Senior Specialist Infrastructuur

Functie omschrijving

De Specialist werkomgeving infrastructuur s verantwoordelijk voor: 

In teamverband bouw en denk je mee aan de volgende generatie werkomgevingen en technieken. Waarbij je je eerder opgedane kennis en ervaring deelt met je collega’s om gezamenlijk te komen tot deze nieuwe generatie werkomgevingen.

WERKOMGEVING
SSC-ICT levert sinds 2009 voor meerdere ministeries de werkplekdienst Digitale Werkomgeving Rijk (DWR). Inmiddels betreft dit zo’n 35.000 werkomgevingen voor acht ministeries, werken we op ruim 50 locaties in Nederland en op 160 posten over de wereld. Gezien de snelle ontwikkelingen in de ICT is het nu tijd om deze dienst verder te ontwikkelen en hiermee onze service te verbeteren. Dit gebeurt onder de noemer ‘DWR Next’.
DWR Next zal virtueel worden aangeboden. Hierbij staat de werkomgeving niet meer lokaal op de desktop, maar centraal in het rekencentrum. Dit maakt het mogelijk dat Rijksambtenaren op ieder apparaat, op iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip veilig kunnen werken. In de werkomgeving van het eigen ministerie en in samenwerking met andere rijkscollega’s en externe organisaties. Daarnaast is een virtuele werkplek ook beter en makkelijker te beveiligen.

De ontwikkeling van DWR Next richt zich eerst op het moderniseren van reeds bekende functionaliteiten zoals Office. Deze functionaliteiten komen niet alleen beschikbaar op de werkomgeving, maar ook op mobiele devices, zoals de hybride laptop. Verder worden mobiele devices ontwikkeld met de functionaliteit om papierloos vergaderen te ondersteunen. Hiernaast zal ook het betalen naar gebruik en het self service aanvragen van diensten voor de werkplek worden ingericht.
Vanaf eind 2016 kunnen de eerste ministeries in het verzorgingsgebied van SSC-ICT beschikken over DWR Next. Utrol staat gepland op de Rijnstraat 8 en aansluitend alle andere afnemers van SCC-ICT, huidige en toekomstige.

Het projectteam
Binnen SSC-ICT wordt er naast de bestaande lijnorganisatie ook veel nieuwe ontwikkelingen opgepakt binnen projecten. Een van deze grote projecten is DWR Next, dit project is onderverdeeld in zes deeltrajecten met elk hun eigen team aan specialisten. De teams zijn Architectuur, Ontwikkeling & Beheer, Functionaliteit, Testen, Implementaties en Applicaties. Hiernaast is er een staf die de projectmanager ondersteunt met functies als projectbeheerser en communicatieadviseur. De specialist werkomgeving Infrastructuur maakt deel uit van Ontwikkeling & Beheer onderdeel VWi van DWR Next.

Functie eisen

•    Diepgaande kennis van werkplek concepten en technieken SBC, VDI, MDM, Azure en aantoonbare kennis in grotere implementatie projecten (>2000 users);

•    Kennis en ervaring met het implementeren van ontwerpen;
•    In staat samen te werken in een teamverband;
•    Sterke troubleshooting skills;
•    Diepgaande kennis/ervaring van Applicatie Delivery met App-v XenApp 7.6 en SCCM;
•    Diepgaande kennis/ervaring van OS Deployment met SCCM/MDT;
•    Diepgaande kennis/ervaring van het SCCM platform 2012R2;
•    Diepgaande kennis/ervaring van het App-v platform v5;
•    Diepgaande kennis/ervaring van AD;
•    Diepgaande kennis/ervaring van Windows 10/Server 2016;
•    Diepgaande kennis/ervaring van Xendesktop / Xenapp 7.6.
•    Citrix Certified voor:
•    CCP-V of CCIA;
•    CCA-N.

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
173
Startdatum:
2016-04-05
Verwachte einddatum
2016-10-05
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-03-23
Contactpersoon Quest4:
Jacqueline Slaap

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Jacqueline Slaap Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-03-22 11:26:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden