Sourcingsmanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Sourcingsmanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-426
Startdatum:
01-05-2023
Verwachte einddatum:
30-09-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
29-03-2023 07:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Sourcingsmanager

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Sourcingsmanager op basis van 36 uur per week. 

Werkzaamheden bestaan uit: Het bijhouden en coördineren van de sourcingskalender, waar alle strategische sourcingsobjecten voor de organisatie op staan. Het uitwerken van sourcingsvraagstukken tot een sourcingsstrategie die een goed uitgangspunt vormt voor de in- of aanbesteding en transitie. Verantwoordelijkheid (regie, coördinatie en uitvoering) voor formulering en het beheer van het sourcingsbeleid en – kader voor het zelf uitvoeren of uitbesteden van de levering van producten en diensten en voorstellen voor besluitvorming van sourcing. Bijdrage aan de ontwikkeling van de standaarden voor sourcing.

Achtergrond Opdracht:
We zoeken een sourcingsmanager die verantwoordelijk is voor het formuleren van de sourcingsstrategie en bewaakt dat onze sourcingstrajecten hieraan voldoen. Logius is een regie organisatie die niet alle werkzaamheden zelf uitvoert. Wij zetten veel andere organisaties in voor de groei van onze dienstverlening. In een snel veranderende IT-omgeving is het van belang om samenwerkingsverbanden aan te gaan om flexibel te blijven.

De sourcingsmanager is verantwoordelijk voor het opstellen, beheren, adviseren en uitvoeren van het sourcingsbeleid van Logius. Het sourcingskader schept de kader en richtlijnen waarbinnen de sourcingsstrategie uitgewerkt kan worden. Het sourcingskader dient regelmatig geactualiseerd te worden, waarbij zowel de praktijkervaring als marktontwikkeelingen worden meegenomen. Ook de op Logius van toepassing zijnde ontwikkelingen binnen de overheid maken deel uit van de herijking van het sourcingskader. Het is van belang dat de sourcingsmanager ervoor zorgt dat de sourcingsstratgeie toegevoegde waarde blijft leveren voor de dienstverlening van Logius. Het werkveld bij Logius is dynamisch.

We werken in een organisatie die continu is beweging is en aandacht krijgt vanuit de politiek en media. Omdat we veel samenwerken met private en publieke partijen zoeken we iemand die bestuurlijk sensitief is. Je werkt nauw samen met je collega’s van inkoop, contractmanagement, enterprise architecten en leveranciersmanagement, waarbij kennisdelen centraal staat. Als sourcingsmanager ga je aan de slag met het uitvoeren van de strategsiche sourcingsfunctie in een agile/safe werkomgeving in een bestuurlijk werkveld. De verandering van de organisatie naar een agile/safe werkwijze betekent ook een verandering voor de wijze waarop wij onze dienstverlening sourcen. Deze manier van werken stelt bijzondere eisen aan de flexibliteit van onze interne organsiatie.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

 

Eisen en wensen voor de functie Sourcingsmanager

Harde eisen:

  • Afgeronde WO of HBO opleiding;
  • Je hebt een afgeronde WO- of HBO opleiding of gelijkwaardig niveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring ( 5 jr)
  • Je hebt affiniteit met ICT en inkoop of sourcingsmanagement ( 3 jr);
  • Je beschikt over uitmuntende adviserende en communicatieve vaardigheden (schriftelijk/redactioneel en mondeling) ( 5 jr);
  • Je hebt ervaring met werken in een politieke-bestuurlijke omgeving en bent organisatie-sensitief ( 5 jr).

Wensen:

  • Competenties: klantgericht (kerncompetentie Logius); resultaatgericht (kerncompetentie Logius); – omgevingsbewust (kerncompetentie Logius); – samenwerken (kerncompetentie Logius); Overtuigingskracht, Analyserend vermogen, Plannen & Organiseren, Innovatief handelen, Proactieve houding en positieve instelling;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 3 tot en met 7 april aanstaande. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-27 09:44:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden