Solution Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Solution Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1166
Startdatum:
15-08-2023
Verwachte einddatum:
17-08-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
16-08-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Solution Architect

Wij zijn namens het Rijksvastgoedbedrijf op zoek naar een Solution Architect op basis van 36 uur.

Organisatie: Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het RVB is verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland. Het RVB is volop in ontwikkeling naar een flexibele en toekomstgerichte organisatie: het ‘RVB 2.0’.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de grootste én meest unieke vastgoedportefeuille van Nederland. Van kazernes tot paleizen en van musea tot kantoren: wij zorgen ervoor dat al deze vastgoedobjecten 24/7 beheerd en goed onderhouden worden. Voor dit beheer zijn diverse ICT-systemen onmisbaar.

IV afdeling

De afdeling Informatievoorziening (IV) is onderdeel van de directie Portefeuillestrategie en Portefeuillemanagement (P&P). De afdeling IV kent 5 secties:

– Functioneel Applicatie Services TOS (Transactionele systemen, Oracle, Servicepunt)- Functioneel Applicatie Services RPG (Registraties, Portalen, Generiek)- Data Services (Opzet en beheer van integrale data-voorzieningen)- Ontwikkeling en Infra (Door-)ontwikkeling van maatwerk applicaties, ketenbeheer, platform services)- IV-Services (IV-procesmanagement, solution architectuur, projectleiding, coördinatie, inkoop- en contractmanagement)

Opdrachtomschrijving

De inhuuropdracht wordt verstrekt door sectie IV-Services, waar de solution architecten als pool zijn ondergebracht. De werkzaamheden vinden primair plaats voor de domeinen Data Services, Bedrijfsadministratie, GIS, BWI, Onderhoudsmanagement, Infrastructuur, Portalen en Kern Registratie Vastgoed.

Als solution architect ben je verantwoordelijk voor het verder uitwerken van voorgestelde (technische) oplossingsrichtingen tot op het niveau dat het project of het team in staat is de beoogde oplossing te realiseren. Je zorgt ervoor dat de uitgewerkte oplossing in overeenstemming is met de relevante geldende kaders uit de Enterprise architectuur en is afgestemd met overige domeinen en externe leveranciers. Ook neem je deel aan het Architectuur overleg van het RVB en ontwikkel en beschrijf je de Project Start Architecturen en Solutionarchitecturen.

Als solution architect werk je binnen 1 of meerdere domeinen en werk je samen met stakeholders, collega’s, developers en business informatie adviseurs. Je haalt actief informatie op en zet deze om in een gedegen oplossing.

Eisen en wensen voor de functie Solution Architect

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau aantoonbaar door afgeronde opleiding op HBO niveau en/of door minimaal 3 jaar werkervaring in de rol van solution architect of vergelijkbaar.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring in de rol van solution architect, met het opstellen van project start Architecturen en solutionarchitecturen.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Archimate, TOGAF, BPMN UML of SOA.
 • Kandidaat heeft expertise op het gebied van architectuurdomeinen als infrastructuur, integratie of beveiliging
 • Kandidaat is op korte termijn en volledig gedurende de gevraagde periode beschikbaar voor deze opdracht

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat over de bovengenoemde competenties beschikt.(toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek).
 • Mate waarin de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met het werken binnen een grote dienstverlenende non- profit organisatie
 • Mate waarin de kandidaat in staat is om oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken en hierbij het overzicht te houden.
 • Kandidaat is Archimatie gecertifieerd
 • Kandidaat is TOGAF gecertifieerd
 • Mate waarin de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met GIS

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-16 07:20:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden