Senior Testcoördinator Trein Test Centrum | Amersfoort

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
NS  Techniek

Afdeling
Project Management
 
De NS zet de reiziger centraal in haar dienstverlening. In de corporate strategie staat de reiziger op 1, 2 en 3. De afdeling NS Techniek Project Management is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van een veilige en passende bedrijfszekere materieelvloot voor de commerciële treindiensten van NS. De projecten zijn gericht op de aanschaf van nieuw materieel, modernisering of revisie aan bestaand materieel om de materieelvloot op peil te houden.
Voorbeelden van enkele grote en langlopende projecten/programma’s voor nieuw materieel zijn de aanschaf van Intercity Next Generatie (ICNG) en Sprinter Next  Generatie (SNG) en Modernisering van de dubbeldeks intercity’s.  Modernisering en revisie hebben als doel om de treinen aan te passen aan nieuwe eisen en wensen van deze tijd, zodat ze opnieuw 20 jaar gebruikt kunnen worden.
 
Als Senior Testcoördinator  wordt je aangesteld bij het NS TTC. Het NS TTC maakt onderdeel uit van NS Techniek en is ondergebracht in de afdeling Implementatie Management, en richt zich op het veilig en beheerst uitvoeren van (test)ritten die afwijken van de normale bedrijfsvoering van NS.
 
Het NS TTC kent drie afdelingen, die onder leiding staan van de Manager TTC namelijk:
Testvoorbereiding, Testuitvoering en Data-acquisitie en-analyse.
 
Als Senior Testcoördinator ga je werken op de afdeling Testvoorbereiding dat bestaat uit een enthousiast team  van testcoördinatoren,  logistiek planners en een personeelsplanner. 
 
Doel van de functie
Samen met jouw collega Senior Testcoördinator en de manager TTC breng je in kaart wat de (toekomstige) testbehoefte van in- en externe testaanvragers is. Je onderhoudt de contacten met testaanvragers en vertaalt de testbehoefte van testaanvragen naar testcontracten waarin de scope, planning, juridische en de commerciële  aspecten van het testen met materieel is geregeld. Hierbij toets je de maakbaarheid van de testcontracten op personele en infrastructurele capaciteit. Na het afsluiten van het testcontract  geef je functioneel leiding aan het team dat het testcontract gaat uitvoeren en manage je het contract en ben je aanspreekpunt voor de testaanvrager. Vanuit die verantwoordelijkheid  monitor je intensief de voortgang van de voorbereiding en de uitvoering van de testritten.  Je adviseert de manager TTC over beleid en de bedrijfsvoering van het TTC en participeert in het managementteam van het TTC . Je draagt actief het NS beleid wat betreft het testen met materieel uit naar in- en externe stakeholders , ketenpartners en toezichthouders in binnen en buitenland.
 
Werkzaamheden
Je bent een resultaatgerichte, communicatief vaardige professional die met senioriteit  het beleid en het standpunt van NS standpunten op een heldere en duidelijke manier overbrengen zonder daarmee de relatie met de ander te schaden. Je kunt optimale resultaten boeken bij gesprekken met tegenstrijdige belangen, zowel op inhoudelijk gebied als op het gebied van het goed houden van de relatie en bent in staat om je gedragsstijl en/of invalshoek te wijzigen teneinde een gesteld doel te bereiken. Bij stressvolle situaties behoud je overzicht en handel je effectief. Je bent in staat om de hoofdlijnen te bewaken zonder de details uit het oog te verliezen.

Functie eisen

Opleiding, Kennis en Werkervaring          

Als Senior Testcoördinator kom je te werken in een omgeving waarin je verder het volgende in huis moet hebben: 

 • Ten minste een afgeronde HBO+ opleiding
 • Ten minste 5 jaar werkervaring, bij voorkeur aantoonbare werkervaring binnen een (openbare) vervoersorganisatie
 • Affiniteit met techniek
 • Affiniteit met dienstregelingontwerp
 • (Aantoonbare) kennis  met het werken met veiligheidsmanagementsystemen en/of het werken binnen een veiligheidsorganisatie
 • Aantoonbare ervaring met risicomanagement
 • Aantoonbare ervaring  met procesbegeleiding en stakeholdermanagement binnen een complexe omgeving
 • Aantoonbare ervaring met contractmanagement
 • Aantoonbare ervaring met het geven van leiding aan teams
 • Goede beheersing van MS Office
 • In het bezit van Prince2 Practitioner of IPMA C
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal (Niveau b2 van het gemeenschappelijk Europees referentiekader van talen)  
 • Beheersing van de Duitse of Franse taal (Niveau b1 van het gemeenschappelijk Europees referentiekader van talen) is een pré

Competenties 

 •  Planmatig werken: effectief bepalen van doelen en prioriteiten; het eigen werk op een zodanig manier organiseren dat de resultaten die gehaald moeten worden binnen de gestelde tijd en met de aanwezige middelen worden gerealiseerd.
 • Initiatiefrijk: kansen creëren of problemen signaleren en ernaar handelen; begint eerder uit zichzelf en wacht niet.
 • Resultaatgericht: het actief gericht zijn op het behalen van resultaten en doelstellingen en de bereidheid om in te grijpen bij tegenvallende resultaten.
 • Kwaliteitsgericht: hoge eisen stellen aan kwaliteit van producten en diensten en daarna handelen.
 • Samenwerken: kan zelfstandig deeltaken uitvoeren; weet verbinding te creëren in de keten.

 De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Extra informatie

Standplaats

Amersfoort
Aanvraagnummer
921
Startdatum:
2017-06-01
Verwachte einddatum
2017-12-01
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-23
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-19 08:18:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden