Solution Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1363
Startdatum:
24-05-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-04-2021 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Solution Architect op basis van 36 uur per week. 

Voor de directie Productiehuis zijn wij op zoek naar een ervaren Solution Architect voor het Centraal Aansluitpunt. Ons systeem ontsluit basisregistraties, landelijke voorzieningen en andere systemen voor overheidsorganisaties. Het Centraal Aansluitpunt draait op het Standaard Platform, een containerplatform op basis van Kubernetes, en maakt gebruik van open standaarden zoals Digikoppeling. Wij werken in een DevOps team met het SAFe framework, als onderdeel van de Agile Release Train Platform & Connectiviteit. Waar we naar op zoek zijn is een Solution Architect gespecialiseerd in integratievraagstukken, die met onze diverse klanten en het team kan schakelen om tot oplossingen te komen en daarbij de samenhang in het product borgt.

Achtergrond Opdracht:
Het CA team zoekt naar een vervanger voor de vorige solution architect, die namens het team vaak gesprekken aanging met (potentiele) klanten en andere partijen over wat de mogelijkheden zijn van het Centraal Aansluitpunt. Daarnaast stemde hij ook af met de technisch experts binnen het team over de haalbaarheid van klantwensen en nieuwe ontwikkelingen. Bovendien werkte hij samen met de system architect aan de roadmap voor de middellange termijn (ongeveer 1 jaar). Tenslotte zorgde hij ervoor dat de documentatie over het product up-to-date bleef met de technische ontwikkelingen. 

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Architectuur (methoden, modelleer- technieken, tools, modellen, etc.): Archimate en Togaf;
  • Kennisniveau op Integratie op orde;
  • Ervaring als Solution Architect bij gerenomeerde instantie(s) ( 5 jr);
  • Ervaring met integratievraagstukken (connectiviteit, interfaces, middleware) ( 5 jr);
  • Ervaring met API’s en API management ( 3 jr).

Wensen:

  • Competenties: Je bent een ‘T-Shaped’ Solution Architect gespecialiseerd in integratie en middleware die binnen een scrum team meewerkt aan het verbeteren van Centraal Aansluitpunt. Je denk graag mee met afnemers en klanten over mogelijkheden om bestaande of nieuwe diensten van het Centraal Aansluitpunt af te nemen. Je bent een teamplayer en in staat om jouw ervaring in te zetten om het team te helpen bij het nog meer volwassen worden in haar dienstverlening;
  • Je hebt affiniteit met infrastructuur en bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van cloud dienstverlening en houdt aantoonbaar je kennis op peil op de relevante onderwerpen;
  • Bekend met werken in scrum (agile) teams, Agile/SAFe of een vergelijkbaar framework. Bij voorkeur ervaring binnen de Rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-04-26 11:58:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden