Tester BI | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Tester BI is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-515
Startdatum:
01-05-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
17-04-2023 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Tester BI

Wij zijn voor de IND op zoek naar een Tester BI op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Als Tester ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van en adviseren over testen op onder andere het datawarehouse, rapportages en rekenregels. Zo stel je een master testplan op en alle testdeliverables en zorgt dat dit plan uitgevoerd wordt. Hierbij werk je samen met de bouwer, de analist en de functioneel beheerder. Je bedenkt en stelt fysieke/logische testgevallen en controlescripts op. Deze implementeer je en je voert hier de testen op uit. De testbevindingen deel je en je geeft adviezen over de risico’s en over de juistheid van hetgeen wat er getest is. Je ondersteunt de informatieanalist bij het uitvoeren van de acceptatietesten met eindgebruikers van het datawarehouse. Hierbij fungeer je als intermediair tussen de analisten en de collega’s verantwoordelijk voor software ontwikkeling.

Achtergrond opdracht:
Cognos 11 kent geen geheimen voor jou. Visualiseren van informatie is voor jou een tweede natuur. De klant adviseren over de rapportage mogelijkheden is voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat je collega’s op sleeptouw te nemen.
Je bent in staat om zowel rapportages te bouwen op basis van de informatie uit het onderliggende datawarehouse als op basis van zelf samengestelde queries. Je hebt enige SQL kennis om ook nieuwe data te ontsluiten. Daarnaast lever je inhoudelijke bijdragen in testtrajecten en stel je samen met de klant acceptatiecriteria op. Je hebt een coachende rol om te zorgen dat je kennis overdraagt en zorgt voor borging van jouw kennis bij het team van interne medewerkers. Je hebt het vermogen tot gestructureerd en nauwkeurig samenwerken binnen een team.

Organisatorische context en cultuur:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk.
De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl – mijnIND).
De cultuur van de IND kenmerkt zich door de grote betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel vanwege het maatschappelijke belang van de organisatie. IND’ers zijn erg behulpzaam en werken resultaatgericht.

Eisen en wensen voor de functie Tester BI

Harde eisen:

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • Kandidaat heeft werkervaring met testmethodieken zoals Tmap en/of ISTQB;
  • Kandidaat heeft werkervaring met BI en/of datawarehousing en/of datavault en/of SQL;
  • De aangeboden kandidaat heeft werkervaring met Datastrage en/of Cognos 11;
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als tester en bent gewend om volgens Agile en/of Scrum methodieken te werken, bijvoorkeur in een Business Intelligence omgeving.

Wensen:

  • Competenties: – Plannen en organiseren; – Resultaatgerichtheid; – Omgevingsbewustzijn; – Netwerken; – Motiveren; – Kandidaat past binnen de organisatie/groep; – De kandidaat beschikt over de nodige karaktereigenschappen om te kunnen werken binnen de cultuur, normen en waarden van de organisatie/groep;
  • Je kunt zelfstandig en pro-actief werken;
  • Je kunt werken in teamverband en hebt projectmanagementvaardigheden;
  • Out of the box denken. Denken in oplossingen, niet in problemen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-12 10:01:20

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden