Sourcingadviseur (2 FTE) | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0035
Startdatum:
01-03-2020
Verwachte einddatum:
31-08-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24 Jan 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar 2 Sourcingadviseurs op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Logius realiseert oplossingen die bijdragen aan gegevensuitwisseling tussen overheidsinstanties onderling en met burgers en bedrijven. Op dit moment loopt een Europese aanbesteding voor een Raamovereenkomst op het gebied van applicatiediensten ten behoeve van het domein Gegevensuitwisseling.

Hiervoor zoeken we 2 ervaren sourcingadviseurs die onderdeel worden van het team verantwoordelijk voor deze aanbesteding en de daaropvolgende minicompetities. De ondersteuning van de lopende aanbesteding behelst onder andere het opstellen van de Nota van Inlichtingen, waarbij vragen van leveranciers die deelnemen aan de aanbesteding worden beantwoord. Ook kan dit leiden tot aanpassingen op de bestaande aanbestedingsdocumenten of het opstellen van nieuwe documenten. De aanbesteding is voltooid wanneer de Raamovereenkomst gegund is aan meerdere raamcontractspartijen. Op dat moment worden diverse minicompetities georganiseerd waarin een Nadere overeenkomst (NOK) wordt gegund aan één van de raamcontractspartijen. Dit zijn specifieke opdrachten die door leveranciers worden uitgevoerd onder de overkoepelende Raamovereenkomst.

In de NOK’s worden afspraken gemaakt over onderwerpen zoals dienstenniveaus, prijsafspraken, stuurmechanismen etc. We vragen je een vertaalslag te maken van de behoeften van Logius naar concrete vereisten in de NOK’s en ondersteuning van de minicompetities. Dit doe je middels intensieve samenwerking met het team. Je bent als sourcingadviseur specialist wat betreft het vaststellen van de behoeften aan ICT-diensten en het vertalen daarvan naar advies over eisen die aan leveranciers en hun dienstverlening moeten worden gesteld. Je bent ook in staat zelfstandig aanbestedingsdocumenten op te stellen en de behoeften op te halen bij verschillende interne stakeholders.

Ervaring met applicatie ontwikkeling en beheer in het algemeen, en agile applicatie ontwikkeling en beheer in het bijzonder, is een pre. Ook de vorm waarin de samenwerking tussen Logius en leverancier het beste vorm en inhoud kan worden gegeven, behoort tot de scope van de werkzaamheden van de sourcingadviseur.

Achtergrond opdracht:
Binnen de Agile Release Train Gegegevensuitwisseling maak je onderdeel uit van een van de teams, dit team is verantwoordelijk voor de lopende Europese aanbesteding voor applicatiediensten ten behoeve van het domein Gegevensuitwisseling. Bij afnemers en gebruikers draagt het Platform gegevensuitwisseling bij aan lagere kosten van geautomatiseerd berichtenverkeer. Voor gebruikers leidt dat tot een lagere lastendruk als gevolg van regelgeving. Voor afnemers leidt dat tot lagere exploitatiekosten van de berichtuitwisseling die nodig is voor het uitoefenen van hun primaire taken.

Niet financiële resultaten van het Platform gegevensuitwisseling voor afnemers zijn: 

 • veilige berichtverwerking;
 • reductie van fouten;
 • hogere kwaliteit van informatie;
 • betrouwbaarheid en garanties.

Niet-financiële resultaten voor gebruikers zijn:

 • systeem met hoge beschikbaarheid;
 • eenduidige techniek;
 • snelle berichtverwerking maakt snelle eigen bedrijfsprocessen mogelijk;
 • zekerheid over voldoen aan verplichtingen;
 • veilige toegang tot overheidsgegevens.​

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel eenbetere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Logius is verantwoordelijk voor het beheer en de (door)ontwikkeling van producten zoals: DigiD, (DigiD) Machtigen, eHerkenning, MijnOverheid/Berichtenbox, Stelselvoorzieningen en Digipoort. De directie Productiehuis werkt projectmatig aan de realisatie van nieuwe releases waarbij een op agile / scrum gebaseerde aanpak wordt toegepast. De projecten spelen zich af in een dynamisch en complex speelveld.

 

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denk niveau (3 jr.);
 • Ervaring met (Europese)aanbestedingstrajecten (3 jr.);
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Wensen:

 • Plannen en organiseren;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Analytisch vermogen;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met applicatie ontwikkeling en beheer in het algemeen, en agile;
 • applicatie ontwikkeling en beheer in het bijzond;r
 • Ervaring met de overheid;
 • Organisatiesensitief.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-01-21 12:00:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden