kunnen afwegen van proces- en productrisico’s;
 • Het kunnen beredeneren van de impact van een (software)wijziging;
 • Uitvoeren van de testscripts;
 • Begeleiding van de Gebruikers acceptatietest en ketentest;
 • Analyseren van testresultaten i.s.m. stakeholders;
 • Vastleggen en opvolgen van bevindingen in een bevindingentool (JIRA);
 • Opstellen van (onderdelen) van testrapportages;
 • Het rapporteren van de voortgang van de testen.

Achtergrond opdracht:
Binnen het IV-domein Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid zijn wij op zoek naar een Senior Tester. Als Senior Tester vervul je de rol van een spin in het domein van applicatieontwikkeling en interfaces! Met de invoering van het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB21-27) vindt een substantiële wijziging plaats in zowel de klantinteractie (veelal de agrarisch ondernemer) van controleren naar faciliteren, als de verwerking, als de verantwoording. Deze verandering heeft majeure impact op zowel de business processen, als de ondersteunende informatievoorziening (applicatie-architectuur en data-architectuur. Ter ondersteuning van de applicatie-ontwikkeling en het coördineren van het testproces is RVO op zoek naar een senior tester. Als senior tester ondersteun je de testmanager met o.a. het uitvoeren van het gehele testproces.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Testmanagement, TMAP of ISTQB, Agile/Scrum;
 • HBO/WO werk- en denkniveau ( 5 jaar). Afgeronde minimaal HBO opleiding. HBO Bedrijfskunde/Informatica;
 • Testmanagement, TMAP of ISTQB, Agile/Scrum;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring bij een grote overheidsorganisatie in de rol van senior tester;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met inrichting van processen gericht op dienstverlening aan klanten;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring en kennis van Jira.

Wensen:

 • Competenties: Proactieve houding: je bent snel productief in een complexe omgeving. Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt. Duidelijke visie op testen en weet deze ook uit te dragen. Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit. Gericht op samenwerking (“teamplayer”) en kennisdeling/overdracht: je bent gericht op samenwerken in het DevOps team en je kunt testkennis aan collega’s overdragen om zo de kwaliteit van de geteste functionaliteit te kunnen (blijven) garanderen. Je zoekt daarnaast de collega’s op uit andere multidisciplinaire teams om de geteste functionaliteit keten breed te kunnen garanderen. Vaardigheden en skills: – Integer, klant- en resultaatgericht – In staat een objectief en onderbouwd oordeel te vormen – Goede communicatieve vaardigheden – Creatief met analytisch vermogen – Initiatiefrijk, zelfstandig kunnen werken – Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde); – Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven); – Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert);
 • Aanvullende kennis: Je hebt aantoonbaar ervaring met de verschillende testsoorten: FAT, GAT en Ketentest;
 • Meer dan 6 jaar ervaring met gestructureerd testen conform Agile, TMap Next en ISTQB;
 • Aantoonbare ervaring met toepassing van testontwerptechnieken;
 • Aantoonbare werkervaring in het werken in een agile (scrum)team.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

De kandidaat moet er rekening mee houden dat in verband met de coronamaatregelen hoofdzakelijk thuis wordt gewerkt. Indien de maatregelen het toelasten wordt er één tot twee dagen op de hoofdstandplaats gewerkt. En mogelijk incidenteel elders. Andere standplaatsen zijn: Assen, Den Haag en Utrecht.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-01-17 11:00:23

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden