Tester | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Tester is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-322
Startdatum:
10-04-2023
Verwachte einddatum:
09-10-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-03-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Tester

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Allround-Tester op basis van 36 uur.

Samen met je collega’s van de afdeling Productie ga je aan de slag met het testen van wijzigingen op de KA-applicaties die voortkomen uit reguliere updates van standaardpakketten of uit ingediende requests for change (RFC’s). Daarnaast behoort het testen van certificaatwisselingen en vervanging tot je taken. Je rol ligt op het testvlak: je gaat aan de slag met het opstellen van testsets om bijvoorbeeld update(s) van het Windows platform te testen en met het daadwerkelijk testen van de aanpassingen en updates voordat ze over de productie-omgevingen worden uitgerold. Je besteedt veel tijd aan vernieuwing, verbetering en kennisdeling. Zo help je kennissessies organiseren voor je teamgenoten binnen de afdeling Productie en speel je een rol binnen de test community, de ‘test-guildes’ Daarin leer je met collega’s van het testteam vakgebied overstijgend van elkaar. Een degelijke administratie van testpaden en bevindingen hoort ook tot je taken. Dat vergt wel wat van je professionaliteit en creativiteit. Een extra uitdaging daarin is dat de IT-omgeving van het Openbaar Ministerie voortdurend in beweging is. Daarom denk je mee over de beste inrichting van het testlandschap, zodat we op de lange termijn in een stabiele omgeving kunnen blijven testen. Jouw werkzaamheden bestaan uit het:

 • Toetsing en opstellen testbasis;
 • Samenstellen testaanpak in samenspraak met functionele- en technische beheerders;
 • Testen van software updates non-bedrijfsapplicaties en webapplicaties en softwarecertificaten op basis van testdata;
 • (mede) Opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde (regressie)tests
 • Bevindingen management en uitvoer hertests;
 • Input leveren binnen team testmanagement tbv continue verbeteren en actief participeren in het testguilde.

Achtergrond:
Binnen het OM is IT volop in ontwikkeling. Wij zijn op zoek naar een allround-tester die ingezet zal worden bij Informatie Voorziening Openbaar Ministerie (IVOM) in Utrecht. De tester is verantwoordelijk voor onder andere het testen van de niet-bedrijfs applicaties en adviseert over de kwaliteit van de aanpassingen en over de te volgen implementatiestrategie. Je gaat aan de slag bij de afdeling Productie van IVOM. Naast de bedrijf kritische applicaties worden daar ook bijvoorbeeld kantoorapplicaties, web-applicaties en certificaten beheerd.

Organisatie:
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt – samen met de politie en andere ketenpartners – voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan. Het OM bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 landelijke ressortsorganisatie en een aantal ‘bijzondere’ eenheden t.w. het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM), IVOM (IV organisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. Het College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie heeft in 2020 een OM Informatiestrategie en meerjarenplan 2020 2027 laten opstellen: het Business + Informatieplan OM (BIPOM). In het BIPOM is het doel vastgelegd om in 2027 één uniforme werkwijze te hebben, ondersteund door één modulair opgebouwd zaaksysteem voor alle zaakstromen binnen het strafrecht. Het gaat om de ondersteuning van werkprocessen die nu ondersteund worden door 7 verschillende zaaksystemen. Dit betekent dat op alle parketten van het OM dusdanig uniform gewerkt gaat worden, dat iedereen gebruik kan maken van hetzelfde zaaksysteem, zonder lokale uitzonderingen of technische workarounds.

Eisen en wensen voor de functie Tester

Harde eisen:

 • De kandidaat beschikt over een afgeronde hbo-opleiding in een IT-richting;
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring als tester met zowel geautomatiseerd als handmatig testen;
 • De kandidaat heeft kennis door relevante werkervaring van Continuous Integration/Continuous Deployment (tooling);
 • De kandidaat beschikt over minimaal 1 certificaat van de volgende certificaten: TMAP, ISTQB of CAT. Deze moet worden toegevoegd bij de documenten van de aanbieding.

Wensen:

 • De kandidaat is x-aantal weken na gunning beschikbaar (15%)(Tussen 0 – 2 weken = 100 pt, Tussen 2 – 3 weken = 50 pt, Meer dan 3 weken = 0 pt);
 • De kandidaat heeft aantoonbare, relevante werkervaring in soortgelijke opdrachten binnen de Rijksoverheid (35%)(Ja = 100 pt, Nee = 0 pt);
 • De kandidaat heeft werkervaring met het testen van niet-bedrijfsapplicaties zoals Office- producten en applicaties (30%)(Ja = 100 pt, Nee = 0 pt).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 23, 24, 27, 28 maart. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-09 09:43:29

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden