Solution Architect P&O IV/IT | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect P&O IV/IT is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1217
Startdatum:
01-11-2023
Verwachte einddatum:
31-10-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
27-11-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect P&O IV/IT

Wij zijn namens het Ministerie van Defensie op zoek naar een Solution Architect op basis van 32 uur.

Dit profiel heeft als basis het e-CF profiel Systems Architect: “Designs, integrates and implements complex ICT solutions from a technical perspective”. Dit algemene profiel is aangevuld met specificaties op het gebied van de solution architect P&O.

De gevraagde werkzaamheden richten zich voornamelijk op de informatievoorziening voor de HR IT. Het betreft de vervanging van de HR IT naar een (private) cloud, richting civiele standaarden en COTS, bij voorkeur in de vorm van IT diensten.

Opdracht Hij/zij adviseert over de aansluiting tussen COTS en (cloud-)oplossingen binnen en buiten de Defensie omgeving (zowel in statische als het ontplooide domein). Hij/zij ondersteunt vanuit zijn/haar specialisme het voorbereidingsproces, de realisatie en implementatie van deze oplossingen. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de koppeling met de defensie-infrastructuur, intensieve afstemming met de enterprise architecten van Defensie en naar de beveiliging van de totale oplossing. Hij/zij werkt in meerdere projecten tegelijk, ondersteunt de ontwikkeling van standaarden voor de (cloud-)oplossingen en draagt vanuit JIVC bij aan het doorontwikkelen van de architectuur.
Takenpakket:

 1. Adviseren over oplossingen en (technishe) architectuur op het gebied van interne- en externe services (hosting, cloud, IT-diensten).
 2. Incorporeren beveiligingsoplossingen in de cloud-architectuuroplossingen.
 3. Afstemmen van de oplossingen en architectuur met de enterprise architectuur.
 4. Vertaling van de behoefte vanuit gebruikers, werkzaam binnen HR domein van Defensie, naar use cases en flows van gegevens.
 5. Ontwerpen van oplossingen om de HR functionaliteiten in de vorm van IT-diensten af te nemen van de in- en externe leveranciers.
 6. Ontwerp van de gewenste oplossingsrichting en opstellen van specificaties in het PvE, rekening houdend met vigerende normen, standaarden en
  wetgeving.
 7. Vastleggen en onderhouden van oplossingen in architectuurproducten obv project start architectuur en de corporate architectuur repository.
 8. Beoordelen offertes op basis van Programma’s van Eisen en project start architecturen.
 9. Toetsen van de aansluiting van de door de externe leverancier aangeboden architectuur bij de defensiearchitectuur, met bijzondere aandacht voor veilige koppelingen.
 10. Adviseren van de uitvoerende teams van Defensie en leverancier bij het inrichten van de gekozen architectuuroplossing.
 11. Toetsen van de naleving van de gekozen architectuuroplossing en enterprise architectuur tijdens de realisatie- en implementatiefase van een project.
 12. Adviseren over oplossingen voor knelpunten tijdens de realisatie- en implementatiefase van een project.

Achtergrond:
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland met unieke grondwettelijke taken. Om die goed uit te voeren is voldoende kundig en goed opgeleid personeel nodig. Defensie heeft grote groeidoelstellingen en is dus hard naar op zoek naar nieuwe militairen en burgermedewerkers. Tegelijk wil Defensie nog beter het talent in de organisatie ontwikkelen en inzetten. Defensie neemt verschillende maatregelen om de ‘personele gereedheid’ te verbeteren en op peil te houden. IT speelt hier een belangrijke faciliterende rol. De oorlog in Oekraïne heeft Europa en Nederland met de neus op de feiten gedrukt. Dankzij forse investeringen kan de krijgsmacht op alle onderdelen groeien in slagkracht. Zonder voldoende personeel om deze wapens, voertuigen en systemen te bedienen kom je niet ver. Talenten en vakmensen die allemaal ge-onboard, betaald, getraind, geserviced en voor de lange termijn geconnect moeten worden. Voor deze ‘personele gereedheid’ is modernisering van IT onontbeerlijk – liefst in samenwerking met de markt. Het programma Vernieuwing HR IT beoogt een 60-tal applicaties te vernieuwen, waaronder de personeelsmanagement en payroll-systemen voor de hele Defensie-organisatie. Het programma is één van de vijf grootste IT-programma’s van Defensie. De Solution Architect zal aan een deel van de applicatiescope werken.

Organisatie:
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect P&O IV/IT

Harde eisen:

 • Het gebruik maken van specifieke kennis om relevante ICT-technologie en – specificaties te definieren die kunnen worden ingezet bij de bouw van meerdere IT-projecten, toepassingen of instrastructuurverbeteringen;
 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met het implementeren van beveiligingsmaatregelen;
 • Bekend zijn met het reviewen van DPIA’s;
 • Begeleiding (voorgestelde) oplossing tijdens realisatie-/implementatiefase project;
 • Kandidaat heeft aantoonbare hands-on ervaring met ontwerpen, toetsen, integreren en beveiligen van diverse cloud- en ICT infrastructuren (bijvoorbeeld private, public, community en hybrid)(3 Jaar);
 • Kandiaat heeft aantoonbare ervaring met het ontwerpen, toetsen en implementeren van state-of-the-art beveiligingsoplossingen t.b.v. de cloudomgeving en veilige koppelingen met een on-premise omgeving (3 Jaar);
 • Kennis en ervaring met Enterprise Service Bus of API-koppelvlakken;
 • Ervaring met specificatie en implementatie van SAP;
 • Ervaring met uitwerking van logisch informatiemodel en technisch datamodel; Affiniteit met user interface ontwerp en customer journeys; Affiniteit met data management en verwerkingsgrondslagen.

Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het ontwerpen, toetsen en integreren en beveiligen van cloudoplossingen binnen het HR domein;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring met de realisatie van hoog beschikbare omgevingen;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het ontwerpen, toetsen en integreren en beveiligen van (cloud-)oplossingen met een beveiligingsniveau;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur AZ900 (basiskennis Azure of soortgelijk van Google of Amazon) en bij voorkeur CISSP gecertificeerd;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van het takenpakket binnen een programma- cq. multiprojectmanagement omgeving;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met toonaangevende, actuele cloudstandaarden (industriestandaarden);
 • Kandidaat heeft bij voorkeur recente ervaring met het gebruik van Archimate (ARIS, Blue Dolphin en Bizzdesign).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-29 11:56:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden