Technisch Product Owner (IT) | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Technisch Product Owner (IT) is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-1063
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
30-06-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
12-06-2024 14:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Technisch Product Owner (IT)

Opdrachtomschrijving
Logius is op zoek een ervaren Technisch Product Owner (TPO) voor de ART (Agile Release Train) Platform & Connectiviteit (P&C). Binnen de ART P&C ben je als product owner (PO) verantwoordelijk voor het managen van de backlog en het creëren van waarde van het team Centraal Aansluitpunt (CA).

Team CA is verantwoordelijk voor twee diensten te weten het Centraal Aansluitpunt en het Logius API Management Platform. Het Centraal Aansluitpunt (CA) is het knooppunt voor berichtenverkeer tussen systemen voor overheidsorganisaties. Het gaat uit van het principe ‘eenmalig aansluiten, meervoudig gebruiken’. Na eenmalig het aansluitproces doorlopen te hebben, kunnen overheidsorganisaties meerdere koppelingen gebruiken. Het CA heeft koppelingen met onder andere basisregistraties, landelijke voorzieningen en andere voorzieningen van Logius. Met een technische aansluiting op het CA kunnen al deze koppelingen worden afgeneomen. Het CA biedt daarbij alleen systeem-naar-systeem koppelingen, waarbij het ene systeem de bron is voor de koppelingen en het andere systeem de informatie ontvangt en toont.

Het Logius API Management Platform (LAMP is een centraal platform voor het aanbieden van API’s door (GDI) voorzieningen van Logius. Het is het platform waar Logius dienstverlening via API’s aanbiedt. Dat zorgt ervoor dat de achterliggende systemen op één manier worden beschermd tegen onbedoeld gebruik en misbruik. Bovendien is het dienstaanbod op dezelfde wijze aan te bieden aan afnemers.Je bent als PO verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het (business) product en de werkzaamheden van het team. Bij team CA dat in het infradomein werkt heb je interactie met het team in de feature fase al nodig. Daarmee heb je dus ook wel enig verstand van zaken op infrastructuur gebied nodig om deze rol te kunnen uitvoeren. Belangrijk is ook de communicatieve vaardigheid om technische complexiteit begrijpelijk te maken voor stakeholders, en andersom de experts mee te nemen in de wensen van de stakeholders. Verder heb je in het infrastructuurdomein niet altijd gebruikersfeedback waar je je backlog mee kan vullen. Je zal dus actief stakeholders moeten benaderen om wensen en eisen te inventariseren en deze in overleg uit te werken tot concrete features en ook bij het team improvements op moeten halen.

Beschik je over de nodige ervaring op infrastructuurdomein? Ben je communicatief vaardig? Hou je van actief je stakeholders benaderen? Is je schrijfvaardigheid uitstekend? Ben je een echt teamplayer en denk je in kansen? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Qua locatie: We werken hybride. Het is daarbij van belang dat je bereidt bent om minimaal 2 dagen per week op locatie in Den Haag te zijn. Welke dagen dit precies zijn, wordt ingevuld in overleg met het team, trein en stakeholders en kan variëren.

Achtergrond
Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
• Vertalen van visie op hoofdproduct of domein naar sub domein en teamniveau.
• Helder omschrijven van gewenste resultaat van team backlog items.
• Ordenen (prioriteren) van team backlog items, om doelen en missie op de beste manier te behalen.
• Optimaliseren van de waarde van het werk dat het team uitvoert.
• Ervoor zorgen dat de team backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en dat het laat zien waar het team als volgende aan gaat werken.
• Ervoor zorgen dat het ontwikkelteam de team backlog items begrijpt tot het niveau dat nodig is.
• Stemt met de stakeholders en gebruikers af tijdens het ontwikkelproces.
• Werkt mee aan de sprint events: sprint, sprintplanning (zorgt voor een voorbereide backlog), review (neemt de stakeholders mee), retrospective, daily scrum.
• Werkt mee aan de productbacklog, sprint-/team backlog en het increment zelf.
• Neemt het besluit (in afstemming met stakeholders) om het product/dienst in gebruik te nemen.

Organisatie
Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij betrouwbaar, vakkundig en in eenvoud.

Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid!

KOOP, het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet: overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl. KOOP is sinds 1 januari 2023 onderdeel van agentschap Logius. KOOP ondersteunt daarmee alle overheidsorganisaties in Nederland om elke dag informatie zoals wet- en regelgeving, parlementaire stukken, vergunningen en internationale verdragen te publiceren.

– Iedereen heeft recht op betrouwbare en toegankelijke overheidsinformatie.
– Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter digitale ontsluiting van wet- en regelgeving.
– Wij staan voor laagdrempelige toegang tot officiële overheidsinformatie.

Eisen en wensen voor de functie Technisch Product Owner (IT)

Harde-eisen

 • Je bent minimaal 3 jaar Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO).
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in de rol van Product Owner, waaronder in een organisatorisch complexe omgeving
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar succesvolle ervaring opgedaan in diverse werkwijzen, zoals projectmatig werken en Agile/Scrum voortbrenging.
 • Het team is technisch georiënteerd. De kandidaat moet aantoonbaar duidelijke affiniteit hebben met technische onderwerpen.
 • Je beschikt over een afgeronde bachelor of master in de richting van IT (academisch/universitair werk- en denkniveau)
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ervaring met samenwerken in een ontwikkelteam (4 jaar)

Wensen

 • Ervaring binnen de (rijks)overheid is een pré (Wens)
 • Politieke sensitiviteit is een pré (Wens)
 • Kennis/ervaring van solutions o.b.v. microservices gebaseerde architectuur is een pré (Wens)
 • Ervaring met ticketbeheersysteem JIRA en het bijbehorende Confluence (of vergelijkbaar).
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen. Concreet gaat het daarbij om SAFe Product Owner/Product Manager of Leading SAFe.

Competenties

• Functiespecifieke competenties: motiveren, creativiteit, overtuigingskracht, bestuurssensitiviteit, omgevingsbewustzijn en visie.
• Logiusbrede competenties: durf, initiatief/flexibiliteit, resultaatgerichtheid, samenwerken en zelfontwikkeling.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-11 08:41:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden