Testconsultant | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Testconsultant is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-670
Startdatum:
01-06-2024
Verwachte einddatum:
30-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
02-05-2024 18:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Testconsultant

Opdrachtomschrijving

Allereerst: voor de ondersteuning van de doorontwikkeling van het informatiesysteem Indicatiestelling Forensische Zorg (IFZO) is een testconsultant nodig. IFZO is een door JIO ontwikkeld systeem en levert ketenbrede informatievoorziening aan verschillende doelgroepen binnen de Forensische Zorg. Binnen het ontwikkelteam werk je met diverse disciplines samen om per sprint tot resultaten te komen. Het ontwikkelteam werkt nauw samen met een Scrummaster en een Productowner. Steekwoorden: Bij IFZO wordt er zelfstandig gewerkt; daarom zelfstandig kunnen opereren, in staat om snel in te werken in complexe materie. Kennis van testautomatisering: GIT, Catalon, Postman (handmatig berichtenverkeer testen). Basiskennis SQL. Het kunnen omgaan met Oracle databases. Je bent pro-actief en leergiering. Pré Scrummaster. Presenteert oplossingen tijdens de demo. Basisvaardigheden Linux, bijvoorbeeld om de logging te raadplegen en services te herstarten. Zelfreflectie, open staan voor de mening van anderen, een open en positieve houding.

Het tweede project betreft GRM. In de kern gaat het hierbij om het testen van een applicatie, waarvan de Access front-end op termijn uitgefaseerd gaat worden. Steekwoorden: (Geautomatiseerd) testen van de applicatie via de nieuwe front-end, door middel van Katalon Studio, opstellen en onderhouden testscripts, valideren van Use Case beschrijvingen, binnen het scrumteam de rol van testspecialist naar zich/haar toetrekken, testen van koppelingen door middel van stubs, testresultaten valideren via Database scripts (SQL), onderhouden en aanvullen van de testdata, overdracht naar de volgende fase (FAT/GAT), soms in de vorm van een Demo aan de klant, vastleggen testresultaten.

Bij het eerste project (IFZO) gaat het om vervanging door ziekte, bij het tweede project gaat het om een doorlooptijd van minimaal een half jaar en waarschijnlijk verlenging tot een jaar. Zodra de werkzaamheden voor het IFZO project afnemen kan de inzet verder opgebouwd worden richting GRM.

Achtergrond

Binnen de Justitiële ICT Organisatie zijn we continu bezig met een grote verscheidenheid aan projecten waarbij we gebruik willen maken van al dan niet geautomatiseerd testen. Op dit moment zoeken we voor een tweetal projecten een testconsultant (2 x 2 dagen van 9 uur per week).

Binnen de lopende projecten van deze aanvraag maken we gebruik van een aantal testers en teams die zich gezamenlijk inzetten voor het leveren van het gewenste resultaat. Je bent bij deze opdracht als testconsultant onderdeel van een tweetal Agile teams en daarbinnen ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de testactiviteiten.

Organisatie

De Justitiële ICT Organisatie is van oorsprong de ICT-organisatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen, maar sinds januari 2022 een zelfstandig ICT-dienstverlener voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid. De Justitiële ICT Organisatie levert ICT-diensten aan verschillende onderdelen van het ministerie Justitie en Veiligheid (JenV). De Justitiële ICT Organisatie ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers. In totaal werken ongeveer 500 medewerkers bij de Justitiële ICT Organisatie vanuit vestigingen in Gouda, Zeist en Veenhuizen en vanuit het rekencentrum in Amsterdam. De organisatie ontwikkelt veilige cloud-omgevingen waardoor JenV medewerkers hun werk kunnen doen: thuis, onderweg en op een werkplek. Opdrachtgevers zijn onder meer de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek, Reclassering Nederland en Justis.

Eisen en wensen voor de functie Testconsultant

Harde eisen

 • Niet Engelstalig;
 • Ruime ervaring in het schrijven van complexe queries in SQL;
 • Recente ervaring in het testen binnen Agile/Scrum/DevOps teams (5 jaar);
 • Ervaring in het testvak (10 jaar).

Wensen

 • Je bent bij voorkeur TMap/ISTQB en CAT gecertificeerd;
 • Je bent SCRUM en/of Agile gecertificeerd of hebt aantoonbare ervaring in een agile/SCRUM-omgeving;
 • Je hebt minimaal 5 jaar recente ‘hands on’ ervaring met testwerkzaamheden;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de begeleiding en ondersteuning van gebruikers en beheerders tijdens acceptatietesten;
 • Je hebt een gedegen kennis van en ervaring met het gestructureerd testen van informatiesystemen;
 • HBO denkniveau;
 • Is in staat om helder te formuleren; komt in het gesprek makkelijk to the point;
 • Sterk in de schoenen staan (ivm 2 twee diverse teams met verschillende persoonlijkheden en twee opdrachten);
 • Wij zoeken iemand met werkervaring & levenservaring; een zware testconsultant. Dit zowel inhoudelijk, maar ook sterk in de communicatie en omgang.
 • Ervaring met Testautomatisering;
 • Ervaring met Katalon Studio (pré);
 • Ervaring met Agile werkwijze;
 • Ervaring met Jira Confluence (pré).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 19 en 20 van 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Thuis/Kantoor: 50/50%

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-29 09:40:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden