Solutions Architect digitale werkplek | Amsterdam

Sorry, deze opdracht voor Solutions Architect digitale werkplek is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2023-6
Startdatum:
01-02-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 100.00


Sluitingsdatum aanvraag:
13-01-2023 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solutions Architect digitale werkplek

Probleemstelling Solution Architect digitale werkplek

Onze opdrachtgever evolueert constant, dus ook de digitale werkplek – wij streven ernaar om daarom vooraan staan met de nieuwste oplossingen voor digitaal werken op een veilige manier. Wil jij ook met de nieuwste technologieën werken? Ben je creatief en heb je een flinke rugzak aan technische kennis? De Solution Architect dient het solutiondesign op te stellen voor de verdere ontwikkeling van de digitale werkplek, daarbij ook de bijbehorende kaders op te stellen, en aansluiting te realiseren op het domein en Enterprise architectuur van de opdrachtgever.

Als Solution Architect breng je de digitale werkplek binnen Waternet naar een hoger niveau. Je hebt grondige kennis van recente ontwikkelingen voor een digitale werkplek. Doordat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen, ben je in staat om nieuwe oplossingen voor te stellen. Door je inspirerende karakter, weet je zowel je team als het management te overtuigen van jouw ideeën. Na een aanvraag vertaal je de vraag naar werkbare oplossingen; je bent dus echt de schakel tussen je team en de rest van het bedrijf. Je bent een coach en een leider; je neemt graag de voortrekkersrol. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over architectuur, inpassing en betekenis van IT-oplossingen. Als Solution Architect werk je nauw samen met, en kan je als vervanger optreden van, de architect van Cloud. Het is daarom van belang dat je kennis en ervaring hebt met on-prem en Azure infrastructuren.

Beschrijving team en werkomgeving

De digitaliseringsorganisatie is onderverdeeld in Domeinen en IT Solutions. Er zijn 4 domeinen waarin IT en Business samen werken: Medewerker, Klant, Data en Assets. De IT-organisatie van Waternet is onderverdeeld in 3 Solutions: Cloud, Digital Workplace en Internet of Things.

Binnen de gehele digitalisering wordt Agile gewerkt. Dit is zowel Scrum als Kanban. Solution Digital Workplace is verantwoordelijk voor het leveren van de digitale werkplek aan de medewerkers van Waternet met als doelstelling: “Iedereen kan altijd en overal werken”.

De Solution Digital Workplace bestaat uit 3 teams: Customer Service, Support en Desktop. Het team Customer Service is er om vragen van collega’s te kunnen behandelen in de tweede lijn en het uitleveren van de devices (laptop, mobile telefonie en Ipads). Het team Customer Support is o.a. verantwoordelijk voor alle decentrale hardware binnen Waternet. Het team Customer Desktop is verantwoordelijk voor het leveren van de werkplek, het mobile device management, het packagen van applicaties en de 3e lijns servicedeskvragen.

De Solution Digital Workplace (DWP) bestaat uit ongeveer 40 collega’s samen met de Product Manager/Owner, Scrummaster en Solution manager

Eisen en wensen voor de functie Solutions Architect digitale werkplek

Harde eisen:

 • Aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbaar ervaring met het toepassen van architectuurconcepten in het ontwerpen van Microsoft 365 en Azure Virtual Desktop oplossingen bij het inrichten van een digitale werkplek binnen grootschalige/enterprise omgevingen (Minimaal 2000 werkplekken) en met werkplekvernieuwingstrajecten.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het inrichten en beheren van mobile devices
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met (Windows) Virtual Desktop implementaties zijnde VMware Horizon met RES/Ivanti binnen grootschalige omgevingen.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring Microsoft Intune, Microsoft Defender Advanced Threat Protection en andere Azure werkplek diensten
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van werkplekbeveiliging zoals werken onder Identity Access Management, JIT, Microsoft Sentinel of vergelijkbare producten

Wensen:

 • Kennis en ervaring van de Microsoft porfolio, zoals Windows 10, Microsoft 365, Azure, Intune, Defender ATP, Autopilot en MECM (5+jaar)
 • Kennis ervaring van Azure datacenter infrastructuur en server virtualisatie technieken (5+ jaar)
 • Kennis en ervaring van applicatie virtualisatie en packaging technieken zoals AppV etc. (5+ jaar)
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Agile/Scrum werkwijze;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 januari 2023 – 10:00 – 11:30 uur. Er worden 2 gesprekken van 30 minuten gevoerd. De gesprekken vinden plaats in MS Teams

Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-04 08:34:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden