Teammanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0217
Startdatum:
01-04-2022
Verwachte einddatum:
30-09-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
21-02-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Teammanager ECM op basis van 36 uur per week. 

Als (waarnemend) teammanager ECM geef je leiding aan een team van van 40 specialisten op het gebied van applicatiebeheer. Dit team beheert voor het Rijk een uitgebreid portfolio van applicaties, waaronder het Big Data Analitics Platform, Rijksportaal, SWF, SharePoint , Kofax RPI en Tridion. Het feit dat dit portfolio in beweging is – er worden diensten uitgefaseerd en er komen nieuwe diensten bij – vereist de nodige managementaandacht.

Het veld van ECM is veelomvattend met navenante verantwoordelijkheid. Er bestaat een grote diversiteit aan applicaties, tooling en klanten en je bent financieel- en personeelsverantwoordelijk. Jij bent een echte people-manager die mensen inspireert, motiveert en verbindt. Je zorgt voor een veilige werkomgeving. Je hebt oog voor de individuele behoeften en drijfveren van je medewerkers zonder de teambehoeften uit het oog te verliezen. Je hebt een klantgerichte instelling en beschikt over een ontwikkelde organisatiesensitiviteit.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit;

 • Leidinggeven aan de ca. 40 FTE (coördinatoren en specialisten);
 • P-verantwoordelijkheid;
 • Het voeren van (formele) P-gesprekken;
 • Kwaliteit van de dienstverlening;
 • Doen uitvoeren van applicatiebeheer (w.o. monitoring beschikbaarheid, afhandelen meldingen, afhandelen RCA’s, verwerken bevindingen audits, etc.);
 • Security, Automation;
 • Adviesrol bij complexere vraagstukken;
 • Adequaat LCM Management;
 • Valideren van Projectvoorstellen;
 • Maakt deel uit van het MT Digitaal Werken en rapporteert in die zin over lopende zaken, projecten etc.;
 • Voeren van overleg met interne- en externe opdrachtgevers;
 • Contacten met leveranciers;
 • Controleren cq. voeren van een correcte administratie (o.a. boeken/rapportage uren Exact, taken P-Direct, ziekmeldingen).
 • Daarnaast zorg je voor een effectieve leiding en planning van je team, weet je hoe je efficiënt mensen, middelen en budgetten inzet en de voortgang bewaakt. Personeelsinstrumenten zet je juist en tijdig in en je zorgt voor gestructureerd werkoverleg en adequate (interne) communicatie. Je treedt op als lid van het managementteam van de afdeling Digitaal Werken. Je bent vanuit een leidinggevende rol goed bekend met het werkterrein applicatiebeheer en met producten uit het ECM-portfolio. Je bent bekend met het in praktijk brengen van operationeel en tactisch beleid. Wij vertrouwen volledig op jouw vakkennis en professionaliteit. De vrijheid die daarbij hoort vinden wij vanzelfsprekend.

Achtergrond opdracht:
In verband met langdurig ziekteverzuim van de manager van Team ECM is, met het oog op de continuiteit, vervanging noodzakelijk.

Organisatie:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden ITdiensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EUvoorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Afgeronde HBO opleiding (diploma);
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als leidinggevende in een applicatiebeheeromgeving (bij voorkeur ECM) ( 5 jaar);
 • Je hebt conceptuele kennis van en ervaring met de bijbehorende methoden en technieken, waaronder Agile/Scrum/Prince2. ( 5 jaar).

Wensen:

 • Competenties: – Oordeelsvorming; – Organisatiesensitiviteit; – Visie; – Mensgericht; – Leiderschap; – Coachen; – Doorzettingsvermogen; – Communicatief vaardig in Nederlandse taal in woord en geschrift; – Accuraat werken; – KlantgerichtheidAnalyserend vermogen;
 • Ervaring met ITIL 4;
 • BiSL-processen;
 • Het verwaardigen van memo’s en rapportages;
 • Ervaring bij de Rijksoverheid of vergelijkbare grote ICT organisaties.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 28 februari 2022 tussen 09:00 – 12:00 uur en 15:00 – 17:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-17 18:46:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden