Sr. Tester/Testautomatiseerder | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Sr. Tester/Testautomatiseerder is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2024-579
Startdatum:
15-05-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-04-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Sr. Tester/Testautomatiseerder

IBS Loonheffingen zoekt voor Integratie Business Services (IBS) Loonheffingen een tester/testautomatiseerder voor de Cool-Gen en Java applicatie HLP (Heffing Loonbelasting en Premie Werknemers- en Volksverzekering) binnen de Aangiftetrein. De genoemde applicatie is technisch verouderd en wordt herbouwd in een vernieuwingsproject, met behulp van BRM, JAVA/Angular, waaraan je ook een bijdrage levert.

We zijn op zoek naar een energieke collega die op dinsdag en donderdag naar kantoor wil komen en vanuit zijn of haar kennis en ervaring hier een bijdrage aan kan leveren. Ben je in staat om in een Agile/SCRUM team gestructureerde testanalyse uit te voeren en je testen in Robot Framework, zodat de kwaliteit van de gebouwde software snel en eenduidig aangetoond wordt, dan zijn wij op zoek naar jou. Naast het testen verwachten we dat je het voortouw neemt in het inrichten van de totale testaanpak Loonheffingen breed en je testkennis (op een planmatige manier) deelt met andere testers binnen de teams bij IBS LH.

Achtergrond

Een Integratie Business Service (IBS) ontwerpt, ontwikkelt, vernieuwt, levert en beheert herkenbare informatievoorzieningen (solutions) voor de business (ketens en concernonderdelen), waarmee de uitvoering van de Belastingdienst optimaal wordt ondersteund. Hierbij worden generieke voorzieningen vanuit GV, DCS, de markt en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende solutions en services.

De afdeling IBS Loonheffingen (LH) is verantwoordelijk voor architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, documentatie en het implementatierijp opleveren van informatievoorzieningen (solutions) binnen de keten Loonheffingen (inkomsten €170 miljard en uitkering tegemoetkomingen meer dan €800 miljoen).

IBS LH is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS LH, GV, de markt en specifieke voorzieningen. IBS LH stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de realisatieteams en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS LH neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met de (gedelegeerd) business owner (productmanagement) over prioritering en implementatie- en releasemomenten.

De keten Loonheffingen staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in beweging. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen moet het applicatielandschap worden gemoderniseerd, met in acht neming van de architectuurkaders en state-of-the-art technologieën.

IBS Loonheffingen werk vanuit een agile mindset, een scrum voortbrenging en een SAFe organisatie. Jouw werkzaamheden zullen grotendeels uitgevoerd worden in de Generiek & overig trein.

Organisatie

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Sr. Tester/Testautomatiseerder

Harde-eisen

 • Gecertificeerd TMAP Next Foundation en Advanced met aantoonbare werkervaring op gebied van testautomatisering in Mainframe- en Java (angular) omgeving;
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring met het opzetten en utvoeren van testen in een Mainframe- en Java omgeving deels geautomatiseerd;
 • Specifiek op het gebied van Testen; een tester die het beste uit jezelf en anderen wil halen, bent niet bang om fouten te maken, hebt een agile mindset en bent vooral heel enthousiast;
 • Ervaring met TMAP als testmethode voor de software ontwikkeling;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent een doorzetter, hebt ervaring in het testen van complexe transactionele systemen met meerdere raakvlakken in een Agile-team (5 jaar);
 • Ervaring met het opzetten, inrichten en onderhouden van testen en testautomatisering op diverse nivo’s met Robot Framework (5 jaar);
 • Gewerkt hebben vanuit features en userstory’s en hebt ervaring met het (planmatig) delen van je kennis en het begeleiden van collega’s (5 jaar);
 • Ervaring in zowel handmatig testen als het geautomatiseerd testen bij voorkeur met Robot Framework (5 jaar).

Wensen

 • SAFe/Scrum;
 • Jira en Confluence;
 • Robot framework;
 • Testautomatisering (bijv Cucumber of vergelijkbare tooling);
 • Mainframe kennis;
 • DB2/CICS;
 • SQL;
 • XML;
 • DEVOPS;
 • Continuous delivery;
 • ISTQB Professional of vergelijkbaar;
 • ISTQB Advanced of vergelijkbaar;
 • Verder vinden we het erg belangrijk dat je twee dagen op kantoor aanwezig bent en collega’s gaat begeleiden, motiveren en stimuleren in het Conti-team binnen de Aangifte trein en daar het voortouw in nemen.

Competenties

 • Initiatiefrijk, onderneemt zelf actie en begint uit zichzelf;
 • Samenwerkend, heeft oog voor het gemeenschappelijk doel en handelt in belang van de organisatie, het team eof anderen;
 • Stressbestendig, maakt zich niet snel zorgen, blijft onverstoorbaar en ontspannen;
 • Georganiseerd, is goed in ordenen en doelen stellen;
 • Analytisch, is goed in het ontleden van informatie en het leggen van verbanden;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, is betrouwbaar, voelt zich verantwoordelijk en komt zijn of haar afspraken na;
 • Zelfredzaamheid, is zelfstandig, lost problemen zelf op en kan goed zelfstandig werken;
 • Opbouwend kritisch.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Uren per week tussen 32 – 36 uur.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-17 08:23:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden