Strategisch adviseur datamissie, datavisie en datastrategie | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0228
Startdatum:
01-05-2020
Verwachte einddatum:
30-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23 Apr 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Strategisch adviseur datamissie, datavisie en datastrategie op basis van 36 uur per week. 

De opdracht bestaat uit het leveren van een actieve inhoudelijke bijdrage bij de realisatie en vaststellen van de volgende producten:

 • Datamissie- prestatiedoelstelling van de opdracht:
 • Datavisie;
 • Datastrategie;
 • Roadmap realisatie datastrategie;
 • Advies datafundament. In de datastrategie dienen in ieder geval de volgende onderwerpen geadresseerd te worden: data management/data governance, data architectuur en data kwaliteit. De datastrategie wordt voorzien van een roadmap waarin de benodigde stappen in de tijd inzichtelijk worden. Bovengenoemde bijdrage dient in nauwe samenwerking en gezamenlijkheid met teamleden van het Data loket plaats te vinden. Verder wordt van de leverancier verwacht dat geadviseerd wordt over de aanpak om tot bovengenoemde producten te komen en dat kennis en ervaring van vergelijkbare trajecten wordt gedeeld binnen de Logius organisatie.

Achtergrond opdracht:
Logius is SAFe ingericht. Datamanagment en datagovernance dient verder ingericht te worden. Logius wil zich ontwikkelen naar een meer data gedreven organisatie. Deze behoefte wordt dit increment (Q1) door team Data loket verder uitgewerkt door middel van het opstellen van een datamissie, datavisie en data-strategie. En een in features geformuleerde roadmap. Eén van de randvoorwaarden van data gedreven werken is de juistheid van de data en een eenduidige en beheersbare gegevensbasis. Hiertoe wordt door team Data loket een advies geformuleerd voor een ‘datafundament’ waarbij ondermeer de benodigde data en de wijze waarop deze beschikbaar gesteld dient te worden aan de orde komen. Zowel voor datamissie, datavisie en data-strategie als voor het datafundament heeft Logius behoefte aan externe expertise. Logius beoogt hierbij naast een actieve inhoudelijke bijdrage te profiteren van kennis en ervaring die door de leverancier is opgedaan bij vergelijkbare trajecten. 

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • Strategisch advies ( 7 jr. );
 • Opstellen datamissie, datavisie en datastrategie ( 5 jr. );
 • Kennis en ervaring data domein ( 5 jr. ).

Wensen:

 • Communicatief;
 • Overtuigend;
 • Analytisch;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-04-20 07:25:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden