Test Engineer | Leeuwarden

Sorry, deze opdracht voor Test Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Leeuwarden
Aanvraagnummer:
A2023-185
Startdatum:
01-04-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 85,00


Sluitingsdatum aanvraag:
20-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Test Engineer

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Test Engineer op basis van 36 uur.

Op het gebied van testen hebben we de basis staan en de tools in huis. Denk dan aan Robot Framework, SOAtest of LoadTest. Maar we blijven onszelf ontwikkelen en werken elke dag aan verbeteringen, sneller releases doen, automatiseren of sneller “Live gaan” met onze applicaties. Jij bent als testspecialist onderdeel van een agile-team. Samen met je collega’s werk je aan agile-ontwikkeltrajecten op het gebied van API, front-end, security en performance. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de nieuwste biometrie-functionaliteiten in systemen, of het doorvoeren van regelgeving op het gebied van privacy. Je werkt altijd samen met collega testers, software developers en informatie- en data analisten.

Achtergrond:
Het doel van de afdeling Persoonsinformatie is: vaststellen van de administratief leidende identiteit van verdachten en veroordeelden binnen de strafrechtketen, stimuleren van het consequente gebruik daarvan door de hele strafrechtketen heen en verstrekken van informatie binnen en buiten de strafrechtketen over verdachten en veroordeelden. Het Devopsteam SKDB bestaat uit ca. 24 medewerkers en verzorgt het goed functioneren van de strafrechtketendatabank (SKDB) en het optimaal bedienen van onze ketenpartners. In de SKDB worden de administratieve persoons- en adresgegevens van een persoon opgeslagen onder een uniek strafrechtketennummer. Daarnaast heeft de databank verwijzingen en koppelingen met de gehele strafrechtketen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan of een persoon gedetineerd is, een actuele strafzaak.

Organisatie:
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie Test Engineer

Harde eisen:

 • Ervaring als Test Engineer;
 • Ervaring binnen overheidsdomein;
 • 4 jaar ervaring met Parasoft, SQL, JAVA, XML, XSD en JSON;
 • Je hebt kennis van testen binnen de strafrechtsketen;
 • HBO-ICT opleiding;
 • exploratory testing, context driven testing;
 • load/performance/ketentesten binnen overheidsdomein;
 • HBO werk- en denkniveau (5 Jaar).

Wensen:

 • Je hebt een proactieve, kritische, gedreven en innovatieve instelling, maar verliest hierbij het samenwerken en een goede relatieonderhouden niet uit het oog;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal en goede leesvaardigheid Engels;
 • Sterke pré: kennis strafrechtketen;
 • Pré: je weet op basis van je expertise als test engineer binnen een devopsomgeving een coachende rol te vervullen om test taken verder te professionaliseren;
 • Je stelt kritische vragen en weet oplossingen te bedenken om voorliggende taken efficienter te laten verlopen. Dit alles binnen een Agile omgeving;
 • Je werkt altijd samen met collega testers, software developers en informatie- en dataanalisten. We refinen de opdracht en schrijven die uit in user stories, we begroten en plannen de taken en slaan vervolgens aan het bouwen en testen. Tussentijds demonstreren we de geleverde functionaliteit aan alle stakeholders. In ieder traject zorg jij voor de testactiviteiten en ben jij de specialist. Om na elke ‘sprint’ (scrum) het resultaat gecontroleerd in gebruik te kunnen nemen, streef je ernaar zoveel mogelijk testen herhaalbaar en geautomatiseerd uit te voeren. Stuit je op iets innovatiefs? Pak dan samen met collega’s de kans om verbeteringen door te voeren of ga aan de slag met een Proof of Concept (POC). Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied softwaretesten til je het agile-team naar een hoger niveau. Je werkt mee aan het verbeteren van het testproces binnen het team en deelt je kennis met stakeholders en collega’s.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-09 08:42:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden