Tester GLB 21 27 | Zwolle

De functie Tester GLB 21 27 kun je ook vervullen op basis van een arbeidsovereenkomst met Quest4.

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2023-1027
Startdatum:
01-08-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


€ 87,00


Sluitingsdatum aanvraag:
17-07-2023 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Tester GLB 21 27

Wij zoeken voor het Ministerie van Economische Zaken een Senior Tester GLB 21 27 op basis van 32 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Binnen het programma het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB21-27) zijn wij opzoek naar een hands on Testcoördinator. De hands on Testcoördinator zal ingezet worden om de overall Testmanager te ondersteunen met het coördineren van de testtrajecten en uitvoeren van de testwerkzaamheden binnen de verschillende projecten in het programma en het aansturen van de testers. De werkzaamheden hebben betrekking op het GAT en Ketentest binnen het programma en anderzijds zal de hands on Testcoördinator de gebruikersacceptatie- en keten/integratietesten coördineren, rapportages opstellen, stakeholders informeren en gevraagd en ongevraagd adviseren over de kwaliteit van het systeem en de keten. De Testcoördinator coördineert en ondersteunt de testactiviteiten in diverse projecten en rapporteert aan de testmanager, Product Owners en projectmanagers. Hij/zij kan zelfstandig werken en is in staat zijn/haar omgeving pro actief te managen en in staat om in een politiek gevoelige Overheid omgeving te acteren.

Qua werkzaamheden richt de test coördinator zich op:

 • Het opstellen van testplannen, -criteria en testcondities;
 • Bevindingenbeheer;
 • Het inrichten en beheren van de testinfrastructuur inclusief tooling;
 • Advisering over testfasering, -organisatie, -infrastructuur, toepassen van testmethoden, -technieken en hulpmiddelen;
 • Het rapporteren van de voortgang van de testen;
 • Stakeholdermanagement;
 • Verslaglegging testactiviteiten in Jira;
 • Het verlenen van ondersteuning aan testers;
 • Ondersteuning tijdens de Go Live fase;
 • Organiseren van testtrajecten;
 • Opstellen van gefundeed vrijgave advies en testeindrapport;
 • Afstemming met testers/ functioneel-beheerders t.b.v. het testtraject.

Achtergrond Opdracht:
Met de invoering van het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB21-27) vindt een substantiële wijziging plaats in zowel de klantinteractie (veelal de agrarisch ondernemer) van controleren naar faciliteren, als de verwerking, als de verantwoording. Deze verandering heeft majeure impact op zowel de business processen, als de ondersteunende informatievoorziening (applicatie-architectuur en data-architectuur. Ter ondersteuning van de applicatieontwikkeling en het coördineren van het testproces is RVO op zoek naar een hands-on test coördinator die samen met de testmanager de testen gaat vormgeven en uitvoeren. De huidige Testmanager is primair aanspreekpunt voor het gehele testproces binnen het programma Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB21-27). Als Testcoördinator coördineer je meerdere testtrajecten van de projecten binnen het programma.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Tester GLB 21 27

Harde eisen:

 • Testmanagement; TMap, TPI, ISEB of ISTQB; Prince2; Agile/Scrum.
 • HBO Bedrijfskunde Informatica;
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring binnen een ambtelijke organisatie;
 • Ervaring met testcoördinatie en organisatorische testwerkzaamheden (opstellen testplannen, planningen en rapportages) minimaal 5 bewezen jaren;
 • HBO/WO werk- en denkniveau minimaal 5 bewezen jaren;
 • Ervaring en kennis van jira minimaal 3 bewezen jaren;

Wensen:

 • We zijn op zoek naar een kandidaat die: Ervaring heeft met de verschillende testsoorten (acceptatietesten, functionele acceptatietesten, ketentesten); Kennis en ervaring heeft van Agile/Scrum en werken in DevOps teams; Kennis heeft van testontwerptechnieken, zoals TMap, TPI, ISEB of ISTQB; Ervaring heeft met testtools en testautomatisering; Communicatief sterk is en graag samenwerkt (je schakelt met veel interne en externe stakeholders); Stuurt op oplossingen en resultaat
 • Vaardigheden en skills: Integer, klant- en resultaatgericht; In staat een objectief en onderbouwd oordeel te vormen; Goede communicatieve vaardigheden; Creatief met analytisch vermogen; Initiatiefrijk, zelfstandig kunnen werken; Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde).
 • Ervaringen:Kandidaat heeft ervaring met Jira.Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring binnen een ambtelijke organisatie. Kandidaat beschikt over een HBO werk en denkniveau, opgedaan middels (minimaal) een afgeronde HBO-opleiding en/of minimaal 5 jaar werkervaring op HBO-niveau. Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare relevante kennis van en ervaring met testcoördinatie en organisatorische testwerkzaamheden (opstellen testplannen, planningen en rapportages). Kandidaat heeft aantoonbare relevante kennis van en ervaring met operationele testwerkzaamheden (opstellen en uitvoeren) testscripts, vastleggen bevindingen, alsmede vaardigheid in het interpreteren van de testbasis. Kandidaat heeft ruime ervaring met het samenstellen van testdata, en met het uitvoeren van FAT, GAT, regressie- en ketentesten.
 • Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven) Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op zo snel mogelijk. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-14 08:05:40

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status :

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden