Systeem architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Systeem architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-806
Startdatum:
15-06-2023
Verwachte einddatum:
14-06-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
25-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Systeem architect

Wij zijn namens IND op zoek naar een Systeemarchitect op basis van 32-36 uur.

De roadmap van het programma Toekomstige Informatievoorziening (TIV) is recent vastgesteld. De roadmap bestaat voorlopig uit een drietal slices en meerdere bouwblokken die de ontwikkeling van de slices ondersteunen. Een slice is een werkpakket dat onder meer bestaat uit de IV-ondersteuning voor een combinatie van een klantgroep en een processtap uit de zogeheten ‘Reis van de Aanvrager’. De IND zoekt twee systeemarchitecten. De opdracht van de systeemarchitect is om samen met de ontwikkelteams de kaders te bepalen waarbinnen de software-ontwikkeling van een slice moet plaatsvinden vastgelegd in zogeheten inrichtingskaders. De systeemarchitect werkt daartoe nauw samen met de ontwikkelteams. Dat doe je als onderdeel van een team van ongeveer 5-6 systeemarchitecten, die op basis van de beoogde architectuur inrichtingskaders maken waarin we aangeven wat wel en wat niet gewenste patronen van ontwikkelen. Onderwerpen die daarbij een grote rol spelen zijn onder andere correspondentie, werkstroombesturing, gebeurtenissturing, registers, regeluitvoering en rechtenbepaling. Tot slot werk je samen met de Lead architect TIV en de domeinarchitecten die aan de uitwerking van de slices werken, belangrijk onderwerp daarbij is de transitie-architectuur en de invulling/gevolgen daarvan binnen de verschillende slices. Je hebt dus enerzijds een duidelijke focus op het resultaat (inrichtingskaders) en anderzijds ben je de verbindende schakel (op inhoud.

Achtergrond:
De IND is verantwoordelijk voor het tijdig en zorgvuldig besluiten over toelaten of niet van mensen die asiel nodig hebben, willen werken, studeren, naturaliseren of hier voor de liefde komen. Als goede dienstverlener zijn we naast zorgvuldige toelating ook verantwoordelijk voor een effectieve en permanente handhaving. De IND wil een moderne dienstverlener zijn die informatie- gestuurd werkt voor het gehele proces van dienstverlenen; van aanvragen, naar beslissen en handhaven, inclusief procesvertegenwoordiging, waarbij de aanvrager op ieder moment over de juiste verblijfstitel beschikt. De huidige informatievoorziening van de IND sluit onvoldoende aan bij deze ambitie. Daarom wil de IND wil in de komende 10 jaren een nieuw (Beslis)ondersteunend realiseren door het huidige systeem INDIGO stukje voor stukje te vervangen of te vernieuwen, zodat door het oplossen van de problematische legacy de continuïteit van de bedrijfsvoering geborgd is, informatie gestuurd werken mogelijk is in de gehele organisatie en de huidige (primaire) processen betere ondersteuning krijgen om beter te kunnen plannen, sturen en verantwoorden. Het programma TIV is de plaats waar de vernieuwing wordt vormgegeven en gerealiseerd.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl – mijnIND). De cultuur van de IND kenmerkt zich door de grote betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel vanwege het maatschappelijke belang van de organisatie. IND’ers zijn erg behulpzaam en werken resultaatgericht.

Eisen en wensen voor de functie Systeem architect

Harde eisen:

 • Kandidaat is TOGAF gecertificeerd;
 • Je hebt aantoonbare, gespecialiseerde kennis van modelleertechnieken, -tools en -modellen en kan dit aantonen met werkervaring met ArchiMate en/of UML;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten van kaders/richtlijnen voor software- ontwikkeling;
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als systeem/solution architect;
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring in met werken in Agile/Scrum/PRINCE2;
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring bij de (Rijks)overheid.

Wensen:

 • Competenties: Heb je ervaring met het werken vanuit een adviserende rol en een faciliterende instelling die leidt tot een goede samenwerking, en ben jeook in staat om waar nodig onderbouwd “nee” te zeggen; • Heb je het vermogen om draagvlak te creëren en mensen te verbinden; • Ben je een vaardige netwerker en kan je verwachtingen managen en beïnvloeden; • Je weet te overtuigen door je persoonlijkheid;
 • Ervaring met het adviseren in de rollen systeemarchitect, solution architect, lead engineer;
 • Je hebt aantoonbare kennis van gebeurtenissturing en/of regelgestuurde processen en/of registers;
 • Ervaring als ontwikkelaar in OO taal, voorkeur voor Java;
 • Ervaring in Agile/Scrum omgeving;
 • Presentatie en advies vaardigheden;
 • Ervaring met cloud landschap (containers etc);
 • Ervaring met stakeholder management;
 • Ervaring met complexe wet en regelgeving (organisatie);
 • Bereid om minimaal 2 dagen per week aanwezig te zijn op kantoor in Den Haag.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-23 10:20:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden