Solution Architect P&O IV/IT | Utrecht

Sorry, deze opdradcht voor Solution Architect P&O IV/IT is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-95
Startdatum:
01-04-2024
Verwachte einddatum:
31-03-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
05-02-2024 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect P&O IV/IT

Achtergrondinformatie

De opdracht betreft het vervangen en vernieuwen van het HR IT landschap binnen het Ministerie van Defensie. Dit is onderdeel van het programma Vernieuwing HR IT, dat tot doel heeft om nieuwe functionaliteiten te realiseren die nodig zijn om de HR ambitie van Defensie te faciliteren. Het programma beslaat verschillende aandachtsgebieden binnen het Personeel en Organisatiedomein voor de hele Defensie organisatie. De Solution Architect zal aan een deel van de applicatiescope werken, voor één of meerdere aandachtsgebieden.

Functieomschrijving

De gevraagde werkzaamheden dragen bij aan de vormgeving voor het vervangen en vernieuwen van het HR IT landschap. Het betreft de vervanging van de HR IT naar een (private) cloud, richting civiele standaarden en COTS, bij voorkeur in de vorm van IT-diensten. De Solution Architect adviseert over de toepasbaarheid van COTS SAP producten en bijbehorende (cloud-)oplossingen en de aansluiting op bestaande applicaties binnen de Defensie Organisatie. Tevens adviseert hij/zij over de noodzaak voor aanvulling van de SAP producten met applicaties van binnen en/of buiten de Defensieomgeving, om te voorzien in de door het Personeel & Organisatie domein gewenste functionaliteiten. Hij/zij ondersteunt vanuit zijn/haar vakspecialisme het voorbereidingsproces, de realisatie en implementatie van deze oplossingen. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de koppeling met de defensie-infrastructuur, intensieve afstemming met de enterprise architecten van Defensie en naar de beveiliging van de totale oplossing.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect P&O IV/IT

Harde eisen

 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk en denkniveau
 • Ervaring met het opstellen van een Project Start Architectuur waarin de architectuur, kaders en richtlijnen ten aanzien van de realisatie en implementatie van de oplossing binnen de organisatie worden uitgewerkt.
 • Ervaring met uitwerking van logisch informatiemodel en technisch datamodel
 • Kennis en ervaring met Enterprise Service Bus of API-koppelvlakken
 • Affiniteit met data management en verwerkingsgrondslagen
 • Affiniteit met IT producten ter ondersteuning van het HR domein
 • Ervaring met het doorvertalen van beveiligingseisen naar een ‘security by design’ architectuur principes.
 • Begeleiding (voorgestelde) oplossing tijdens realisatie-/implementatiefase project.
 • Kandidaat heeft aantoonbare hands-on ervaring met ontwerpen, toetsen, integreren en beveiligen van diverse (Google) cloud- en ICT infrastructuren (bijvoorbeeld private, public, community en hybrid).
 • Kandiaat heeft aantoonbare ervaring met het ontwerpen, toetsen en implementeren van beveligingsvereisten t.b.v. SAP oplossing(en).
 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met het omzetten van business requirements naar een bruikbare integrale standaard SAP inrichting en een naadloze aansluiting naar eventuele andere producten.
 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk en denkniveau

Wensen

 • Kandidaat is bij voorkeur pro-actief en heeft ervaring met het maximale uit SAP producten te halen, bij voorkeur binnen het HR domein, binnen kaders die vanuit de organisatie worden meegegeven.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het ontwerpen, toetsen en integreren en beveiligen van (cloud-)oplossingen met een beveiligingsniveau.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur AZ900 (bij voorkeur van soortgelijk van Google Cloud) en bij voorkeur CISSP gecertificeerd.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring met de realisatie van hoog beschikbare omgevingen.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van het takenpakket binnen een programma- cq. multiprojectmanagement omgeving.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met toonaangevende, actuele cloudstandaarden (industriestandaarden).
 • Kandidaat heeft bij voorkeur recente ervaring met het gebruik van Archimate (ARIS, Blue Dolphin en/of Bizzdesign).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-01-25 11:16:22

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden