Solution Architect | Groningen

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2024-975
Startdatum:
17-06-2024
Verwachte einddatum:
16-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
05-06-2024 11:59
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect

Opdrachtomschrijving
IMG gaat haar SAS DWH migreren naar een MS Azure omgeving. De eerste periode van de opdracht gaat om de technische invulling van het migratieplan. Het uitwerken van het migratiescenario inclusief toets op de gekozen componenten uit de MS stack, is tevens onderdeel van het plan van aanpak. Bij het maken van dit plan werk je samen met de PO van het platform team en de data-analisten en engineers en de Azure solution architect. Voor de uitvoering van het project werk je mee in het team dat het plan ook gaat implementeren en op een effectieve wijze de migratie gaat uitvoeren van het huidige SAS platform en dashboards naar nieuwe MS omgeving in Azure inclusief PowerBI. Je werkt in de rol van solution architect voor het DWH deel. Kennis van de Microsoft stack en ervaring met DWH migraties is hiervoor essentieel. Daarnaast heb je ook ervaring met data architectuur en data modellering.

Achtergrond
IMG behandelt schades gereleteerd aan de aardbevingen ten gevolged van de gaswinning in Groningen. Bij de start is pragmatisch gekozen voor DWH tooling die beschikbaar was bij een aanpalende uitvoeringsorganisatie (RVO). Inmiddels heeft IMG de operationele data en een data science omgeving in Azure. Met het project beogen we alle data bijeen te brengen op één centraal platform en los te komen van RVO. In de voorbereiding op dit traject is al een forse slag gemaakt met het opschonen van het DWH, de datamodellering (stermodel) en het opruimen van rapportages en dashboards.

Organisatie
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers. Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT. Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur. Het managementteam bestaat verder ui de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde-eisen

 • HBO/WO opleiding in relevante richting
 • Ervaring met data architectuur en data management
 • Uitgebreide kennis van MS Azure DWH mogelijkheden (incl Synapse, Fabric en Databricks)
 • Ruime kennis van ETL processen en data modellering
 • Je beschikt over relevante kennis van rapporteren en dashboard ontwikkeling en kunt je verplaatsen in de behoeftes van eindgebruikers
 • Heeft aantoonbaar meerdere DWH migraties en implementaties succesvol gerealiseerd (7 jaar)
 • Ruime ervaring met data architectuur en data modellering (5 jaar)
 • Ervaring met het ontwerpen van een beheerorganisatie en bijbehorende operationele processen (5 jaar)
 • Minimaal 2 dagen per week beschikbaar om op locatie te werken

Wensen

 • Kennis van SAS DWH is een pré
 • Goed in samenwerken.

Competenties

 • Naast een sterke inhoudelijke component is het in deze rol van groot belang om goed van idee tot plan te komen en dit vast te leggen.
 • Er is een sterke relatie met de gebruikersorganisatie, hiervoor zijn sterke communicatieve vaardigheden een must.
 • Je werkt in een team. Samenwerken en resultaat bereiken is een van je kern competenties.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-31 14:44:29

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden