Tech Lead / Cloud Engineer | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0542
Startdatum:
16-05-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10-05-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken op zoek naar een Tech Lead / Cloud Engineer op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtomschrijving De Tech Lead / Cloud Engineer werkt hierbij nauw samen met de Team leden binnen zijn Agile Focus Team binnen het FOBO programma

Omschrijving taken en resultaatgebieden:
De Tech Lead houd zich bezig met de software architectuur en azure architectuur binnen de scope van het deelproject. Hij/Zij identificeert team-overstijgende en/of complexe technische vraagstukken en werkt deze uit in technische ontwerpen. Verder begeleid hij/zij individuele softwareontwikkelaars waar nodig. Daarnaast werkt hij/zij mee als Senior Developer binnen het Agile proces aan het digitalisering programma van visumverlening en reisdocumenten.

Achtergrond opdracht:
Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt vanuit de Directie Consulaire zaken en Visumbeleid (DCV) aan de verbetering en verdere digitalisering van consulaire dienstverlening aan haar klanten. DCV is in de eerstelijns dienstverlening aan haar klanten in meerdere opzichten vergelijkbaar met een klantenservice organisatie met meerdere kanalen: uitgebreide informatie beschikbaar via haar websites, telefonie, e-mail en social media, maar ook via het 24/7 contact center in Den Haag, aangevuld met fysieke bezoekmogelijkheden via meer dan 100 ambassades en consulaten (posten) of via meer dan 100 locaties van Externe Dienstverleners (EDV’s) wereldwijd. Men streeft daarbij naar excellente dienstverlening met als belangrijke thema’s zichtbaarder, bereikbaarder, klantgerichter via meerdere kanalen.

De inrichting vindt daarbij plaats langs de volgende principes: Het klantcontact en de dienstverlening worden zo veel mogelijk digitaal ingericht. Daar waar aanvullende informatie nodig is kan de klant terecht bij een 24/7 bereikbaar centraal contact center in Den Haag. Daar waar binnen het dienstverleningsproces een fysiek bezoek van een klant aan een BZ vertegenwoordigende locatie nog noodzakelijk is, zal dit zo veel mogelijk worden uitbesteed aan EDV’s met een breed verspreid wereldwijd kantorennetwerk.

De verwerking in de backoffice wordt eveneens anders ingericht: centraal, zoveel mogelijk digitaal en informatie gestuurd. Om de bestaande dienstverlening steeds verder te verbeteren langs deze inrichtingsprincipes worden stap voor stap nieuwe of verbeterde diensten geïntroduceerd. De ontwikkeling en implementatie van deze diensten vindt plaats binnen het veranderprogramma FOBO van DCV. Dit alles in samenwerking met posten, beleidsafdelingen binnen DCV, overige directies binnen BZ en eventuele externe leveranciers.

Organisatie:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. BZ steunt 24/7 Nederlanders in het buitenland. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ca. 160 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten(-generaal), verspreid over de hele wereld.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. BZ steunt 24/7 Nederlanders in het buitenland. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ca. 160 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten(-generaal), verspreid over de hele wereld.

Afdeling:
DCV biedt Nederlandse burgers, bedrijven en overheidsdiensten excellent gewaardeerde consulaire dienstverlening en is verantwoordelijk voor het visumbeleid en visa-gerelateerde diensten; een vangnet voor Nederland in het buitenland en hét loket voor buitenlanders die naar Nederland willen, door middel van een wereldwijd netwerk van posten, unieke kennis en diplomatieke vaardigheden. DCV streeft naar excellente consulaire dienstverlening. Deze dienstverlening is modern, snel en integer zodat DCV de belangen van het Koninkrijk en de Nederlandse burger in het buitenland goed en adequaat kan behartigen. DCV kijkt naar de toekomst en speelt in op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast benut DCV de kansen die samenwerking met externe partijen kan bieden, of dat nu nationaal is of internationaal, met partners binnen of buiten de overheid.

De goede kwaliteit van de consulaire dienstverlening is essentieel en motiveert DCV voortdurend het werk beter, klantgericht, efficiënter, en op een zo prettig mogelijke manier in te richten en uit te voeren. Daarom investeert DCV in kennis, professionaliteit en creativiteit en juicht persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers toe.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • 5+ jaar ervaring in ontwerp en implementatie van complexe software systemen, waarvan minimaal 1 jaar als lead;
 • 3+ jaar ervaring met ontwerp en implementatie van cloud architecturen, waarvan 2 jaar in Azure (AZ-304 / AZ-305 / AZ-500);
 • Kennis van C#, .Net framework & .Net Core;
 • Uitstekende kennis van Azure Cloud en Devops;
 • Goede kennis van computernetwerken, protocollen, koppelingen en (cloud) security;
 • 5+ jaar ervaring in ontwerp en implementatie van complexe software systemen;
 • 3+ jaar ervaring in implementatie van Cloud Architectuur, waarvan 2 jaar in Azure;
 • 1+ jaar ervaring als lead;
 • In bezit van relevante certificeringen vergelijkbaar met: AZ-304 / AZ-305 / AZ-500;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: – Initiatief en zelfstarter; – Communicatief; – Resultaatgericht; – Organisatie sensitief; – Proactief en hands-on mentaliteit; – Flexibel;- Teamplayer;
 • Uitgebreide werkervaring en kennis van: – Azure waaronder : Azure DevOps, Azure Kubernetes Services, Azure Logic Apps, Azure Service Bus, Azure Cosmos, Azure Application Insights, Azure Security Center, Azure Storage, Azure Durable Functions, Azure Cognitive Services, Azure Container Registry, Azure DevOps; – Rest API’s development / OpenAPI, SOAP/WCF; – Security management Azure platform en OWASP, Threat modeling; – Micro service Architecture & Command Query Responsibility Segregation; – Infrastructure as code, ARM Templating, Bicep; – Azure DevOps, SonarQube, Whitesource, Git(flow), Pipelines/Automation/CD/CI;
 • Ervaring met werken in de overheid is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-05-04 11:57:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden