Teammanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-2184
Startdatum:
01-12-2021
Verwachte einddatum:
31-03-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19-11-2021 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Teammanager op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Als teammanager geef je leiding aan twee teams die volop in verandering zijn. Het team Bedrijfsvoering bestaat uit vier medewerkers die het management ondersteunen met administratieve taken op het gebied van bedrijfsvoering. Voornaamste taken zijn het indiensttredingsproces en het inkoopproces. Dat team draait, maar de diensten die het team aan de businessunit levert moeten nog verder worden uitgebouwd.

Het andere team, KKA, bestaat uit drie disciplines:
(a) service level management (4 fte, wordt 6): dit vakgebied maakt een flinke ontwikkeling door binnen de organisatie, en het SLM binnen onze businessunit moet nog worden ingericht. De werkzaamheden van de bestaande medewerkers veranderen daarmee.
(b) service advies (0 fte, wordt 3): een nieuwe functie in onze organisatie, die een sleutelrol vervult in het interne leveringsmodel.
(c) security advies (1 fte, wordt 2): adviseert de bu op het gebied van security en toetst de projecten aan de security acceptatiecriteria.

De organisatie ondergaat een aantal wijzigingen, jij bent als teammanager in staat om deze wijzigingen goed te begeleiden. Als teammanager heb je, naast jouw leidinggevende competentie, inhoudelijk ervaring op het gebied van SLM en affiniteit met bedrijfsvoeringsprocessen. Verder help je de medewerkers verder bij hun werkzaamheden en ondersteun je de ontwikkeling die door de medewerkers in gang wordt gezet. Waar nodig stuur je bij en geef je richting, in afstemming met de stakeholders binnen en buiten de businessunit. Op het moment van uitvraag wordt nog voornamelijk vanuit huis gewerkt.

Achtergrond Opdracht:
In 2020 is SSC-ICT binnen de tijdelijke werkorganisatie gaan werken met drie businessunits (bu’s): Basis Infra (BBI), Standaard (BST) en Maatwerk (BMA). Bij elk van die drie businessunits is een bedrijfsbureau opgericht om de bu te ondersteunen bij het dragen van de resultaatverantwoordelijkheid. Elk bedrijfsbureau bestaat drie teams: (1) Planning en Managementinformatie (PMI): dit team is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de planning en controlcyclus (P&C-cyclus) van de businessunit; (2) Bedrijfsvoering (BV): dit team is verantwoordelijk voor de uitvoerende ondersteuning van de managers in de bu op het gebied van enkele bedrijfsvoeringsonderwerpen; (3) Kwaliteit, Keten en Advies (KKA): dit team omvat service level management, service advies en security advies. Deze opdracht is voor de businessunit Basis Infra (BBI); we zoeken 1 teammanager voor de 2 teams BV en KKA.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Bewezen ervaring 3 jaar met ITIL (min ITIL Foundation);
  • Afgeronde HBO-opleiding (of WO);
  • Ervaring als manager bij een ICT-organisatie, incl minstens 1 maal het opzetten van een team en het inrichten van werkzaamheden ( 3 jr );
  • Ervaring in een vergelijkbare complexe ICT-werkomgeving ( 3 jr );
  • Ervaring met service level management in een IT organisatie ( 2 jr ).

Wensen:

  • Competenties: – Analytisch vermogen; – Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden; – Teamvorming; – Leiderschaps- en managementstijl kan variëren per groep medewerkers; – Stakeholdermanagement, inzicht in diverse belangen; – Delegeren en medewerkers zelf de professional laten kunnen omgaan met veranderende omgeving, randvoorwaarden, verwachtingen;
  • Affiniteit met bedrijfsvoering en bedrijfsvoeringsprocessen (kan ook blijken uit toelichting, hoeft geen werkervaring in dat veld te zijn);
  • Ervaring met IT Security is een pré;
  • Ervaring met een omgeving waarin IT geautomatiseerd wordt (Cloud-like) is een pré;
  • Ervaring met een management positie binnen de Rijksoverheid of vergelijkbare ICT organisaties is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 25 november tussen 10:45 – 11:30 en vrijdag 26 november 11:00 – 17:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-11-17 15:14:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden