Tester | Almelo

Sorry, deze opdracht voor Tester is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2023-11
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 87.00


Sluitingsdatum aanvraag:
10-01-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Tester

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Tester op basis van 36 uur.

We zoeken een enthousiaste senior tester die bijdraagt aan opbouw van een stevige, degelijke testset in het Robot framework. Het betreft hier zowel migratie van oude tests uit onze vorige testtool, als opzetten van nieuwe tests voor zowel Informatieportaal als Mijn Slachtofferzaak. Dit doen we in het kader van Toekomstvast IV (TIV).

Jouw opgeleverde werk is van hoogstaande kwaliteit, je zorgt dat minimaal dezelfde of meer testdekking wordt bereikt na de migratie. Je vertelt ons ook actief de mate van testdekking die je hebt bereikt, en je werkt samen met de ontwikkelaars aan brede testdekking, ook vanuit hun unit tests. Je documenteert je spullen goed en zorgt voor kennisoverdracht in het team, en gebruikt daarvoor vele diverse middelen. Denk daarbij aan SBTM, demo- en kennissessies.

Daarnaast ben je breed inzetbaar op het agile gedachtegoed: je denkt mee en helpt bij het verfijnen van user stories, je hebt een agile mindset en streeft ernaar sprintmatig de kwaliteit van de teamproducten op het juiste niveau te houden. Ook communiceer je helder en transparant en denk je in mogelijkheden.

Achtergrond:
De inzet vindt plaats binnen de directie Operatie van de Justitiële Informatiedienst. De afdeling waarbinnen de inzet plaatsvindt is Portalen & Samenwerking. De afdeling zorgt voor de ontwikkeling aan, en verbetering van onder meer de dienstverlening in de jeugdstrafrechtketen maar ook op twee platforms die wij aan andere dienstonderdelen ter beschikking stellen. De afdeling werkt vanuit Almelo en bestaat uit 3 teams voor 5 verschillende toepassingen. Elke team bestaat uit ongeveer 10 fte, en werkt devops, met inzet van agile/scrum. Tot voor kort gebruikten we Parasoft als test platform. We zien ontwikkelingen echter gaan naar Robot framework, ook in combinatie met onze CI/CD omgeving. Daarom willen we de tests van Parasoft migreren naar Robot. Hier is actieve en enthousiaste inzet voor nodig. Hiervoor doen we een beroep op een gedreven externe die het team daarin terzijde staat.

Organisatie:
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie Tester

Harde eisen:

 • Aantoonbaar vanuit CV: schakering aan tests, zoals exploratory tests, automatische regressietests, integratietests, functionele en non-functionele tests;
 • Certificering ISTQB Foundation of vergelijkbaar, bv. CTAL;
 • PSM-I;
 • De aangeboden kandidaat beschikt over tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring als tester in een agile context. Dit moet aantoonbaar zijn op het CV. Het gaat daarbij om ervaring die is opgedaan in de periode vanaf 2018;
 • De aangeboden kandidaat beschikt over tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring in testautomatisering met het Robot- framework. Dit moet aantoonbaar zijn op het CV. Het gaat daarbij om ervaring die is opgedaan in de periode vanaf 2018.

Wensen:

 • De kandidaat: – Is enthousiast en gedreven op kwaliteit; -Blijft gemotiveerd en enthousiast test gevallen migreren, dit kan saai en repetitief werk zijn, maar we hebben het echt nodig; -Is zelfstandig en senior in het oppakken van alle werkzaamheden; -Neemt initiatief om resultaten te bereiken, kruipt niet in een hoekje; -Is open en transparant in communicatie; -Wil aangesproken worden op houding en gedrag; -Vertaalt productie-issues uit zichzelf in geautomatiseerde regressietests; -Wil graag werken in en voor een organisatie met een groot maatschappelijk belang;
 • De kandidaat heeft ervaring met/in: -Marktconforme tooling zoals GIT, TFS, Jenkins, SonarQube; -Robotframework; -Het testen van gegevens met behulp van XML-berichten; -Context driven testing en exploratory testing;
 • Een pré is kennis en ervaring met Kubernetes, Rancher, containerized development;
 • Ervaring als agile tester in een Continuous Integration omgeving;
 • De kandidaat is enthousiast over de opdracht en laat merken zich erin te hebben verdiept, via bronnen op internet etc;
 • De kandidaat ‘klikt’ met de gesprekspartners en past daarmee in het team;
 • De aangeboden kandidaat is gericht op het realiseren van de genoemde specifieke doelstelling van deze opdracht. Hij/zij toont vasthoudendheid bij tegenslagen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

1 dag verplicht kantoor Almelo (maandag); overige dagen thuis of kantoor, in goed overleg.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-09 10:31:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden