Test Engineer | Almelo

Sorry, deze opdracht voor Test Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Almelo
Aanvraagnummer:
A2023-1280
Startdatum:
25-09-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 75,00


Sluitingsdatum aanvraag:
19-09-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Test Engineer

Wij zijn namens Justitiële Informatiedienst op zoek naar een Test Engineer op basis van 36 uur.

Als Testengineer draag je bij aan de sprintmatige voortbrenging voor onze applicatie Injus. Je bijdrage is in lijn met de huidige werkwijze van het team, geënt op de invulling van “Definition of Done”. Je draagt bij aan nieuwe releases en het onderhoud van de applicaties. Als test- engineer draag je bij aan het opstellen van user story’s. Je bent vooral actief met het uitvoeren van testen, het automatiseren van testen (Robot Framework/Parasoft) en het schrijven en uitvoeren van de functionele, integratie- en productietesten, die je vervolgens toevoegt aan de regressietestset. Optioneel maakt het opzetten en uitvoeren van loadtesten deel uit van je takenpakket. De nadruk ligt op het opbouwen van tests t.b.v. de geautomatiseerde regressietests. Daarnaast draag je bij aan het oplossen van incidenten. Nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied volg je op de voet en deel je met de interne collega’s, wat soms kan leiden tot een Proof of Concept. Je werkt binnen een Agile- / Scrum-context. Dat betekent dat je naast je primaire taak als test-engineer ook andere taken oppakt – en meedenkt – op het gebied van analyse en ontwerpen. Tevens draag je bij aan unit tests door ontwikkelaars, althans: je helpt hen ‘om te denken’ naar een test-mindset, zodat het lean begrip ‘quality at the source’ kan worden ingevuld.

Achtergrond:
Wie wij zijn: Het Injus team is een DevOps team die volgens de scrum methode werkt. Het team bestaat uit ontwikkelaars, testers, functioneel beheerders, een technisch applicatiebeheerder, een analist-ontwerper en een product owner. Het team kun je beschrijven als gedreven en hecht en er wordt met de nodige humor gewerkt. Wat doen wij: Onderhoud en doorontwikkeling van een Informatieportaal webapplicatie en ketenpartnerberichtenverkeer. Denk hierbij aan REST interfaces en backend processen. Er wordt in Java geprogrammeerd. Functioneel beheerders letten op de productieomgeving en doen acceptatie- en ketentesten. Ontwikkelaars schrijven unit testen. Voor testautomatisering wordt het Robot framework gebruikt. We streven ernaar om alle nieuwe testen in dit framework te maken en zijn bezig met het omzetten van Parasoft SOAtest naar de Robot. Kwaliteit vinden we erg belangrijk omdat het immers gaat over mensen en veiligheid. We reviewen elkaars werk en letten daarbij zowel op de technische aspecten als wat er in de praktijk speelt. Een paar keer per jaar is er ruimte in innovatieweken om nieuwe zaken uit te proberen en/of te ontwikkelen. Voor wie : Injus is een schakel in de justitiële keten. Vanuit de justitiële keten ontvangen we berichten en verwerken deze verder tot informatie over BIJ meldingen en re-integratie berichten m.b.t. justitiabelen voor gemeenten en slachtoffers.

Organisatie:
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie Test Engineer

Harde eisen:

 • Zeer ervaren met testautomatisering;
 • Ervaring met Oracle / Java omgeving;
 • ISTQB Foundation/Tmap Next in Scrum;
 • Robot framework/Parasoft of andere testautomatiseringstool;
 • PAT (Professional Agile Tester);
 • HBO werk en denkniveau (3 Jaar);
 • Agile werkomgeving (3 Jaar);
 • Agile werkomgeving (5 Jaar).

Wensen:

 • Je beschikt als Senior Tester over een uitgebreide kennis en ervaring van en je bent vaardig met het Robot framework met back end en REST processen;
 • Python kennis is een pré, net zoals ervaring met andere geautomatiseerde testtooling;
 • Je moet zelfstandig kunnen werken, maar je bent ook een teamplayer. Je bent communicatief, betrokken, accuraat, flexibel en nieuwsgierig;
 • Je denkt graag mee, je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en je wilt graag het nodige werk verzetten;
 • Het verwerken van complexe informatie in gestructureerde testen is voor jou routine.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-14 09:16:05

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden