Test Developer | Leeuwarden ( thuis)

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Leeuwarden ( thuis)
Aanvraagnummer:
A2022-0674
Startdatum:
01-07-2022
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
09-06-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Justitiële Informatiedienst onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Test Developer op basis van 36 uur per week. 

Op het gebied van testen hebben we de basis staan en de tools in huis. Denk dan aan Robot Framework, SOAtest of LoadTest. Maar we blijven onszelf ontwikkelen en werken elke dag aan verbeteringen, sneller releases doen, automatiseren of sneller “Live gaan” met onze applicaties. Jij bent als testspecialist onderdeel van een agile-team. Samen met je collega’s werk je aan agile-ontwikkeltrajecten op het gebied van API, front-end, security en performance. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de nieuwste biometrie-functionaliteiten in systemen, of het doorvoeren van regelgeving op het gebied van privacy. Je werkt altijd samen met collega testers, software developers en informatie- en data analisten. 

Achtergrond opdracht:
Het doel van de afdeling Persoonsinformatie is: vaststellen van de administratief leidende identiteit van verdachten en veroordeelden binnen de strafrechtketen, stimuleren van het consequente gebruik daarvan door de hele strafrechtketen heen en verstrekken van informatie binnen en buiten de strafrechtketen over verdachten en veroordeelden. Het Devopsteam SKDB bestaat uit ca. 24 medewerkers en verzorgt het goed functioneren van de strafrechtketendatabank (SKDB) en het optimaal bedienen van onze ketenpartners. In de SKDB worden de administratieve persoons- en adresgegevens van een persoon opgeslagen onder een uniek strafrechtketennummer. Daarnaast heeft de databank verwijzingen en koppelingen met de gehele strafrechtketen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan of een persoon gedetineerd is, een actuele strafzaak heeft, bekend is bij de Raad voor de Kinderbescherming of nog een werkstraf moet uitvoeren vanuit de Reclassering of waar deze verblijft.

Organisatie:
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je hebt 3 jaar ervaring als Test engineer;
  • Ervaring binnen overheidsdomein (sterke pré: kennis strafrechtketen);
  • Je hebt 2 jaar ervaring met Parasoft, SQL, JAVA, XML, XSD en JSON;
  • HBO-ICT opleiding;
  • Exploratory testing, context driven testing;
  • Load/performance/ketentesten binnen overheidsdomein;
  • HBO werk en denkniveau (5 jaar).

Wensen:

  • Je hebt een proactieve, kritische, gedreven en innovatieve instelling, maar verliest hierbij het samenwerken en een goede relatie onderhouden niet uit het oog. Een goede beheersing van de Nederlandse taal en goede leesvaardigheid Engels;
  • Pré: je weet op basis van je expertise als test engineer binnen een devopsomgeving een coachende rol te vervullen om test taken verder te professionaliseren. Je stelt kritische vragen en weet oplossingen te bedenken om voorliggende taken efficiënter te laten verlopen;
  • Je werkt altijd samen met collega testers, software developers en informatie- en dataanalisten. We refinen de opdracht en schrijven die uit in user stories, we begroten en plannen de taken en slaan vervolgens aan het bouwen en testen. Tussentijds demonstreren we de geleverde functionaliteit aan alle stakeholders. In ieder traject zorg jij voor de testactiviteiten en ben jij de specialist. Om na elke ‘sprint’ (scrum) het resultaat gecontroleerd in gebruik te kunnen nemen, streef je ernaar zoveel mogelijk testen herhaalbaar en geautomatiseerd uit te voeren. Stuit je op iets innovatiefs? Pak dan samen met collega’s de kans om verbeteringen door te voeren of ga aan de slag met een Proof of Concept (POC). Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied softwaretesten til je het agile-team naar een hoger niveau. Je werkt mee aan het verbeteren van het testproces binnen het team en deelt je kennis met stakeholders en collega’s.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 24. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-06-02 09:04:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden