Teamleider GEO-informatie Ruimte | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Teamleider GEO-informatie Ruimte is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1532
Startdatum:
01-01-2024
Verwachte einddatum:
01-06-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-11-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Teamleider GEO-informatie Ruimte

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Teamleider GEO-informatie Ruimte op basis van 24 uur.

Korte beschrijving speelveld
OO Ruimte is een groot organisatieonderdeel (900+ FTE), met hoge ambities. Integrale sturing is een belangrijk speerpunt van de organisatieontwikkeling die momenteel wordt vormgegeven. Integrale sturing wordt mogelijk door een goede informatiepositie, bij Ruimte levert Ontwerpstudio Ruimte (verder OSR) hier een belangrijkere bijdrage aan. Wij zoeken tijdelijk een Teamleider, of eigenlijk een Lead OSR (Ontwerpstudio Ruimte) die de ontwikkeling op het gebied van GEO-informatie verder vormgeeft en het OSR-team functioneel aanstuurt.

OSR is als volgt gepositioneerd: OO Ruimte – Gilde Bedrijfsvoering- subgilde “Digitaal- en datagedreven (samen)werken – team OSR. De lead OSR valt onder de Gildemanager digitaal en datagedreven werken en stuurt functioneel een team aan van 14 medewerkers (13,4 fte) aan. OO Ruimte beschikt over een schat aan data over de openbare ruimte, de ondergrond, erfgoed, mobiliteit, groen, etc. Om vanuit de missie, gezond stedelijk leven, invulling te geven aan de RSU (Ruimtelijke Strategie Utrecht) is het noodzakelijk om datagedreven te werken. Met behulp van (geo) data kan op de realisatie en samenhang van activiteiten (conform RSU) gestuurd en bijgestuurd worden en kan (integraal) beleid worden ontwikkeld. OSR is een essentiële schakel als het gaat om de GEO informatievoorziening. Echter, om data/ informatie gericht in te zetten voor de realisatie van de ambities die Ruimte heeft en datagedreven te werken is het nodig om OSR/ de geo informatievoorziening naar een hoger volwassenheidniveau te tillen. Er is een serieuze ontwikkeling nodig die staat beschreven in het visiedocument GIS4Ruimte. Binnenkort wordt de kwartiermakersopdracht op GEO-data naar een hoger niveau te tillen afgerond. De Lead OSR geeft verdere uitvoering aan wat de kwartiermaker in gang heeft gezet.

Je taken zijn: De Lead OSR werkt zelfstanding en planmatig aan de ontwikkeling (grote en geplande verandering) en zorgt tegelijkertijd voor de dagelijkse aansturing van het team. Het realiseren van de verandering is de primaire opdracht en in het dagelijks werk en de lead OSR neemt het team hierin mee. Tegelijkertijd blijft de huidige dienstverlening van OSR bestaan en stuurt de lead OSR het team dagelijks aan. Als Lead OSR zorg je ervoor dat de dagelijkse aansturing in de geest van de gestelde ambitie is en beide sporen met elkaar in balans zijn. De Lead OSR regisseert de samenwerking met de vraaghouder (opgavemanagers), dataleveranciers (DomstadIT), ketenpartners (fysiek domein, IPM), etc. Het resultaat is een verbeterde geo-informatie voor Ruimte (/ Fysiek domein) en een goed bemenst, stabiel team OSR dat continu goede dienstverlening levert en wendbaar is om op nieuwe ontwikkelingen (zoals 4D/ tijd) in te spelen.

Eisen en wensen voor de functie Teamleider GEO-informatie Ruimte

Harde eisen:

 • Wo Werk- en denkniveau;
 • Hbo of WO opleiding in een richting als geo- of informatiemanagement of een gerelateerde opleiding;
 • Minimaal 10 jaar ervaring met (het leiden van) teams en/of projecten in het geo werkveld;
 • Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal is verplicht;
 • Stevige inhoudelijke kennis van informatiemanagement;
 • Minimaal 7 jaar ervaring bij een gemeentelijke organisatie;
 • Minimaal 2 jaar ervaring bij een G4 (gemeentelijk) organisatie;
 • Stevige inhoudelijke kennis van GIS/ GEO-informatie;
 • Gedegen en aantoonbare kennis van een aantal van Bentley en ESRI systemen;
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen en uitdagen van een visie op GEO-informatie voor een gemeentelijke organisatie.

Wensen:

 • De belangrijkste competenties zijn: • organisatiesensitiviteit • verbindend leiderschap • overtuigend • inspirerend en enthousiasmerend in communicatie • in staat om draagvlak voor nieuwe ideeën en oplossingen te creëren • resultaatgericht.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-13 13:06:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden