Strategisch (implementatie) adviseur | Amsterdam

Sorry, deze opdracht voor Strategisch (implementatie) adviseur is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2023-892
Startdatum:
03-07-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Strategisch (implementatie) adviseur

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Strategisch (implementatie) adviseur op basis van 36 uur.

Als strategisch adviseur op het vlak van IV & ICT ben je integraal onderdeel van de Directie IV & ICT. Samen met de 4 afdelingshoofden ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en bestendigen van deze nieuwe Directie en haar veranderopgave. Hiermee wordt feitelijk verder vorm gegeven aan de digitale opgave van onze klant de komende jaren.

Met name in de eerste fase van de genoemde implementatie is het voor onze klannt belangrijk de juiste keuzes te maken (per afdeling) en een goed fundament voor een toekomstbestendige IV organisatie neer te zetten. Als strategisch adviseur breng je hier advies over uit. Dit gebeurt veelal op Directie IV & ICT niveau, maar waar relevant ook per afdeling. Op overeengekomen momenten breng je het advies naar de Directietafel. Gezien de complexiteit van de organisatie en de omvang van het implementatieplan zullen er onvoorziene situaties optreden. Hier is onze klant zich van bewust. Als strategisch adviseur ben je in staat om op dit soort momenten snel evenwel een accuraat advies uit te brengen.

Daarnaast ondersteun je de verschillende afdelingshoofden met het op orde krijgen van de zogeheten “check & balances” ten tijde van de verandering in deze eerste fase. Een goed advies over de juiste governance voor de fasen daarna maakt integraal onderdeel uit van je opdracht. Ook hierin aarzel je niet een rol te spelen bij de implementatie.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan logischerwijs uit: 

 • Het uitbrengen van gevraagd en ongevraagd strategisch advies. Zowel mondeling als schriftelijk;
 • Er mede voor zorgen dat de Directie IV & ICT toekomstbestendig is;
 • In verbinding blijven met alle MT leden van de nieuwe Directie;
 • Stakeholdermanagement, zowel binnen IV & ICT als daarbuiten richting de business domeinen;
 • Tijdelijke projectleiding van eventuele deelprojecten uit het implementatieplan.

Achtergrond:
Binnen de Directie IV & ICT is er een geaccordeerd reorganisatie en implementatieplan dat tot uitvoer wordt gebracht. Dit is de verantwoordelijkheid van de Directeur IV & ICT. Bij aanvang van de geformuleerde opdracht is de reorganisatie echter afgerond. Na deze formele afronding van het reorganisatieplan start het zogeheten ‘implementatieplan’. Doelstelling van dit reeds uitgewerkte plan is om via verschillende ‘sporen’ belangrijke thema’s (denk hierbij aan samenwerking, transformatie, het vormen van een I-strategie etc.) daadwerkelijk te verankeren in de daarvoor opgezette organisatie. De 4 afdelingshoofden dragen primair de verantwoordelijkheid hiervoor. De IV & ICT veranderopgave is echter van dien aard dat er vanuit de afdelingshoofden en de directie van onze klant behoefte is aan strategisch adviseur. De adviseur aarzelt niet op verzoek en waar nodig op te treden als projectleider bij de implementatie van het door hem / haar gegeven advies.

Organisatie:
Onze klant is ontwikkeling en de Directie IV & ICT is nieuw. Dit brengt specifieke kansen en uitdagingen met zich mee. Het is jouw taak als adviseur om samen met de directie en de afdelingshoofden de juiste koers te varen. Dit gebeurt in een open cultuur binnen de Directie IV & ICT.

Eisen en wensen voor de functie Strategisch (implementatie) adviseur

Harde eisen:

 • WO diploma in de richting van informatietechnologie;
 • Minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van verandermanagement, programmamanagement en projectmanagement op het snijvlak van organisatie, processen en ICT, waarvan minimaal 5 jaar ook actief in adviserende rollen;
 • Aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement op directie en MT niveau;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Competenties: 1. Adviesvaardigheden 2. Strategisch denken 3. Communicatievaardigheden 4. Goede interpersoonlijke eigenschappen 5. Bestuurlijke/organisatiesensitiviteit 6. Planmatig werken 7. Analytisch sterk 8. Resultaatgericht.

Wensen:

 • Kennis van verschillende business transformatiemodellen (50%);
 • Kennis en inzicht in directie en bestuurlijk krachtenveld (20%);
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met projecten of advies in de publieke sector (30%)(0 tot 1 jaar, 1 t/m 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 5 + jaar).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 23 juni tussen 8:30 en 10:00. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-06-12 08:46:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden