Solution Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-1041
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
11-06-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect

Opdrachtomschrijving
De Divisie Inspecties zoekt een Solution Architect die binnen de projecten en over de projecten heen nadere invulling kan geven aan de business-, informatie- en applicatiearchitectuur, en daarmee aan de ontwikkeling van een duurzame informatievoorziening voor onze klanten. De solution architect werkt samen de business architecten van onze klanten en de architecten binnen DICTU (enterprise, domeinspecialisten, infrastructuur, informatiebeveiliging) om een oplossing te definiëren en vast te leggen. Voor projecten legt hij/zij deze vast in de projectstartarchitectuur (PSA). Daarna begeleidt de architect het project, bewaakt daarbij de architectuur en stelt deze zonodig bij. De solution architect is verantwoordelijk voor de projectstartarchitectuur (PSA) en het ontwerp van de ICT-oplossingen voor opdrachtgevers (dit zijn voornamelijk RVO, NVWA en ILT), binnen de kaders van de enterprise architectuur en conform richtlijnen, vastgelegd in architectuurprincipes en referentiearchitecturen. De solution architect werkt samen met solution, technische infrastructuur en enterprise architecten aan een heldere opdrachtomschrijving, vastgelegd in een Project Start Architectuur, als nadere invulling van de in ontwikkeling zijnde enterprise architectuur. In de rol van ‘architect op de bouwplaats’ wordt toegezien op een juiste implementatie en in beheer name van de voorziene oplossing. Stimuleert en handhaaft op tactische wijze de naleving van architectuurconcepten en –principes, geeft inhoud en betekenis aan ‘werken onder architectuur’. Concreet: Participeren in projecten door:• Impact bepalen (Intake, architectuurschets, impactanalyse)• Opstellen van eindvisie Visserijketen• Vaststellen kaders (PSA)• Vaststellen en prioriteren werkpakketten voor de projecten.

Achtergrond
Binnen DICTU werken we onder Architectuur en dit dient waar nodig verder opgepakt te worden. Als Divisie Inspecties werken wij onder meer voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Inspectie Leefomgeving en Transport. De meer specifieke businesskennis moet gericht zijn op de visserijregelingen en de ICT kennis moet bij voorkeur gericht zijn op het IT-landschap binnen de Rijksoverheid.

Organisatie
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde-eisen

  • Ervaring met het opstellen van productarchitectuur in agile werkomgevingen. Bekend met TOGAF methoden en modelleer technieken en me KanBan, DevOps, scrum en projectmatig werken. Architectuurconcepten zoals SOA, designing for agility en Domain Driven Design (3 jaar)
  • Werkervaring als solution architect bij een groot bedrijf of een overheidinstelling met complexe klantomgevingen (5 jaar)
  • Togaf, Archimate.
  • HBO of hoger in een relevante ICT-richting.

Wensen

  • Kennis van inspectieprocessen en werken binnen de rijksoverheid architectuur (Nora).
  • Ruime ervaring met samenwerken binnen een (devops) team.
  • Ervaring met werken bij DICTU is een Pré.

Competenties

• Je kunt technisch inzicht combineren met een menselijke aanpak.
• Communiceren, adviseren en overtuigen gaan je van nature goed af.
• Je stelt de klant centraal, kunt snel tot de kern van zijn wensen komen en bent creatief in het bedenken van oplossingen.
• Je overziet het geheel en kunt goed verbinden.
• Tegelijkertijd snap je dat je niet altijd iedereen tevreden kunt houden en ben je in staat om knopen door te hakken.
• Omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, planmatig werken en resultaatgerichtheid daar hechten wij veel waarde aan.
• Vasthoudend.
• Team player.

Aanvullende informatie

Deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP.

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-06 14:23:57

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden