Testcoordinator HiX migratie | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Testcoordinator HiX migratie is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-1018
Startdatum:
01-09-2024
Verwachte einddatum:
28-02-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
07-06-2024 09:30
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Testcoordinator HiX migratie

Achtergrondinformatie
De Defensie Gezondheidszorg Organisatie (DGO) is verantwoordelijk voor de militaire gezondheidszorg. Voor goede zorg is een betrouwbare digitale informatievoorziening essentieel. Door nieuwe en steeds hogere eisen die aan de militair geneeskundige keten worden gesteld, dient de informatievoorziening in de komende jaren zich te ontwikkelen naar een datagestuurde informatievoorziening. Naast een volledige digitalisering van de militaire zorgketen, wordt de basisregistratie en datakwaliteit op orde gebracht, wordt digitaal uitwisseling van gegevens door de gehele (internationale) zorgketen mogelijk en wordt ondersteuning door trendmatige analyses van data gerealiseerd. Binnen diverse zorgbedrijven van Defensie worden of zijn projecten geïniteerd ten behoeve van de vervanging van de Elektronische Patientendossiers (EPD). De afgelopen jaren is hiervoor (onder andere) HiX van leverancier Chipsoft ingevoerd. Dit jaar dient de huidige versie 6.2 te worden gemigreerd naar versie 6.3 en wordt voor de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) de applicatie USER vervangen door HiX. Het Ministerie van Defensie is voor de realisatie op zoek naar aanvullende ondersteuning in de vorm van een testcoordinator. Deze testcoordinator zal zich richten op het opzetten, begeleiden en afronden van alle noodzakelijke testen in het kader van deze migratie (gebruikerstesten, spiegeltesten etc.) en implementatie.

Functieomschrijving
De werkzaamheden bestaan uit:

 • Opstellen van de noodzakelijke testplannen en testscripts
 • Coordinatie van het testproces: als verantwoordelijke van het testproces zorgt de coordinator dat alle noodzakelijke functionele en technische testen tijdig zijn ingepland, dat alle randvoorwaardelijke zaken zijn opgesteld (o.a. testscripts) en de facilitaire zaken zijn geregeld (ruimtes, werkplekken). Daarnaast ziet hij/zij toe op de opvolging van de testen en de vastlegging van de testresultaten.
 • Advies en ondersteuning: de testcoordinator adviseert en faciliteert de werkgroepen en de Functioneel beheerorganisatie over uit te voeren testen, op te stellen testscripts etc.
 • Testen: de testcoordinator ondersteunt inhoudelijk bij het uitvoeren van testen. Enerzijds bij het opstellen van testcases, anderzijds bij het begeleiden van gebruikers bij de uitvoering van testen.
 • Ondersteuning go-live: de testcoordinator helpt bij de livegang door middel van het organiseren en begeleiden van de finale spiegeltesten en gebruikerstesten voordat de oplossing in gebruik wordt genomen
 • De testcoordinator stemt waar nodig af met de betrokken IT-organisatie (JIVC) en externe leveranciers (Chipsoft) gedurende de verschillende projectfasen.
 • Voeren van overleg en afstemmen met de eigen werkgroep(en), andere werkgroepen en projectleider
 • Het bespreken van testresultaten met werkgroepen en externe leveranciers, het toezien op de opvolging en het waar nodig escaleren waar opvolging uit blijft.
 • Het adviseren over eventuele testtooling en het inzetten van deze tooling (indien relevant en mogelijk).

Eisen en wensen voor de functie Testcoordinator HiX migratie

Harde-eisen

 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring als testcoordinator van Chipsoft HiX implementatieprojecten binnen de tweedelijnszorg. Dit betreft minimaal 3 projecten, waarvan 2 projecten standaard contenten traject zijn geweest en minimaal 1 project de invoering of migratie van HiX 6.3 betrof;
 • Kandidaat heeft een HBO- of universitaire opleiding gevolgd en afgerond in de richting bedrijfskunde, IT, informatiemanagement, (medische) informatiekunde, veranderkunde, zorg inhoudelijk of vergelijkbaar.

Wensen

 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als testcoordinator in een EPD-project voor de invoering van elektronische dossiervoering binnen eerstelijns zorginstellingen op basis van Chipsoft HiX. (10%)
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring als testcoordinator in een EPD-project voor de invoering van elektronische dossiervoering binnen revalidatiezorg op basis van Chipsoft HiX. (10%)
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring als testcoordinator in een EPD-project voor de invoering van elektronische dossiervoering binnen de GGZ op basis van Chipsoft HiX. (10%)
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring als testcoordinator in een migratietraject van Chipsoft HiX 6.1/6.2 naar 6.3. (10%)
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met in de markt gangbare testmethodieken zoals TMAP en testtooling. (10%)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats van 17 tot 23 juni 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Ongeveer 50/50 op locatie/thuiswerken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-05 13:07:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden