Strateeg | PKC Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Strateeg is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

PKC Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-820
Startdatum:
03-06-2024
Verwachte einddatum:
02-06-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-05-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Strateeg

De strategiemanager is belast met het definiëren, aansturen en borgen van de strategische planning, het strategisch portfoliomanagement en het foresight proces van de Cyber Innovation Hub binnen het strategieteam van de Hub. De strateeg levert input voor de visieontwikkeling op het gebied van cyber, cyberinnovatie en digitale transformatie binnen Defensie door interne ontwikkelingen te spiegelen met marktontwikkelingen. De strategiemanager ziet toe op de structuur, samenhang en synergie tussen de verschillende onderdelen in de hub vanuit de waardeproposities voor de defensieonderdelen.

  • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opstellen van de korte- en langetermijnstrategie van de hub;
  • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aansturen en bewaken van strategisch portfoliomanagement van de hub; zowel inhoudelijk als procesmatig;
  • Verantwoordelijk voor opzetten van scouting, foresight studies en horizonscans om toekomstige wereldwijde ontwikkelingen en trends in het cyber-(militaire) domein (niet alleen technologisch maar ook juridisch, economisch, etc) goed in beeld te krijgen met als doel de ontwikkelingen tijdig op te nemen in de strategie en de innovatiethema’s;
  • Draagt bij aan het vergroten van de cyberkennis en -expertise binnen Defensie.

Achtergrond

De werkzaamheden worden verricht binnen de Cyber Innovation Hub en is onderdeel van de Chief Information Office (CIO) van Defensie in de Bestuursstaf.

Het cyberdomein is in toenemende mate belangrijk voor Defensie. Het belang en de afhankelijkheid van cyber en cyberinnovatie wordt voor Defensie steeds groter in alle onderdelen van de organisatie.

Om een toekomstbestendige, adaptieve en wendbare krijgsmacht te kunnen worden, die informatie gestuurd optreedt en cyberveilig samenwerkt en handelt, is een transformatie nodig. Wereldwijd investeren marktpartijen vele malen meer in digitale innovaties en oplossingen dan Defensie of de overheid zouden kunnen. Daarom is het voor Defensie noodzakelijk om een structurele en duurzame samenwerking met marktpartijen op te zetten voorop te blijven lopen en continu de laatste oplossingen uit de markt voor eigen businessvragen te beproeven, te valideren en te implementeren.

De Cyber Innovation Hub stelt Defensie in staat om adequaat te reageren op de laatste digitale- en cyberontwikkelingen en innovaties, doordat de hub gateway en window-to-the-market voor Defensie is op het gebied van cyber en fungeert als de cyber transformatiemotor voor Defensie. De hub kijkt proactief naar de laatste relevante concepten, inzichten, technologie-ontwikkelingen en innovaties van marktpartijen en partners. Deze maakt de hub met kortcyclische en iteratieve innovatieprojecten aantoonbaar toepasbaar voor Defensie. Omgekeerd helpt de hub succesvolle demonstrators en proposities van Defensie te vermarkten voor eigen gebruik.

Multi Domein Optreden en Informatie Gestuurd Optreden zijn de strategische uitgangspunten voor de hub. De hub richt zich zowel op defensieve cyber, offensieve cyber, rechtshandhaving als inlichtingen en dekt daarmee de verschillende digitale/cyberrollen binnen Defensie af. Daarvoor zijn vijf cyber innovatieprogrammalijnen gedefinieerd. Ook draagt de hub als sparringpartner en adviseur proactief bij aan beleidsvorming op de aspecten van IGO. Om toekomstige wereldwijde ontwikkelingen en trends in het cyber-militaire domein goed in beeld te krijgen, voert het team cyber foresight studies en horizonscans uit. Daarmee bouwt de hub met partners en marktpartijen aan een unieke informatie- en kennispositie voor de defensieonderdelen.

De hub bestaat uit het afdelingshoofd, strateeg, programmamanager, partnership manager, projectmanagers, solution architect, scout, community manager, liaisons, analisten en strategische- en cyber adviseurs. Het team is compact en divers, met een gezonde mix van militairen en burgers. Het team beschikt over een brede expertise, van zowel cyber als kennis op het gebied van bouwen van ecosystemen, programmamanagement, innovatiemanagement, community building, organisatieontwikkeling en coaching. De inzet bestaat uit vaste medewerkers, reservisten en externe ingehuurde adviseurs.

Organisatie

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Strateeg

Harde-eisen

  • Minimaal 15 jaar werkervaring;
  • WO werk- en denkniveau (10 jaar);
  • Ervaring met het formuleren en communiceren van strategische vraagstukken op digitaal- en cybergebied (5 jaar).

Wensen

  • Ervaring met militaire operaties (oud militair);
  • Analytisch, creatief en conceptueel denker en vertaler naar pragmatisch uitvoerbare projecten, goede communicator, netwerker;
  • In staat met specialistisch team samen te werken en te komen tot concrete resultaten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats van 1 juni tot 14 juni 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Offsite werken bespreekbaar: Ja, deels in overleg.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-15 12:07:27

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden