Solutionarchitect | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Solutionarchitect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-416
Startdatum:
17-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
27-03-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solutionarchitect

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Solutionarchitect op basis van 36 uur.

Door het versneld ontwikkelen van de diensten generiek kantoor (zie achtergrond opdracht) is een stapeling van werkzaamheden aan de voorkant, blauwdrukken en solutioning, ontstaan. Daarnaast is één van de voorwaarden om te kunnen starten met de realisatie een goedgekeurde solution architectuur. Op basis van de blauwdrukprocessen en met inachtneming van de domeinarchitectuur maak je een vertaling naar een werkbare oplossing waarbij je nauw samenwerkt en afstemt met de business en met collega’s als businessanalisten en architecten. Je zal werken aan complexe IT vraagstukken voor ketens zoals Inning en betalingsverkeer, Klant en zaakbehandeling (KZB) en/of Bezwaar, beroep en Klacht (BBK), waarbij jij verantwoordelijk bent voor het opstellen van de solution architectuur.

Achtergrond:
De keten Generiek Kantoor en Toezicht (GKT) draagt bij aan de missie van de Belastingdienst door het bieden van efficiënte en effectieve ondersteuning aan de medewerkers op de kantoren en in het Toezicht landschap. Dit doet de keten door, daar waar het kan, processen meer gelijkvormig (blauwdrukken) en data gedreven te maken waardoor deze ondersteund kunnen worden door generieke voorzieningen. Voor het realiseren van de diensten, met als uitgangspunt generiek tenzij, wordt gebruik gemaakt van de standaard aanpak: blauwdrukken, solutioning, realiseren, aansluiten en implementeren. De komende jaren wordt verder gewerkt aan de transitie van minder vraaggestuurd en maatwerkoplossingen naar meer generiek aanbodgestuurd werken. Dit betekent dat de keten van het beschikbaar stellen van applicaties voor bestaande processen gaan naar het aansluiten van gelijkvormige processen op generieke diensten. In 2022 wordt de doorontwikkeling van diensten t.a.v. generiek kantoor versneld uitgevoerd, waarbij gedacht kan worden aan tactisch-, operationele sturing op werk en uniforme kantoorondersteuning. Een en ander is vastgelegd in de roadmap 2022.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.


Eisen en wensen voor de functie Solutionarchitect

Harde eisen:

  • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde relevante WO opleiding (bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica, informatiekunde etc.);
  • Architectuur (methoden, modelleer- technieken, tools, modellen, etc.);
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een ontwerp- of architectuurrol, waarbij je hebt gewerkt aan complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair verband;
  • Kennis van en ervaring met architectuurmethoden & technieken zoals TOGAF en ArchiMate;
  • Ervaring met het neerzetten van een Service Oriented Architecture (SOA). Dit is het gekozen architectuurmodel voor de Belastingdienst.

Wensen:

  • Competenties: -Analytisch sterk; -Procesdenken; -Conceptueel denkvermogen; -Samenwerken (communicatief en klantgericht); -Overtuigend; -Pro-actief; -Netwerken;
  • Kennis van moderne IT concepten en -omgevingen;
  • Begrip van IBM BPM / BAW, FileNet, en java is een pre.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats.  Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-23 09:53:49

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden