Specialist AVG en dataveiligheid | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Specialist AVG en dataveiligheid is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-706
Startdatum:
03-07-2023
Verwachte einddatum:
31-03-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-05-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Specialist AVG en dataveiligheid

Wij zijn voor het Ministerie van Defensie op zoek naar een Specialist AVG Data op basis van 24 uur per week. 

De functionaris schrijft documentatie (inrichten) over (delen van) werkprocessen die compliancy met AVG- en veiligheidsregelgeving borgen terwijl de Human Resources Analytics (HRA) omgeving effectief blijft werken en doorontwikkeld wordt. De functionaris richt werkprocessen en procedures in, (inrichten) en instrueert collega’s in de dashboardingketen (verrichten) over deze procedures. De functionaris adviseert developers en data engineers over zowel AVG- als dataveiligheids aspecten zodat de HRA omgeving, van backend tot frontend compliant blijft aan AVG en dataveiligheid wet en regelgeving. De functionaris stemt documentatie, werkprocessen, instructies en advies af met AVG en veiliheidsfunctionarissen op het niveau van Bestuursstaf/Defensiestaf en met functionarissen op het niveau van staf CLAS die kaders voor datadriven werken stellen. Doordat de HRA omgeving in nauwe samenwerking met CLSK (Luchtmacht) en CZSK (Marine) gemaakt wordt, moet de functionaris ermee rekening houden dat bovengenoemde werkzaamheden voor deze verschillende OPCO’s en daardoor soms op verschillende locaties worden uitgevoerd. Standplaats is Utrecht.

Met dedicated AVG- en dataveiligheidsexpertise in eigen huis, borgen we voortgang van de uitrol van HRA. Doordat de expertise van buiten komt, zorgen we voor georganiseerde tegenspraak. Maar door deze in eigen huis te hebben, zorgen we dat deze capaciteit vervolgens meedenkt in het doel waar we het voor nodig hebben. Zonder dedicated functionaris, zijn we afhankelijk van de beperkte tijd van de bestaande generieke AVG functionaris CLAS. We voorzien dat deze tijdelijke functionaris eerst focust op basis documentatie, kapstokdocumenten, waarna we door cyclisch te innoveren, telkens aanvullen met subdocumentatie. Tenslotte moet de dedicated HR-A AVG- en dataveiligheidsfunctionaris input leveren hoe we deze systematiek van permanente verandering blijvend borgen in de nieuwe HR-organisatie.

Achtergrond opdracht:
Functionaris bevind zich op het scheidsvlak van inrichten en verrichten op het gebied van AVG en dataveiligheid bij de implementatie van de Human Resources Analtytics (HRA) dashboarding-omgeving. In deze HR A omgeving worden gegevens uit het Corporate Data Model betrokken, daarna op een server geanalyseerd en vervolgens gepresenteerd op een voor gebruikers toegankelijke serveromgeving. De implementatie van deze omgeving is voorzien van sep 2022 t/ m 2024. Na initiële productie van meest voor de hand liggende dashboards, naar voorbeeld van de Koninklijke Luchtmacht, worden nieuwe dashboards ontwikkeld op basis van behoeftes van gebruikers en tussentijdse analyses. Voor deze nieuwe dashboards moeten enerzijds nieuwe datapunten uit het Corporate Data Model worden toegevoegd, anderzijds moeten nieuwe, externe datastromen worden toegevoegd (bijvoorbeeld over de arbeidsmarkt en schoolverlaters).

Door het experimentele karakter (de HR A omgeving is nieuw en is formeel een beproeving onder het Programma HR transitie en geeft input aan het Programma HR IT Vernieuwing) en het cyclische ontwikkelkarakter moet de functionaris mee kunnen schakelen tussen ideaal/puristisch en praktisch/innovatief. De functionaris moet goed kunnen omgaan met een grote verscheidenheid aan spelers op alle lagen in de Defensie organisatie, van technisch tot operationeel, van Landmacht tot Marine, en van Beleidsfunctionaris tot data engineer.

Organisatie:
Directie Human Resources (HR) van het Commando Landstrijdkrachten (CLAS of: de Koninklijke Landmacht) is verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve bemensing van de Landmacht (ca 20.000 medewerkers). De directie HR staat aan de vooravond van een transitie naar professionele dienstverlening aan operationele commandanten, waarbij de mens en diens talenten centraal staan en datagedreven werken de norm wordt.

Eisen en wensen voor de functie Specialist AVG en dataveiligheid

Harde eisen:

  • Aantoonbaar HBO denk- en werkniveau;
  • Aantoonbare kennis van het opstellen van documentatie;
  • Kandidaat heeft werkervaring met AVG aspecten in relatie ot databasing/datawarehousing ( 2 jaar);
  • Kandidaat heeft werkervaring in procedures, advies en training in dataveiligheid bij databasing/datawarehousing ( 2 jaar);
  • Kandidaat heeft werkervaring in het opstellen en wijzigen van documentatie betreffende dataveiligheidsprocedures en/of AVG (zoals Data Privacy Impact Assesment) ( 1 jaar).

Wensen:

  • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring binnen Defensie;
  • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring binnen HR;
  • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met betrekking tot dataveiligheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 25 mei tot en met 1 juni aanstaande. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-10 11:08:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden