Solution Architect Infrastructuur | Den Haag / Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag / Assen
Aanvraagnummer:
A2022-1160
Startdatum:
01-12-2022
Verwachte einddatum:
31-05-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11-11-2022 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving Solution Architect Infrastructuur

Wij zijn namens Dictu op zoek naar een Solution Architect Infrastructuur op basis van 36 uur.

Voor deze opdracht ben ik op zoek naar een Solution Architect Infrastructuur – met als specialisme netwerk en connectivity die zowel de agile teams zowel binnen als buiten onze divisie infrastructuur gaat ondersteunen. Belangrijk hierbij is goede technische kennis van zowel het kantoorlandschap, cloud en datacenter netwerkomgevingen (en natuurlijk de connectiviteit daartussen). Je bent gewend om te werken onder architectuur, liefst in een agile enterprise omgeving – ervaring binnen de overheid is een pre. Je realiseert oplossingen op basis van (niet)functionele vereisten en je houdt hierbij rekening met de toekomstige beheersbaarheid en het verminderen van de complexiteit door zoveel mogelijk gebruik te maken van standaard bouwblokken en diensten die onze divisie levert. Je volgt hierbij ons agile architectuurproces dat gebaseerd is op TOGAF. Je kan je weg vinden op het spanningsvlak tussen vereisten en mogelijkheden, je bent communicatief sterk, veerkrachtig en bent gewend om te werken met meerdere stakeholders zoals technisch specialisten, projectorganisatie en management en de afnemer. Je hebt behalve uitstekende kennis van Technische Architectuur ook kennis van Bedrijfs- en Procesarchitectuur. Je legt je oplossingen vast in architectuurstukken en houdt daarbij rekening met niet alleen Rijksbrede standaarden zoals NORA, EAR en BIO maar ook met de relevante EZK/DICTU kaders en richtlijnen, Referentiearchitecturen, Informatiebeveiliging en natuurlijk ook het AVG.

Achtergrond:
Als Solution Architect Infrastructuur maak je deel uit van het team OPSA (Orchestratie, Projectleiders en Solution Architecten). Dit team is onderdeel van de divisie Infrastructuur binnen de directie Operatie van de DICTU organisatie. Deze divisie levert, beheert en ontwikkelt infrastructuurdiensten voor zijn afnemers verspreid over een hondertal locaties van de ministeries van LNV en EZK. De diensten die DICTU levert aan haar klanten kunnen gemaakt en beheerd worden door de organisatie zelf, extern of een combinatie hiervan. DICTU ontzorgt hierdoor haar afnemers en neemt de regie rol als service integrator. Onze belangrijkste klanten zijn de diensten die vallen onder de ministeries van EZK en LNV. Voorbeelden hiervan zijn NVWA, AT en het RVO.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect Infrastructuur

Harde eisen:

 • Je bent TOGAF, Archimate, SAFe voor Architects gecertificeerd of bereid deze te halen;
 • Je hebt minimaal HBO kennis- en ervaringsniveau;
 • Je hebt kennis en ervaring met agile architectuur;
 • Werkervaring met het werken in een agile omgeving (kenwoorden bijvoorbeeld: Scrum, SAFe, Kanban, DevOps (3 Jaar);
 • Ruime ervaring met het opstellen van Global/High Level Designs, bij voorkeur in een agile architectuuromgeving (4 Jaar);
 • Kennis en ervaring met het werken met- en ontwikkelen van infrastructuur bouwblokken (3 Jaar);
 • Goede kennis van Technische Infrastructuur, bijvoorbeeld met Public/Private Cloud, Applicatie Centrisch werken, Netwerk, Storage, Containeromgevingen maar ook goede kennis van kantoorinfrastructuur (5 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk; -Stakeholder Management; -Proactief en initiatiefrijk; -Assertief; -Doelmatig; -Geheel kunnen overzien en het in perspectief kunnen plaatsen; -Pragmatisch; -Stakeholder management; -Samenwerken; -Overtuigingskracht;
 • Kennis en ervaring met bijvoorbeeld: -(Overheids)standaarden zoals NORA, EAR, BIO en ISO 27001; -Raamwerken zoals TOGAF, Archimate, SAFe en ITILv3; -Private, Public en Hybrid Cloud omgevingen; -Goede kennis van Technische Infrastructuur, bijvoorbeeld met Public/Private Cloud omgevingen, Applicatie Centrisch Werken, Netwerk, Storage, Database en Container omgevingen; -Kennis en ervaring met DNS, Cisco ISE, DHCP Routering, IPAM, WiFI zijn van belang; -Monitoring, Splunk;
 • Je neemt je ervaringen met het werken binnen grote Enterprise ICT organisaties mee. Hierdoor kan je moeiteloos bewegen in ons dynamische werkveld;
 • Je bent flexibel inzetbaar; je bent in staat om passende oplossingen te maken op vraagstukken van onze afnemers op basis van (niet)functionelerequirements. Maar je kan ook samenwerken met de agile teams binnen de divisie Infrastructuur met als doel onze dienstverlening verder teontwikkelen en verbeteren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 16 november. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Standplaats in overleg (Assen of Den Haag), Hybride werken. Enkele keren per maand naar
andere locatie.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-11-09 10:57:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden