Medior Tester | Apeldoorn

Functie omschrijving

Binnen de directie IT/GVA worden diverse Landelijke Voorzieningen (LV) beheerd en ontwikkeld. Deze uitvraag betreft inzet op drie daarvan.

De Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken (WKPB) geeft inzicht in de door de overheid opgelegde beperkingen op een stuk grond of een daarop staand gebouw. Gemeenten registreren gemeentelijke beperkingen die vallen onder de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken (WKPB) in hun eigen registratie. Via de Landelijke Voorziening WKPB worden deze beperkingen ontsloten.

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) regelt hoe de ruimtelijke plannen van Rijk, provincies en gemeenten tot stand komen. Het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) schrijft voor dat vanaf 1 januari 2010 een nieuw ruimtelijk plan digitaal beschikbaar wordt gesteld. Ruimtelijkeplannen is de landelijke voorziening die voorziet in het digitaal beschikbaar stellen en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Onze klant is actief als strategisch ontwikkelpartner in het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). In die rol heeft de klant de verantwoordelijkheid voor de realisatie van een deel van de projecten binnen dit programma.

Eén daarvan is gericht op het realiseren van de Registratie Omgevingsdocumenten (ROD), in samenhang met het aanpassen van het proces van bekendmaken en consolideren wat onder verantwoordelijkheid valt van KOOP (de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Binnenlandse zaken), gezamenlijk Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaar stellen genoemd. Deze registratie verzorgt de vastlegging en ontsluiting aan het DSO van alle omgevingsdocumenten die worden aangeleverd.

Omschrijving voor Tester

Je gaat je bijdrage leveren aan twee Agile teams. Voor het beheerteam van de LV WKPB en Ruimtelijkeplannen wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van handmatige en geautomatiseerde testscripts. Je werkt hier met grote mate van zelfstandigheid, maar ook in samenwerking met de integratiespecialisten van het team. Je overlegt ook regelmatig met de testers van het externe ontwikkelteam van Ruimtelijkeplannen, voor de inhoudelijke afstemming. Daarbij wordt je regelmatig gevraagd om nieuwe releases te testen.

Daarnaast word je ingezet in het ROD-project. Bij het ROD ben je onderdeel van een multidisciplinair scrum team en werk je ook samen met collega’s van externe organisaties die partner zijn bij het ontwikkelen van deze dienst. Het betreft een nieuwbouwproject waarbij het testen nog op de kaart moet worden gezet. Je hebt hiervoor een proactieve houding en je hebt de nodige flexibiliteit om te werken in deze dynamische omgeving met veel externe afhankelijkheden.

Je staat stevig in je schoenen en je bent een echte teamspeler die in meerdere teams tegelijkertijd uit de voeten kan. Je bent communicatief sterk en je hebt een open houding. Je hebt kennis op het gebied van User Stories, Agile/ Scrum en testautomatisering. Je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken

Functie eisen

 • Minimaal 2 jaar ervaring met het testen van informatiesystemen.
 • Kennis van en ervaring met het opzetten, onderhouden en uitvoeren van regressietesten.
 • Kennis van en ervaring met geautomatiseerd testen.
 • De kandidaat is in staat zich functionele en technische kennis snel eigen te maken.
 • Resultaatgericht, kwaliteit gericht, zelfstarter.
 • Kennis van en ervaring met SoapUI.
 • Kennis van Robot Framework.
 • Kennis van Java en Javascript.
 • Ervaring met informatiesystemen en standaarden van de overheid.
 • Ervaring met GEO-ICT.

 

Bij werkzaamheden te gebruiken methoden, technieken, tools, etc.:

 • Agile/ Scrum
 • Robot Framework
 • Java/ Javascript
 • XML
 • SQL
 • SOAPUI
 • Postgres/ PostGIS database

Extra informatie

Standplaats

Apeldoorn
Aanvraagnummer
888
Startdatum:
2017-05-22
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
32
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-12
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-10 07:17:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden