Test Automation Engineer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Test Automation Engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-387
Startdatum:
10-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
23-03-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Test Automation Engineer

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Test Automation Engineer op basis van 36 uur.

We zijn op zoek naar een ervaren functionele test engineer. Je beschikt over ruime ervaring in het (keten)testen en weet goed om te gaan met alle facetten van het functionele testen in grote organisaties. Het automatiseren van testen heeft voor jou geen geheimen en je hebt bij voorkeur ervaring met Robot Framework. Agile testen zit in jouw DNA en en je bent in staat om processen en werkwijzen snel te doorgronden, zodat je met je collega’s de gewenste doelen goed kunt vertalen naar features en userstories. Je beschikt over communicatieve vaardigheden en bent in staat om gestructureerd een testaanpak te ontwikkelen en uit te voeren. Verder beschik je over ervaring met testen op het IBM mainframe.

Achtergrond:
Integratie Business Services (IBS) heeft als missie het voortbrengen en leveren van herkenbare IT-oplossingen voor de business van de Belastingdienst. Hierbij worden generieke en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende IT-oplossingen. De afdeling IBS Vennootschapsbelasting en Dividendbelasting (VPB en DIV) zorgt voor architectuur, ontwikkeling, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en inzet van applicaties binnen de keten Vennootschapsbelasting (VpB) en Dividendbelasting. Wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste testautomation engineer met coachingsvaardigheden die aan de slag met wetgeving in een scrumteam dat voorspelbaar, kwalitatief goede IT oplossingenmoet opleveren voor de VPB. Samen met de andere scrumteams zal een geintegreerde oplossing voor de gebruikers gerealiseerd moeten worden, zodat wetgeving tijdig kan worden uitgevoerd/ondersteund met IT oplossingen.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

 

Eisen en wensen voor de functie Test Automation Engineer

Harde eisen:

 • kennis en ervaring met opzetten, inrichten en onderhouden van functionele testen, regressietesten en testautomatisering. Ervaring met Robot framework is een pré. Ervaring met testen op IBM mainframe is vereist;
 • Opzetten van fysieke en logisch testgevallen Opzetten van testscenario’s o.b.v. jobflows en beschikbare testgevallen Op basis van ontwerpspecificaties testen van applicatie taken Uitvoeren/opzetten van functionele testen Documenteren van werkwijze en (tussentijdse) resultaten Het maken van testplan en testrap;
 • HBO- werk en denk niveau;
 • Ervaring met testen in een complexe omgeving ( 5 jr );
 • Kennis en ervaring met het Mainframe platform ( 5 jr );
 • Ervaring met het opzetten en uitbouwen van testautomatisering ( 5 jr ).

Wensen:

 • Jij hebt een helicopterview, maar ook aandacht voor details;
 • Als een agile-minded professional ben je een echte teamspeler;
 • Je wil in elke sprint met het team een goed resultaat neerzetten. En je streeft continu naar verbetering;
 • Je bent proactief, samenwerkingsgericht, flexibel, analytisch, communicatief vaardig en gericht op kennisdeling/ -overdracht/-borging;
 • We zoeken een ‘T-shaped professional’ waarvan wordt verwacht dat jij ook de andere disciplines binnen het team kan en wil assisteren waar nodig.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats . Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-20 11:35:51

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden