Strategisch Adviseur Informatiehuishouding | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Strategisch Adviseur Informatiehuishouding is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1435
Startdatum:
29-10-2023
Verwachte einddatum:
28-10-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
24-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Strategisch Adviseur Informatiehuishouding

Wij zijn namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een  Strategisch Adviseur Informatiehuishouding op basis van 32 uur.

De adviseur Informatievoorziening begeleidt de afzonderlijke projecten van RDDI (Actieve Openbaarheid, Di-Stroy, Webarchivering en Email-archivering) in het ontwerp proces en bij de ontwikkeling van handreikingen. De adviseur doet dat verder door mee te denken over en samen te werken aan de afzonderlijke oplossingen.

Tevens speelt de adviseur een belangrijke rol in het borgen en bewaken van de onderlinge samenhang door in het programma en met de projecten te komen tot de ontwikkeling van een logische samenhangende Business en Enterprise architectuur. In het programma bewaakt de adviseur van daaruit de logische en technische samenhang tussen de afzonderlijke producten, oplossingsrichtingen en oplossingen in de informatie & archief-keten en ondersteunt deze bij de effectieve en efficiënte uitvoering van proeftuinen en pilots voor deze projecten.

Omdat het RDDI programma te maken krijgt met bestaande en nieuwe oplossingen en vraagstukken is het belangrijk dat de adviseur in staat is vanuit kennis, ervaring en overzicht het gehele landschap en de sleutelpartijen en -personen daarin te kennen en van daaruit oplossingen samen te brengen, hergebruiken en combineren maar ook aan te vullen met nieuwe tools en technologieën van vandaag de dag om de RDDI speerpunten en doelen te bereiken.

Uitgangspunt voor de adviseur is om met het programma, de projecten, de partners en de departementen gezamenlijk te komen tot een goede ondersteuning van de volledige document-life- cycle van de bron “Creatie en gebruik vanuit departementale Informatie & Documentaire systemen (zoals DMSen, Email, CMSen, etc.) ” tot aan “Openbaarmaking, Archivering en Vernietiging”.

Doel is te komen tot “by design” geautomatiseerde informatie-en archiefoplossingen voor de genoemde projecten en hun vraagstukken. Afhankelijk van de projectbehoefte werkt de architect/adviseur ook direct mee in het projectteam (Actieve Openbaarheid en Di-Stroy).
De Architect/ Adviseur werkt samen met solution architecten van de RDDI projecten, van de (pilot)departementen en van SSC-ICT, om over de gehele keten de oplossing goed en in samenhang uit te werken, beproeven en vast te leggen in producten en in de (doel)architectuur.

Profiel aspecten

Ontwikkelen van Strategisch Advies informatiehuishouding : ** Bied strategisch advies en inzicht om de synergie tussen architectuur, IT, beleid en andere relevante domeinen te verbeteren.

 • Stakeholderrelaties:** Onderhoud en verbeter de relaties met belangrijke belanghebbenden
 • Cross-functionele communicatie:** Zorg voor effectieve communicatie en informatie- uitwisseling tussen diverse teams en disciplines.
 • Strategische Planning:** Draag bij aan de ontwikkeling van strategische plannen die de integratie en samenwerking tussen verschillende gebieden bevorderen.
 • Probleemoplossing:** Identificeer en los complexe strategische uitdagingen op die voortkomen uit de interactie tussen verschillende domeinen.
 • Beleidsontwikkeling:** Adviseer bij het formuleren en implementeren van beleid dat de samenwerking en coördinatie ondersteunt.
 • Kennisdeling:** Stimuleer de verspreiding van kennis en best practices tussen teams en afdelingen.
 • Monitoring en Evaluatie:** Volg de voortgang van initiatieven voor samenwerking en adviseer over aanpassingen indien nodig.

Eisen en wensen voor de functie Strategisch Adviseur Informatiehuishouding

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal WO werk- en denkniveau;
 • Kandidaat beschikt over kennis van Enterprise Content Management;
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met strategische advisering op het gebied van Informatie(huishouding).

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis over Email-archivering, zie opdrachtomschrijving;
 • Mate waarin de kandidaat heeft met de 7 genoemde bullets onder Profielaspecten;
 • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek);
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft binnen diverse departementen binnen de Rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-23 09:05:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden