Test Engineer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Test Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-1267
Startdatum:
01-10-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
17-09-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Test Engineer

Wij zijn namens Belastingdienst op zoek naar een Test Engineer op basis van 36 uur per week.

Voor het Competence Center BPM binnen het onderdeel IV/GV zoeken wij een Test Engineer. Als Test Engineer test je de ontwikkelde BPM applicaties op functioneel en niet-functioneel niveau. Daarbij stel je geautomatiseerde testscenario’s op in Gherkin taal en houd je de bestaande regressietestset en het Cucumber testframework up-to-date in samenwerking met de ontwikkelaars in jouw team. We streven naar een ideale balans waarbij je als tester voornamelijk bezig bent met het uitwerken van de testscenario’s en onwikkelaars zorg dragen voor de implementatie hiervan. Daarnaast voer je ook handmatige testen uit. Jouw doel is een applicatie die vlekkeloos werkt en voldoet aan de verwachting van de gebruikers. In sprints van twee weken realiseer je met jouw team de wensen van de product owner(s). Vanuit de rol als Scrum Master faciliteer je de scrum events van het team, coach je waar nodig het team en de omgeving in het toepassen van scrum en los je eventuele problemen op die er voor zorgen dat de ontwikkelaars van jouw team worden tegengehouden in hun werkzaamheden. Ten slotte kunnnen collega’s in de omgeving van jouw team bij jou terecht met vragen over releaseschema’s, de afhandeling van incidenten en dergelijke.

Achtergrond Opdracht
Het Competence Center BPM produceert met qcht multinationale ontwikkelteams op een hoog productieve manier duurzaam onderhoudbare software. Voor diverse domeinen van de Belastingdienst (Inning, Auto, Loonheffing, Gegevens, Omzetbelasting, Douane, Overige Middelen, etc.) worden op deze manier applicaties en applicatie services gerealiseerd en onderhouden. Het Competence Center BPM is onderdeel van IV Generieke Voorzieningen waar we deel(oplossingen) bouwen voor onze klanten gebaseerd Business Process Management. BPM is een van de bouwblokken waarmee we als IV hoog volume of kantoorprocessen mee stroomlijnen. BPM is een methodiek om op een gestructureerde manier bedrijfsprocessen te beschrijven, te optimaliseren en te automatiseren. Het CC BPM bestaat 6 jaar en is gegroeid naar een afdeling van meer dan 50 medewerkers. De ontwikkelteams ontwikkelen de software volgens de agile/scrum guidelines. De BPM teams brengen hun softwareproducten voort in een ontwikkelstraat middels een Delivery Pipeline die is ingericht volgens de Continuous Integration en Continuous Delivery principes. Met deze Delivery Pipeline zijn de teams in principe in staat om, grotendeels geautomatiseerd, software uit te leveren over achtereenvolgens de Ontwikkel-, Test-, Acceptatie- en Productieomgevingen.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Test Engineer

Harde eisen:

 • Opleiding: HBO
 • Certificaten: TMap Next Test Engineer en/of ISTQB Foundation
 • Kennisniveau: minimaal 3 jaar werkervaring
 • Testplanning, -specificatie, en -uitvoering in een agile ontwikkelomgeving (3 jaar)
 • Testautomatisering met Cucumber (recentelijk – tot max. 4 jaar terug) (1 jaar)
 • Testspecificatie middels Specification by Example/BDD (recentelijk – tot max. 4 jaar terug) (1 jaar)

Wensen:

 • Competenties: Samenwerken, Analyseren, Resultaatgericht, Klantgericht;
 • Ervaring met BAW;
 • Goede communicatievaardigheden in het Nederlands als Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Draagt zorg voor active kennisdeling van testaangelegenheden binnen team;
 • Ervaring met agile collaboration tools – bij voorkeur Atlassian tools (JIRA, Bitbucket, Confluence)
 • Ervaring met GIT
 • Basiskennis van CI/CD pipeline – bij voorkeur Jenkins
 • Basiskennis van programmeertalen – bij voorkeur JAVA
 • Beschikt over ISTQB Foundation Level Agile Tester en/of ISTQB Advanced level certificaat
 • Ervaring met Business Process Management; Ondernemend en sociaal karakter; Je werkt graag binnen een zelforganiserend Scrumteam waarin je samen verantwoordelijk bent voor de resultaten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-12 08:35:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden